Mentaal fit training met 4 uur online coaching | Gratis met je STAP-budget

Word mentaal sterker en krijg meer energie

Schrijf je in
Verbeter je mentale flexibiliteit en word persoonlijk gecoacht

Schrijf je in voor een gratis Mentaal fit training inclusief 4 uur online coaching

Duur en studiebelasting
8 weken | 2,5 uur per week
Investering
€950,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Mentaal fit training met extra coaching: werk aan je mentale fitheid en word persoonlijk gecoacht

De training Mentaal fit is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methodiek van ACT, Acceptance & Commitment Therapy. ACT gaat verder waar mindfulness stopt en is gericht op een soepele geest. Waar het bij mindfulness in hoofdzaak gaat om aandacht, gaat het bij ACT om mentale flexibiliteit. Mentale fitheid dus. Een flexibele geest is zeer belangrijk om mee te kunnen blijven doen in onze hectische samenleving. Mentaal fit training heeft de focus op het verbeteren van je zelfmanagement en richt zich op mensen met professionele ambities. Na het afronden van deze training sta je mentaal sterker, heb je meer energie en ben je flexibeler en wendbaarder.

Je kunt de Mentaal fit training volgen op onze locatie in Amsterdam of online. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Je wordt begeleid door een ervaren ACT trainer. De vier coach sessies worden uitgevoerd door een ACT coach met veel ervaring op het gebied van verandermanagement en waarden. Je coach neemt contact met je op voor het inplannen van de coach-sessies.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Voor wie

Is de Mentaal fit training met 4 uur online coaching iets voor jou?

Word je snel beïnvloed door anderen? Lukt het je niet je dromen te verwezenlijken, doordat je je laat tegenhouden door anderen of het stemmetje in je hoofd? Zie je (vooral) obstakels op je weg en/of ben je angstig om te doen wat jij eigenlijk graag wilt. Volg dan de Mentaal fit training met 4 uur online coaching en voel je mentaal sterker en energieker. Je leert te handelen naar wat jij belangrijk vindt en laat je niet meer zo gemakkelijk uit het veld slaan door wat anderen denken en vinden.

Mentaal fit training met 4 uur online coaching is voor mensen met professionele ambities. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de Mentaal fit training met 4 uur coaching?

Mentaal fit training met 4 uur online coaching leert je verschillende vaardigheden die zowel in je persoonlijke als je professionele leven van belang zijn. Je vergroot met deze op Acceptance & Commitment Therapy gebaseerde en praktische training vooral je zelfmanagement. Je doet onderzoek naar je waarden (wat jij belangrijk vindt) en leert ernaar te leven. Je kunt door kleine aanpassingen in je gedrag grote veranderingen aanbrengen. Het resultaat is altijd dat je van meer betekenis kunt zijn, voor jezelf en voor anderen.

Programma

Mentaal fit programma

Mentaal fit training is gebaseerd op een bewezen effectief programma voor vergroting van mentale flexibiliteit en gedragsverandering. Je leert hoe je kunt omgaan met (kleine en grote) angsten, zodat je je niet meer laat tegenhouden om de voor jou belangrijke acties uit te voeren. Deze thema’s komen aan bod:

 • Niet je goed voelen, maar goed voelen;
 • Leren met je gedachten om te gaan;
 • Ruimte maken voor onplezierige gevoelens;
 • Contact maken met het hier-en-nu;
 • Kennis maken met het observerende zelf;
 • Je hart volgen, richting geven aan je leven;
 • Actie ondernemen voor meer betekenis in je leven;
 • ACT toepassen in moeilijke situaties.

Na afloop van de Mentaal fit training ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80%. De coach-sessies plan je afzonderlijk in met je coach.

Seksualiteit is voor de meeste stellen een belangrijk onderdeel van hun relatie. Het geeft ontspanning, plezier en emotionele verbinding.
Lesmateriaal

Wat ga je lezen voor de Mentaal fit training?

Tijdens de Mentaal fit training lees je het ACT training Werkboek van Harrie Kolsteeg. Dit werkboek krijg je uitgereikt aan het begin van de training. Bij online training krijg je het boek van tevoren thuisgestuurd. Het staat vol praktische tips en inspiratie en biedt goede handvatten zowel tijdens als na de Mentaal fit training.

Resultaat

Het resultaat van Mentaal fit training met 4 uur coaching

Tijdens de Mentaal fit training en in de cochingsessies leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competentie zelfmanagement:

 • Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven;
 • Je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie;
 • Je kunt je gevoelens beter reguleren;
 • Je vergroot je mentale flexibiliteit;
 • Je voelt je steviger en sterker;
 • Je hebt meer energie om dingen aan te pakken.

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Maandag: 10:00 - 16:00
 • Woensdag: 10:00 - 16:00
 • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Mentaal fit training met 4 uur coaching, kosten & STAP-budget

Mentaal fit training met extra coaching is een wetenschappelijk onderbouwde training voor mentale flexibiliteit en stevigheid met persoonlijke coaching en kost €950. Dit is inclusief (online-) oefenmateriaal en een werkboek.

Door deze op ACT gebaseerde training vergroot je vaardigheden op het gebied van mentale flexibiliteit, het reguleren van gevoelens en het omgaan met onzekerheden. Daarnaast verhoog je je energieniveau. Uitermate belangrijke kwaliteiten die onmisbaar zijn bij het waarmaken van je professionele ambities. Met de mentaal fit training met 4 uur online coaching focus je je op het verbeteren van je zelfmanagement. Je ontvangt een certificaat (bewijs van deelname) bij 80% actieve deelname. Doordat Mentaal fit training met 4 uur online coaching jouw algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroot, is deze training gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor de Mentaal fit training.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de Mentaal fit training gegeven?

Voor StressWise Academy werken uitsluitend ACT professionals die door ons zelf zijn opgeleid. Dit zijn hoog gekwalificeerde trainers en coaches die hun ACT-kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. De ACT trainer of coach van StressWise Academy is tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpt jou om je doelen te behalen.

Terug naar trainingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor Mentaal fit training met 4 uur online coaching
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam