Stop met piekeren | Gratis met STAP-budget

Minder piekergedachten en meer rust en ruimte in je hoofd

Schrijf je in

Schrijf je in voor de Stop met piekeren training inclusief 4 uur online coaching

Duur en studiebelasting
4 weken | 2,5 uur per week
Investering
€850,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Stop met piekeren training: werk aan je mentale gezondheid en word persoonlijk gecoacht

De training Stop met Piekeren is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methodiek van MCT en richt zich op het verminderen van stress, angst en depressie door het uitstellen van piekeren en het creëren van afstand tussen ons en onze gedachten. Door het creëren van afstand tussen ons en onze gedachten, kun je meer rust en helderheid ervaren, wat bijdraagt aan een betere nachtrust en meer vitaliteit gedurende de dag.

De training bestaat uit 4 online-trainingen van 1,5 uur en 4 individuele coachingsessies van 1 uur waarin je de geleerde kennis toepast op jouw persoonlijke situatie.

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Voor wie

Is de training Stop met piekeren met 4 uur online coaching iets voor jou?

Als je merkt dat je snel beïnvloed wordt door anderen en het lastig vindt om je dromen te verwezenlijken, biedt de training ‘Stop met Piekeren’ uitkomst. In deze training leer je hoe je kunt handelen naar wat jij belangrijk vindt, zonder dat je je laat tegenhouden door anderen of het stemmetje in je hoofd. Je gaat anders kijken naar obstakels en voelt je mentaal sterker en energieker. De training is gericht op mensen met professionele ambities en is toegankelijk voor iedereen, ook zonder vooropleiding.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de Stop met piekeren training met 4 uur coaching?

Tijdens de Stop met piekeren training leer je hoe je bewust kunt worden van piekergedachten en triggers, begrijpen waarom je piekert en hoe je effectief kunt omgaan met piekeren. Deze training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en behandelt onbehulpzame strategieën zoals zorgen maken en vermijden die stress, angst en depressie kunnen veroorzaken. Door middel van handige tools en oefeningen leer je hoe je piekeren kunt uitstellen, afstand kunt nemen en aandacht kunt verleggen. Na afloop van de training heb je een persoonlijk actieplan om de geleerde tools te integreren in je dagelijks leven op lange termijn.

Programma

Stop met piekeren programma

In de training Stop met piekeren ga je samen met een trainer en een coach op onderzoek uit met als doel je piekergedachten drastisch te verminderen. De training duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  • Online-training van 6 uur: je leert over het nut van piekeren en hoe negatieve (en positieve!) gedachten het piekeren kunnen versterken. Aan de hand van de wetenschappelijk bewezen methodiek MCT leer je je gepieker van je af te zetten en te kanaliseren, zodat piekeren functioneel wordt. We gaan niet in op de inhoud van je piekergedachten, maar op het functionele aspect.
  • 4 individuele coachingsessies van 1 uur: met je coach stel je een persoonlijk plan op en reflecteer je op de vorderingen die je hebt gemaakt. Wil je van het piekeren af? Reserveer dan een plek in de training.

Doordat je – in korte tijd – leert hoe je piekeren kunt reguleren en er eenvoudig vanaf kunt als het je niet uitkomt vind je de rust en de ruimte die je nodig hebt om goed te functioneren. Met de methodieken die je leert kun je zelfs depressie voorkomen of verminderen. Tijdens de coachgesprekken krijg je meer controle over je (pieker) gedachten.

Resultaat

Het resultaat van Stop met piekeren training met 4 uur coaching

Tijdens de Stop met pieker training en in de cochingsessies leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competentie zelfmanagement:

  • Je hebt meer controle over je gedachten
  • Je voelt je hierdoor krachtiger en energieker
  • Je hebt meer rust en ruimte in je hoofd
  • Je maakt adequaat gebruik van zorgen (functioneel)
  • Je voelt je minder angstig en/of depressief

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Stop met piekeren training met 4 uur coaching, kosten & STAP-budget

De Stop met piekeren training  is een wetenschappelijk onderbouwde training met persoonlijke coaching en kost €850.

De training is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde MCT-methode en is ontworpen om jou bewust te maken van piekergedachten en de triggers die ze veroorzaken. Door deze training leer je effectief omgaan met piekeren en integreer je de besproken tools in een persoonlijk plan. De training richt zich op het verminderen van stress, angst en depressie die worden veroorzaakt door onbehulpzame strategieën zoals piekeren, zorgen maken en vermijden. Je kunt deze waardevolle training gratis volgen met behulp van het STAP-budget van het UWV.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor de Stop met piekeren training.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor Stop met piekeren met 4 uur online coaching
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam