1.0 Toelatingseisen StressWise Academy

Welke toelatingseisen zijn er voor de opleiding Relatietherapeut ACT?

De opleiding Relatietherapeut ACT is geschikt voor hbo- en wo-geschoolde professionals in de sociale sector (psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners) die graag aan de slag willen met stellen of dit al doen. Als je als relatietherapeut geregistreerd wilt worden in het kwaliteitsregister voor relatietherapeuten is deze opleiding een must. Onze jaaropleiding tot relatietherapeut is op dit moment namelijk de enige opleiding die toegang geeft tot dit register. Voor deelname aan de opleiding is het van essentieel belang dat je over enige kennis beschikt op het gebied van de klinische psychologie. Mocht je geen eerdere opleiding hebben gevolgd waar dit een onderdeel van is, dan bieden wij de mogelijkheid voor een toelatingsexamen, vraag hiernaar bij inschrijving of mail het secretariaat op info@stresswiseacademy.nl. Ook onze opleiding PSBK, psychosociale basiskennis reikt je die kennis aan. Verder is kennis van ACT een pre. Mocht je nog geen kennis hebben van ACT, dan kun je bij StressWise Academy de korte vierdaagse ACT Basis opleiding volgen.

Welke toelatingseisen zijn er voor de opleiding ACT Basis?

Voor de opleiding ACT Basis is hbo denk- en werkniveau nodig. Verder vereist de opleiding (coach)ervaring met individuele hulpverlening.

Welke toelatingseisen zijn er voor de opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK)?

Voor deze opleiding zijn geen toelatingseisen, iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Welke toelatingseisen zijn er voor de opleiding ACT Coach?

Voor deze opleiding is hbo denk- en werkniveau nodig. Je hebt een diploma op havo of mbo4 niveau nodig of een 21+ toets. Een intakegesprek met de hoofddocent maakt deel uit van de aanmeldprocedure. Twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen? Stuur dan je cv naar info@stresswiseacademy.nl.

Welke toelatingseisen zijn er voor de tweejarige opleiding ACT Therapeut?

Dit is een post hbo opleiding. Je beschikt over een reguliere mensgerichte hbo of wo opleiding. Staat je opleiding in de rechterkolom van de beslisboom? Dan voldoet je opleiding en heb je ook vrijstelling van PSBK. Daarnaast heb je ervaring met het geven van individuele coaching of therapie en een ACT basisopleiding afgerond van minimaal 4 lesdagen. Meer informatie over de opleiding ACT Basis die wij aanbieden, vind je hier. Twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen of staat je opleiding niet in de beslisboom, stuur dan je cv naar info@stresswiseacademy.nl. We controleren graag of je mee kunt doen aan de opleiding.

Welke toelatingseisen zijn er voor de driejarige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

Voor deze opleiding is hbo denk- en werkniveau nodig. Je hebt een diploma op havo of mbo4 niveau nodig of een 21+ toets. Een intakegesprek met de hoofddocent maakt deel uit van de aanmeldprocedure. Twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen? Stuur dan je cv naar info@stresswiseacademy.nl.

 

 

1.1 Accreditaties

Kan ik een opleiding inzetten voor PE-punten?

Wanneer je een opleiding wilt inzetten voor PE-punten kunnen wij dit bij voldoende aanmeldingen aanvragen. Dit dient 6 weken tot uiterlijk 1 week voor de start van de opleiding aan ons doorgegeven te worden om de aanmelding op tijd te voltooien. Dit geeft geen garantie tot toekenning. De branchevereniging bepaalt dit zelf. Een opleiding die al is gestart komt niet meer in aanmerking voor PE punten. 

Is de opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK) geaccrediteerd?

De opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK) voldoet aan de PLATO-eisen en is geaccrediteerd door CPION.

Is de opleiding Relatietherapeut geaccrediteerd?

De opleiding Relatietherapeut IBCT is geaccrediteerd bij SKB, Registerplein, NIP-eerstelijnspsychologen, VGCT, FGzPt en NVRG. Als je bij NFG of een andere beroepsvereniging bent aangesloten, kom je in aanmerking voor opleidingspunten. Na diplomering kun je worden opgenomen in het IBCT relatietherapeuten register.

Is de opleiding ACT Coach geaccrediteerd?

De opleiding is geaccrediteerd als onderdeel (het eerste jaar) van de driejarige beroepsopleiding ACT & Psychosociaal Therapeut bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB-A accreditatie). De opleiding ACT Coach is op zichzelf niet geaccrediteerd, maar volledig opgezet volgens de richtlijnen van de SKB. Na het afronden van de ACT Coach opleiding kun je je inschrijven in het coach-register van de beroepsvereniging NFG. Daarnaast kun je doorstromen naar het tweede jaar van de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding.

Is de tweejarige opleiding ACT Therapeut geaccrediteerd?

De ACT Therapeut opleiding is geaccrediteerd bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de categorie SKB-B. Na het afronden van de opleiding kun je lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, zoals de NFG. Hierdoor wordt een vergoeding van je begeleiding door zorgverzekeraars mogelijk. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals btw-vrijstellingen.

Is de driejarige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut geaccrediteerd?

De opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut is geaccrediteerd bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de categorie SKB-A. Na het afronden van de opleiding kun je lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, zoals de NFG. Hierdoor wordt een vergoeding van je begeleiding door zorgverzekeraars mogelijk. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals btw-vrijstellingen.

1.2 Beroepsverenigingen en registraties

Kan ik mij na de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut ook BIG laten registreren?

Nee, een BIG-registratie is alleen mogelijk voor de volgende 9 beroepen: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige. Dit zijn allemaal gespecialiseerde geneeskundige beroepen en niet te vergelijken met het beroep psychosociaal therapeut.

Kan ik me ook aansluiten bij andere beroepsverenigingen dan de NFG?

StressWise Academy heeft een samenwerking met de beroepsvereniging NFG. Je kunt je ook aansluiten bij andere beroepsverenigingen die de SKB accreditatie erkennen.

Heb ik PSBK nodig om mij te registreren in het VPMW register van de NFG (voor vergoeding via zorgverzekeraars)?

Sinds 2017 heeft iedere therapeut die zich bij een beroepsvereniging wil aansluiten, om voor een vergoeding van zorgverzekeraars in aanmerking te komen, verplicht PSBK nodig. Bepaalde reguliere mensgerichte hbo en wo opleidingen kunnen vrijstelling geven voor PSBK. Staat je opleiding in de rechterkolom van de beslisboom? Dan heb je vrijstelling van PSBK. Staat je opleiding er niet tussen of twijfel je, stuur dan je cv naar info@stresswiseacademy.nl. Als je geen vrijstelling hebt, kun je bij de StressWise Academy een opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK) volgen. Meer informatie over de opleiding vind je hier.

 

 

 

 

Kan ik mij na de opleiding ACT Coach registreren in het Coachregister van de NFG?

Na het afronden van de ACT Coach opleiding kun je lid worden van het Coachregister van de NFG. Je kunt je registreren als hbo-coach of als mbo-coach.

Waar moet ik aan voldoen om mij na de tweejarige opleiding ACT Therapeut te kunnen registreren in het VPMW register van de NFG?

Na het afronden van de opleiding ACT Therapeut kun je je laten registreren in het VPMW register van de NFG. Naast je diploma van de StressWise Academy heb je Psychosociale Basiskennis (PSBK) nodig of een vrijstelling hiervan. Verder heb je een diploma van een regulier mensgerichte hbo- of wo-opleiding nodig. De overige voorwaarden die de NFG stelt, vind je op hun website.

Waar moet ik aan voldoen om mij na de driejarige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut te kunnen registreren in het VPMW register van de NFG?

Na het afronden van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je je laten registreren in het VPMW register van de NFG. Naast je diploma van de StressWise Academy heb je Psychosociale Basiskennis (PSBK) nodig of een vrijstelling hiervan. Verder heb je een diploma op minimaal havo of mbo4 niveau nodig of een 21+ toets. De overige voorwaarden die de NFG stelt, vind je op hun website.