Zelfstandig ondernemen en loondienst

Wat verdient een psychosociaal therapeut gemiddeld per maand?

Dit is volkomen afhankelijk van de hoeveelheid klanten die je per maand begeleidt en voor welk tarief. Stel dat je 5 dagen per week 6 klanten per dag begeleidt voor 80,- euro per klant, dan zit je op 9120,- euro inkomsten per maand. Er vanuit gaand dat je ongeveer 40% belasting moet afdragen, houdt je zo’n 5472,- euro per maand over. Daar gaan dan nog kosten vanaf voor huur van een ruimte en eventueel materialen. In de praktijk is het voor de meeste mensen niet haalbaar om 5 dagen per week 6 klanten per dag te vinden om te begeleiden. Daarom werken veel therapeuten bijvoorbeeld 2-3 dagen ergens in loondienst en 2-3 dagen in hun eigen praktijk. Enkele belangrijke factoren om als therapeut succesvol te worden zijn een goede website, bereikbaarheid en marketing. StressWise heeft dit als platform fantastisch geregeld en verwelkomt therapeuten van StressWise Academy graag om daarvan mee te profiteren. Bovendien neemt StressWise veel praktische zaken uit handen zodat jij je aandacht kunt richten op de relatie met de klant en de inhoud van de therapie.

Kan je in loondienst ACT Therapie geven als je liever geen zzp-er wordt?

De opleiding ACT en psychosociaal therapeut is bedoeld voor mensen die zich zelfstandig willen gaan vestigen als therapeut (al dan niet in samenwerking met StressWise). Vaak wordt dit als spannend/onzeker ervaren, waardoor we soms de vraag krijgen of dit ook in loondienst kan.

In loondienst werken als therapeut kan bij StressWise hooguit voor enkele uren per week. Je zult daarnaast dus nog extra cliënten moeten vinden om rond te komen of er een deeltijd baan naast blijven doen. We weten geen andere organisaties waar je in loondienst aan de slag kunt als ACT Therapeut, maar een open sollicitatie sturen naar organisaties kan natuurlijk altijd.