Mindfulnesstraining MBSR Plus | Gratis met je STAP-budget

Verbeter je stressmanagement en vergroot je mentale flexibiliteit

Schrijf je in

Schrijf je in voor de training Mindfulness MBSR Plus

Duur en studiebelasting
14 weken | 2,5 uur per week
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Mindfulness MBSR Plus: leer effectief omgaan met stress, verandering en onzekerheid en word mentaal flexibel

Mindfulness MBSR Plus bestaat uit twee onderdelen. Allereerst volg je de MBSR-basistraining op onze locatie of online, een wetenschappelijk bewezen programma voor het verminderen van stress en het verbeteren van concentratie. Ook leert Mindfulness MBSR je beter om te gaan met veranderingen en onzekerheden. Na het afronden van het eerste deel van de training Mindfulness MBSR Plus kun je effectief omgaan met werkstress, verandering en onzekerheid.

Na afronding van de MBSR-basistraining krijg je toegang tot acht ‘MindClasses’. Deze live online lessen duren anderhalf uur en bieden verdieping bij de eerder behandelde basisthema’s. Daarbij focus je je vooral op bewustwording en verandering van automatische patronen en mentale flexibiliteit. Mindfulness MBSR Plus heeft de focus op het verbeteren van zelfmanagement en richt zich op mensen met professionele ambities. Je wordt begeleid door een VMBN of VVM gecertificeerde mindfulness trainer. Je ontvangt van ons een werkboek zodat je thuis aan de slag kunt met deze theorie en oefeningen.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Voor wie

Is de training Mindfulness MBSR Plus iets voor jou?

Heb je last van werkstress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Wil je mentaal flexibeler worden? Volg dan de training Mindfulness MBSR Plus bij StressWise Academy.

Mindfulness MBSR Plus is voor mensen met professionele ambities. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de training Mindfulness MBSR Plus?

Mindfulness MBSR Plus leert je verschillende vaardigheden die zowel in je persoonlijke als professionele leven van belang zijn. Tijdens de MBSR-basistraining versterk je vooral je zelfmanagement. Je leert hoe je om kunt gaan met stress, waardoor je gericht kunt werken aan het verbeteren van je (professionele) prestaties. Je leert ook hoe je beter om kunt gaan met onzekerheid en hoe je je kunt aanpassen aan onverwachte situaties. Met mindfulness train je je aandacht, waardoor je ook je concentratievermogen versterkt.

Tijdens de MindClasses werk je verder aan de competentie zelfmanagement. Je verdiept jezelf in thema’s rondom het aanpassingsvermogen, waardoor je mentale flexibiliteit groeit.

Programma

Programma

Tijdens Mindfulness MBSR Plus volg je eerst het achtweekse MBSR-basisprogramma waarin de onderstaande thema’s aan bod komen:

Deze thema’s komen aan bod:

 • Herken je automatische patronen;
 • Onderzoek obstakels voor minder stress;
 • Respecteer grenzen en reguleer emoties;
 • Signaleer stress en vergroot je stressmanagement;
 • Maak bewuste keuzes;
 • Doorzie je (negatieve) gedachten, maak een einde aan onzekerheid;
 • Integreer mindfulness in je dagelijks leven;
 • Pas succesvol toe van wat je hebt geleerd.

Na afronding van het basisprogramma krijg je toegang tot acht MindClasses, live online lessen van anderhalf uur waarin de volgende thematiek wordt behandeld:

 • Automatische patronen;
 • Lichaam ervaren;
 • Lichaam in beweging;
 • Zintuigen onderzoeken;
 • Doe-modus/zijn-modus;
 • Van automatische reactie naar bewust respons;
 • Mentale flexibiliteit;
 • Interne dialoog als we het moeilijk hebben.

Toetsing vindt niet plaats aan de hand van een paper of examen, maar in de vorm van praktische oefeningen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele cursus.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Tijdens deze training lees je het Mindfulnesstraining Werkboek van Harrie Kolsteeg. Dit werkboek krijg je uitgereikt aan het begin van de training. Bij online training krijg je het boek van tevoren thuisgestuurd. Het staat vol praktische tips en inspiratie en biedt goede handvatten zowel tijdens als na de mindfulness training.

Resultaat

Het resultaat van Mindfulness MBSR Plus

Tijdens Mindfulness MBSR Plus leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competentie zelfmanagement:

 • Je herkent stresssignalen eerder en weet beter met stress om te gaan;
 • Je vergroot je aanpassingsvermogen waardoor je beter om kunt gaan met onverwachte situaties;
 • Je kunt gevoelens beter reguleren;
 • Je kunt beter omgaan met onzekerheden;
 • Je hebt je mentale flexibiliteit vergroot.

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Maandag: 10:00 - 16:00
 • Woensdag: 10:00 - 16:00
 • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Mindfulness MBSR Plus, kosten & STAP-budget

Mindfulness MBSR Plus bestaat uit de MBSR-basistraining en 6 ‘MindClasses’. MBSR is een wetenschappelijk bewezen training voor stressreductie. De MindClasses vormen een compleet lesprogramma voor vergroting van mentale flexibiliteit dat gezien kan worden als verdieping op het MBSR-programma. Mindfulness MBSR Plus kost €995. Dit is inclusief begeleiding door de trainer, (online-) oefenmateriaal en een werkboek.

Door Mindfulness MBSR Plus vergroot je vaardigheden op het gebied van stressmanagement, aanpassingsvermogen, mentale flexibiliteit en het omgaan met onzekerheden. Uitermate belangrijke kwaliteiten die onmisbaar zijn bij het waarmaken van je professionele ambities. Met Mindfulness MBSR Plus focus je je op het verbeteren van zelfmanagement. Je ontvangt een certificaat (bewijs van deelname) bij 80% actieve deelname. Doordat Mindfulness MBSR Plus jouw algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroot, is deze training gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor Mindfulness MBSR Plus.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt Mindfulness MBSR Plus training gegeven?

Voor StressWise Academy werken uitsluitend mindfulness professionals geregistreerd bij een van de twee beroepsverenigingen van mindfulness trainers VMBN en VVM. Dit zijn hoog gekwalificeerde professionals die hun mindfulness-kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. De mindfulness trainer van StressWise Academy is tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpt jou om je doelen te behalen. Wil je eerst kennismaken met de trainer? Laat het ons weten.

Terug naar trainingen overzicht

Dagblad Trouw, 14 november 2021

Werkstress schakelt werknemers veel langer uit dan andere oorzaken van verzuim, blijkt uit nieuwe cijfers. Het komt het vaakst voor bij werknemers die ‘met mensen werken’.

Een deadline die nadert, een beoordelingsgesprek dat niet helemaal lekker liep, een lading mails die nog moet worden weggewerkt en dan ook nog die vervelende collega op die om de haverklap vraagt waar dat rapport toch blijft. Werkstress kan er behoorlijk inhakken, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO. Meer dan andere vormen van uitval.

Wie is geveld door werkstress en daardoor in de ziektewet belandt zit relatief langer thuis dan werknemers die om andere redenen moeten verzuimen. In een enquête over arbeidsomstandigheden noemde 6,7 procent van de werkenden dat werkdruk de belangrijkste reden was voor hun laatste afwezigheid op de werkvloer. Dat zijn volgens het CBS en TNO in de praktijk bijna 520.000 arbeidskrachten. Zij waren twee keer zo lang uit de running dan wanneer zij of hun collega’s iets anders onder de leden hadden. Maar als dat er te veel worden en je hebt geen hulpmiddelen zoals een collega die een taak kan overnemen, dan gaat het over in werkstress.

In de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO werd een groep die model staat voor werkend Nederland (in de leeftijd van 15 tot 75 jaar) gevraagd naar de laatste keer verzuim, eventueel langer dan een jaar geleden. De mensen die door werkgerelateerde spanningen uitvielen waren gemiddeld 38 werkdagen niet inzetbaar. Terwijl de gemiddelde afwezigheid van een werknemer bij verzuim 17 werkdagen is.

Wat werkstress nu precies is, valt nog niet zo gemakkelijk te duiden. Het is de subjectieve ervaring van werkdruk. Werkdruk is een handig woord, waardoor mensen niet meteen naar zichzelf hoeven kijken. Je bent slachtoffer van druk die je wordt opgelegd, je schrijft het vaak toe aan iets buiten jezelf. Maar vaak zit er iets anders achter. Dan blijkt bijvoorbeeld dat je met de baan die je hebt niet op de juiste plek zit. Vaststaat in ieder geval dat het verschijnsel zich het meest prominent manifesteert in beroepen waarbij je met mensen werkt. Pedagogische beroepen zoals werk in de zorg en onderwijs staan steevast hoog genoteerd op het werkstresslijstje van het CBS en TNO. Nu werkt bijna iedereen met mensen, maar in de zorg en het onderwijs zijn het de mensen (patiënten, leerlingen) waarom het draait. En die kunnen stress geven.

Mindfulness MBSR Plus helpt je met stressmanagement en mentale flexibiliteit. Doe nu de training bij StressWise Academy.

Schrijf je in

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor Mindfulness MBSR Plus
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam