Mindfulness MBSR training | Gratis met je STAP-budget

Verbeter je stressmanagement met deze bewezen methode

Schrijf je in

Schrijf je in voor de training Mindfulness MBSR

Duur en studiebelasting
8 weken | 2,5 uur per week
Investering
495,-
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Mindfulness MBSR: leer effectief omgaan met stress, verandering en onzekerheid

De training Mindfulness Based Stress Reduction is wereldwijd bekend als dé mindfulness training. MBSR is wetenschappelijk bewezen effectief voor het verminderen van stress en het verbeteren van concentratie. Mindfulness MBSR heeft als zodanig de focus op het verbeteren van zelfmanagement en richt zich op mensen met professionele ambities. Na het afronden van deze training kun je effectief omgaan met werkstress, verandering en onzekerheid.

Je kunt Mindfulness MBSR volgen op een locatie bij jou in de buurt óf online. Deze mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur. Je wordt begeleid door een VMBN of VVM gecertificeerde mindfulness trainer. De trainer bespreekt de theorie achter mindfulness en leert je aan de hand van oefeningen deze theorie in de praktijk te brengen. Je ontvangt van ons een werkboek zodat je thuis aan de slag kunt met deze theorie en oefeningen.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Voor wie

Is de Mindfulness MBSR training iets voor jou?

Heb je last van werkstress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Weet je niet goed hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan? Volg dan de training Mindfulness MBSR bij StressWise Academy.

Mindfulness MBSR is voor mensen met professionele ambities. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens Mindfulness MBSR training?

Mindfulness MBSR leert je verschillende vaardigheden die zowel in je persoonlijke als je professionele leven van belang zijn. Je vergroot met Mindfulness MBSR vooral je zelfmanagement. Je leert hoe je om kunt gaan met stress, waardoor je vanuit rust en overzicht kunt werken en gericht kunt werken aan het verbeteren van je (professionele) prestaties. Je leert ook hoe je beter om kunt gaan met onzekerheid en hoe je je kunt aanpassen aan onverwachte situaties. Met mindfulness train je je aandacht, waardoor je ook je concentratievermogen versterkt.

Programma

Mindfulness MBSR programma

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma voor vermindering van stress en beter omgaan met uitdagende situaties en omstandigheden. Deze thema’s komen aan bod:

 • Herken je automatische patronen;
 • Onderzoek obstakels voor minder stress;
 • Respecteer grenzen en reguleer emoties;
 • Signaleer stress en vergroot je stressmanagement;
 • Maak bewuste keuzes;
 • Doorzie je (negatieve) gedachten, maak een einde aan onzekerheid;
 • Integreer mindfulness in je dagelijks leven;
 • Pas succesvol toe van wat je hebt geleerd.

Toetsing vindt niet plaats aan de hand van een paper of examen, maar in de vorm van praktische oefeningen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele cursus.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Tijdens deze training lees je het Mindfulnesstraining Werkboek van Harrie Kolsteeg. Dit werkboek krijg je uitgereikt aan het begin van de training. Bij online training krijg je het boek van tevoren thuisgestuurd. Het staat vol praktische tips en inspiratie en biedt goede handvatten zowel tijdens als na de mindfulness training.

Resultaat

Het resultaat van Mindfulness MBSR

Tijdens de Mindfulness MBSR training leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competentie zelfmanagement:

 • Je herkent stresssignalen eerder en weet beter met stress om te gaan;
 • Je vergroot je aanpassingsvermogen waardoor je beter om kunt gaan met onverwachte situaties;
 • Je kunt gevoelens beter reguleren;
 • Je kunt beter omgaan met onzekerheden.

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
De inzichten die je tijdens de intervisiebijeenkomst opdoet worden in de lesdag daarna besproken in de gehele groep. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de bijeenkomst met je intervisiegroep.
Kosten & STAP-budget

Mindfulness MBSR, kosten & STAP-budget

Mindfulness MBSR is een wetenschappelijk bewezen training voor stressreductie van acht dagdelen met een doorloop van acht weken en kost €495. Dit is inclusief begeleiding door de trainer, (online-) oefenmateriaal en een werkboek.

Door Mindfulness MBSR vergroot je vaardigheden op het gebied van stressmanagement, aanpassingsvermogen, het reguleren van gevoelens en het omgaan met onzekerheden. Uitermate belangrijke kwaliteiten die onmisbaar zijn bij het waarmaken van je professionele ambities. Met Mindfulness MBSR focus je je op het verbeteren van zelfmanagement. Je ontvangt een certificaat (bewijs van deelname) bij 80% actieve deelname. Doordat Mindfulness MBSR jouw algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroot, is deze training gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 3 juli om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 3 juli in als je je STAP-budget wilt inzetten voor Mindfulness MBSR.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 3 juli om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt Mindfulness MBSR training gegeven?

Voor StressWise Academy werken uitsluitend mindfulness professionals geregistreerd bij een van de twee beroepsverenigingen van mindfulness trainers VMBN en VVM. Dit zijn hoog gekwalificeerde professionals die hun mindfulness-kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. De mindfulness trainer van StressWise Academy is tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpt jou om je doelen te behalen. Wil je eerst kennismaken met de trainer? Laat het ons weten.

Terug naar trainingen overzicht

Dagblad Trouw, 14 november 2021

Werkstress schakelt werknemers veel langer uit dan andere oorzaken van verzuim, blijkt uit nieuwe cijfers. Het komt het vaakst voor bij werknemers die ‘met mensen werken’.

Een deadline die nadert, een beoordelingsgesprek dat niet helemaal lekker liep, een lading mails die nog moet worden weggewerkt en dan ook nog die vervelende collega op die om de haverklap vraagt waar dat rapport toch blijft. Werkstress kan er behoorlijk inhakken, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO. Meer dan andere vormen van uitval.

Wie is geveld door werkstress en daardoor in de ziektewet belandt zit relatief langer thuis dan werknemers die om andere redenen moeten verzuimen. In een enquête over arbeidsomstandigheden noemde 6,7 procent van de werkenden dat werkdruk de belangrijkste reden was voor hun laatste afwezigheid op de werkvloer. Dat zijn volgens het CBS en TNO in de praktijk bijna 520.000 arbeidskrachten. Zij waren twee keer zo lang uit de running dan wanneer zij of hun collega’s iets anders onder de leden hadden. Maar als dat er te veel worden en je hebt geen hulpmiddelen zoals een collega die een taak kan overnemen, dan gaat het over in werkstress.

In de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO werd een groep die model staat voor werkend Nederland (in de leeftijd van 15 tot 75 jaar) gevraagd naar de laatste keer verzuim, eventueel langer dan een jaar geleden. De mensen die door werkgerelateerde spanningen uitvielen waren gemiddeld 38 werkdagen niet inzetbaar. Terwijl de gemiddelde afwezigheid van een werknemer bij verzuim 17 werkdagen is.

Wat werkstress nu precies is, valt nog niet zo gemakkelijk te duiden. Het is de subjectieve ervaring van werkdruk. Werkdruk is een handig woord, waardoor mensen niet meteen naar zichzelf hoeven kijken. Je bent slachtoffer van druk die je wordt opgelegd, je schrijft het vaak toe aan iets buiten jezelf. Maar vaak zit er iets anders achter. Dan blijkt bijvoorbeeld dat je met de baan die je hebt niet op de juiste plek zit. Vaststaat in ieder geval dat het verschijnsel zich het meest prominent manifesteert in beroepen waarbij je met mensen werkt. Pedagogische beroepen zoals werk in de zorg en onderwijs staan steevast hoog genoteerd op het werkstresslijstje van het CBS en TNO. Nu werkt bijna iedereen met mensen, maar in de zorg en het onderwijs zijn het de mensen (patiënten, leerlingen) waarom het draait. En die kunnen stress geven.

Mindfulness MBSR helpt je met stressmanagement. Doe nu de training bij StressWise Academy.

Schrijf je in

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven

Zowel voor mijzelf als in het werken met (proef)clienten heb ik al veel aan de opgedane kennis en ervaring van het eerste jaar. Laat het tweede jaar maar komen!!

Yvonne Klomp, Zwolle

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren. Fijne mix van docenten met kennis. Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.

Wilma Werkheim, VREELAND

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen

Ik heb de opleiding tot ACT coach ervaren als een professionele opleiding met veel diepgang en ruimte tot zelfontwikkeling. Er wordt een stevige basis gelegd met coachvaardigheden en hoe ACT vorm te geven in je eigen praktijk/werkveld. Ik heb geleerd om me meer kwetsbaar en eerlijk naar mezelf toe op te stellen. Ik kan beter naar mijn gevoel en signalen van mijn lichaam luisteren. En doordat ik mijn waarden nu helder heb kan ik concrete stappen gaan zetten richting mijn gewenste toekomst.

Ingrid, Breda

Afgelopen jaar heb ik heel veel verschillende tools mogen leren die mij een goed fundament geven om als coach aan de slag te gaan. De opleiding werkt met een duidelijke model wat richting en houvast geeft voor de aanpak van coachingsgesprekken.

Lara, Alphen aan den Rijn

Ik vond de cursus helder en zeer praktisch uitvoerbaar.

Maria, Groesbeek

Een korte en intensive opleiding waarbij er heel veel practisch wordt geoefend. Ook Het IBCT traject is een goed doordacht pragmatisch trajrct met gelukkig ook nog ruimte voor je eigen invulling.

Henriëtte Rutten, Rotterdam
Schrijf je in voor Mindfulness MBSR
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam