Vrijstellingen & continuïteit
Misschien kom je wel in aanmerking voor vrijstelling
Lees verder

Vrijstellingen

Vrijstelling
Voor onze opleidingen geldt in het algemeen geen vrijstelling. De enige uitzondering is de opleiding tot psychosociaal therapeut. Je hebt vrijstelling voor het eerste jaar van deze driejarige opleiding als je een mensgeoriënteerde opleiding op HBO of WO niveau hebt gevolgd. Opleidingen binnen de psychologie of het maatschappelijk werk voldoen meestal. Aangezien je wordt opgeleid tot erkend psychosociaal therapeut is het van belang dat je vooropleiding voor de beroepsvereniging voldoet om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap van een dergelijke vereniging. StressWise Academy overlegt bij twijfel met beroepsvereniging NFG, zodat je er zeker van bent dat jouw vooropleiding voldoende is om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap van deze beroepsvereniging. Belangrijk als je wilt dat jouw toekomstige begeleiding als therapeut voor vergoeding in aanmerking komt bij zorgverzekeraars. Mocht je opleiding voldoende zijn, dan krijg je vrijstelling voor het eerste jaar van de driejarige beroepsopleiding en kun je deelnemen aan de tweejarige opleiding tot ACT therapeut.

Aanwezigheidsverplichting
Voor al onze opleidingen geldt een aanwezigheidsverplichting van 80%. We hebben je het gemakkelijk gemaakt om hieraan te voldoen door het inrichten van een ‘hybride-lokaal’. Mocht je corona hebben, ziek zijn of door andere omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn (vakantie), dan kun je vanuit huis of je vakantieadres toch actief meedoen met de lessen. Zo kun je altijd voldoen aan deze verplichting.

Ingangseisen
Voor enkele van onze opleidingen geldt als ingangseis dat je kennis en ervaring hebt met ACT. Mocht je dit niet hebben dan kun je de ACT Basis opleiding van vier dagen volgen.

Garantie op continuïteit

Continuïteit
Als je een opleiding wilt volgen – en zeker een opleiding die wat langer duurt en een flinke investering vergt – dan wil je de zekerheid hebben dat je de opleiding ook daadwerkelijk volledig kunt volgen en afmaken. je wilt dat het opleidingsinstituut zijn afspraken nakomt en de opleiding garandeert. Bij StressWise Academy kun je er zeker van zijn dat je de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven ook daadwerkelijk plaatsvindt. Mocht een docent uitvallen, dan zorgen wij voor een vervangende docent. Mocht StressWise Academy niet in staat zijn de bewuste opleiding te faciliteren, dan zorgen wij ervoor dat je de opleiding bij een ander opleidingsinstituut kunt volgen. Uiteraard zonder extra kosten. Mocht onze Academy geen enkel alternatief kunnen bieden als een opleiding of cursus niet langer kan worden gegarandeerd, of mocht je dat zelf graag willen, dan krijg je direct het volledige cursusgeld terug. In alle gevallen overlegt ons instituut met jou over wat voor jou de beste oplossing is en voert dit uit naar jouw wensen.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier