Mindfulnesstraining MBSR | Gratis met je STAP-budget

Ga effectief om met stress, verandering en uitdaging

Start in augustus op meerdere locaties in Nederland
Schrijf je in

Schrijf je in voor de cursus Mindfulness MBSR

Duur en studiebelasting
8 dagdelen | 7 uur per week
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)

Mindfulness MBSR: leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging

De training Mindfulness Based Stress Reduction is wereldwijd bekend als dé mindfulness training voor vermindering van stress. Uit onderzoek blijkt dat deze praktische mindfulness training een positieve bijdrage levert aan je gezondheid, maar je ook effectiever leert omgaan met stress, veranderingen en uitdagingen. Tijdens de acht bijeenkomsten leer je de theorie, doe je mindfulness oefeningen en deel je ervaringen onder leiding van een VMBN gecertificeerde mindfulness trainer. Je ontvangt een werkboek om de theorie thuis te verwerken en oefeningen te doen. Met mindfulness leg je de focus op mogelijkheden, veerkracht, ontspanning en creativiteit.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden

Is de cursus Mindfulness MBSR iets voor jou?

Heb je last van stress en word je hierdoor belemmerd in je werkzaamheden en je dagelijks leven? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en/of tegenslag? Heb je het gevoel dat je wordt geleefd en wil je de regie weer terugpakken? Dan ben je niet de enige. We leggen de lat met z’n allen tegenwoordig behoorlijk hoog en de druk om te presteren is flink toegenomen. En dat kan je aardig wat stress opleveren. Wil je niet alleen voor je baas werken maar ook aan jezelf, zodat jij meer energie en plezier in je werk ervaart en minder stress? En ook nog eens lichter en energieker in het leven staan? Wil jij je op het vlak van persoonlijk leiderschap ontwikkelen? Doe dan de achtweekse mindfulness MBSR training bij StressWise Academy. Deze training kent geen specifieke vereisten wat betreft vooropleiding.

Wat ga je leren tijdens de cursus Mindfulness MBSR?

Eerst en vooral leer je in mindfulness training om aandachtig te zijn in het moment. Je leert om je van moment tot moment bewust te zijn van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Je leert hoe je je gedachten kunt observeren zodat je je er niet mee vereenzelvigt. En je leert je emoties te reguleren zodat je er niet langer het slachtoffer van bent. Je leert hoe je stresssysteem werkt, dat dit eigenlijk een geweldig systeem is, maar dat dit systeem bijna altijd aan staat en daardoor vaak ineffectief is. Je leert hoe je kunt ontspannen en hoe je de geleerde technieken kunt gebruiken tijdens je drukke dagelijkse bezigheden.

Programma

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma voor vermindering van stress en beter omgaan met uitdagende situaties en omstandigheden. Deze thema’s komen aan bod:

 • Herken je automatische patronen
 • Onderzoek obstakels voor minder stress
 • Respecteer je grenzen
 • Leer stress herkennen
 • Leer de juiste keuzes te maken
 • Doorzie je (negatieve) gedachten
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Toetsing vindt niet plaats aan de hand van een paper of examen, maar in de vorm van praktische oefeningen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele cursus.

Er worden enkele heel inspirerende boeken gelezen over ACT.

Wat ga je lezen?

Tijdens deze cursus lees je het Mindfulnesstraining Werkboek van Harrie Kolsteeg. Dit werkboek krijg je gratis bij deelname en staat vol praktische tips en inspiratie en biedt goede handvatten voor jouw MBSR-beleving, zowel voor, tijdens als na de sessies.

Het resultaat van de cursus Mindfulness MBSR

In Mindfulness MBSR leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competenties: stressbestendigheid en zelfsturing.

 • Je kunt beter ontspannen en ervaart meer rust
 • Je herkent stresssignalen bij jezelf en reageert adequaat
 • Je weet goed om te gaan met stressvolle situaties
 • Je kunt je beter concentreren en handelt effectiever
 • Je hebt meer energie en meer plezier in je werk

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Dinsdagmiddag (13:00 - 16:00)
 • Woensdagmiddag (13:00 - 16:00)
 • Vrijdagochtend (10:00 - 13:00)

Wat brengt de cursus Mindfulness MBSR jou persoonlijk?

De MBSR mindfulness training is bewezen effectief. Het vermindert stress en geeft je meer ontspanning. Het zorgt ervoor dat je zelf de regie weer hebt, in je werk en in je leven. Je zult dat zelf merken en wij zullen dat voor je nagaan door het te meten. Voordat je start met de training gaan we samen na waar je staat en wat je doelen zijn. We komen erachter wat je nodig hebt om je doelen te realiseren, zodat je in de training gericht aan de slag kunt. Aan het eind van de training doen we opnieuw een meting, zodat je kunt zien welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt en hoe je bent gegroeid. Zo voel je je energieker en gefocust, én kun je het ook nog eens terugzien in je resultaten.

De inzichten die je tijdens de intervisiebijeenkomst opdoet worden in de lesdag daarna besproken in de gehele groep. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de bijeenkomst met je intervisiegroep.

Wat kost de cursus Mindfulness MBSR?

Mindfulness MBSR bestaat uit acht dagdelen van 2,5 uur en heeft een doorlooptijd van acht tot tien weken. De volledige cursus kost €995 inclusief volledige begeleiding door de trainer, alle materialen waaronder online oefenmateriaal en een werkboek. Voor koffie en thee, en een warme ontvangst wordt gezorgd.

Vraag meer informatie

MindfulnessFabriek is een partner van StressWise Academy

Door wie wordt de cursus Mindfulness MBSR gegeven?

StressWise Academy werkt samen met de professionals van MindfulnessFabriek. Alle trainers zijn VMBN categorie 1 geregistreerd en zowel de trainers zelf als de mindfulness trainingen worden hoog gewaardeerd (met een 9+ van ruim 1000 onafhankelijke beoordelingen via Kiyoh). De mindfulness trainers zijn tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpen jou om je doelen te behalen. Wil je eerst kennismaken met de trainer? Laat het ons weten.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-06-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-06-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-02-2021
Schrijf je in voor Mindfulness MBSR
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Nijmegen en (binnenkort) Rotterdam