Verminder je stress | Gratis met STAP-budget

Leer beter omgaan met stressvolle situaties

Schrijf je in
StressWise Academy gaat heel zorgvuldig om met corona. Wij overleggen graag met studenten, docenten en medewerkers.

Schrijf je in voor de training Verminder je stress inclusief 4 uur online coaching

Duur en studiebelasting
4 weken | 2,5 uur per week
Investering
€850,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Verminder je stress: werk aan je stress en word persoonlijk gecoacht

De training Verminder je stress is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde MCT-methode en heeft als doel om jou bewust te maken van stress en de factoren die hieraan bijdragen. Tijdens de training leer je effectief om te gaan met stress door middel van verschillende technieken en tools, waardoor je stress kunt verminderen en beter kunt ontspannen. Na het voltooien van de training kun je beter omgaan met stressvolle situaties en ben je in staat om meer rust, ruimte en overzicht te creëren in je leven.

De training bestaat uit 4 online-trainingen van 1,5 uur en 4 individuele coachingsessies van 1 uur waarin je de geleerde kennis toepast op jouw persoonlijke situatie.

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Voor wie

Is de training Verminder je stress iets voor jou?

De training Verminder je stress is gericht op het verminderen van stress en het bevorderen van welzijn in een drukke en veeleisende wereld. Door het aanleren van verschillende technieken en strategieën, leer je hoe je beter kunt omgaan met stressvolle situaties op het werk en daarbuiten. Na afloop van deze training ben je in staat om je mentale belasting beter te verdelen en je dagelijkse taken op een meer ontspannen manier te benaderen. Je leert ook hoe je jezelf kunt beschermen tegen overmatige stress en hoe je een gezonde werk-privé balans kunt behouden.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de training Verminder je stress?

De training Verminder je Stress, inclusief 4 uur online coaching, biedt verschillende vaardigheden die je kunt toepassen in zowel je persoonlijke als professionele leven. Door je gedachten te onderzoeken, kun je kleine aanpassingen in je gedrag maken die grote veranderingen teweegbrengen. Het resultaat is dat je meer betekenisvol kunt zijn voor jezelf en anderen, terwijl je tegelijkertijd je mentale welzijn vergroot. Deze training helpt je om te leren omgaan met stressvolle situaties en biedt praktische tips om stress te verminderen en een gezonde balans te behouden.

 

Programma

Verlaag je stressniveau met een korte, krachtige online-training inclusief 4 uur coaching

Tijdens deze training werk je samen met een trainer en een persoonlijke coach aan het verlagen van jouw stressniveau. De training duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

 • Online-training van 6 uur: onder leiding van een trainer leer je hoe je stresssysteem werkt en waarom stress belangrijk is, wat de functie van stress is. En ook wat teveel stress met een mens doet en hoe je dit teveel kunt afbouwen en reguleren.
 • 4 individuele coachingsessies van 1 uur: tijdens deze online-gesprekken met een persoonlijke coach maak je een vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie. Je bespreekt jouw valkuilen en kansen en zorgt dat de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan direct vorm krijgt.

Doordat je – in korte tijd – leert hoe je stress kunt reguleren vind je snel de rust en de ruimte die je nodig hebt om goed te functioneren en meer te genieten van leven en werk. Tijdens de coachgesprekken leer je bovendien hoe je écht het verschil kan maken in jouw eigen leven. Wil jij minder stress en meer ruimte en rust in je leven? Volg deze training dan kosteloos via het STAP-budget en reserveer je plek.

Resultaat

Resultaat van de training Verminder je stress

Deze training kun je geheel kosteloos, met subsidie (STAP-budget) van de overheid volgen. Na afloop van de training heb je het volgende resultaat bereikt:

 • Je hebt je stressniveau verlaagd
 • Je bent je bewust van wat je stress oplevert en kan ermee omgaan
 • Je leert je grenzen kennen en gaat er niet meer overheen
 • Je hebt meer regie over je dagelijks leven en werk
 • Je hebt meer energie voor voor jou belangrijke zaken
 • Je ervaart meer rust, ruimte en hebt meer overzicht

Na afronding van de training krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Schrijf je in

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Maandag: 10:00 - 16:00
 • Woensdag: 10:00 - 16:00
 • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Verminder je stress met 4 uur coaching, kosten & STAP-budget

Verminder je stress is een wetenschappelijk onderbouwde training voor meer rust, overzicht en ruimte persoonlijke coaching en kost €850.

Door deze training verminder je stress leer je omgaan met je gedachten, emoties en time-management. Daarnaast verhoog je je energieniveau. Uitermate belangrijke kwaliteiten die onmisbaar zijn bij het waarmaken van je professionele ambities. Met de verminder je stress met 4 uur online coaching focus je je op het verbeteren van je zelfmanagement. Je ontvangt een certificaat (bewijs van deelname) bij 80% actieve deelname.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor de Verminder je stress training.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de training Verminder je Stress
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam