MEDITATIE VOOR ZORGPROFESSIONALS | Gratis met je STAP-budget

Leer werken met wetenschappelijk onderbouwde meditatietechnieken

Start donderdag 1 juni 2023 in Amsterdam
Schrijf je in

Schrijf je in voor de training Meditatie voor zorgprofessionals

Eerstvolgende startdatum
donderdag 1 juni 2023 in Amsterdam
Duur en studiebelasting
3 dagen | 24 uur
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Meditatie voor zorgprofessionals

Wil jij meer grip krijgen op de complexiteit van meditatie en doelgerichter werken als zorgprofessional met meditatie? Deze training is ontwikkeld op basis van de meest recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen. Deze ontwikkelingen maken het mogelijk om abstracte cognitieve processen en concepten, zoals bewustzijn en spontane gedachten, beter te begrijpen. Met deze kennis op zak worden de onderliggende cognitieve processen van verschillende meditatietechnieken steeds duidelijker en dit stelt ons in staat meditatie doelgericht te gebruiken als zorgprofessional. 

Tijdens deze training borduren we verder op deze inzichten én word je vaardig in het werken met meditatie als zorgprofessional. 

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Startdatum
1 jun 2023 donderdag 1 juni 2023
Locatie
Amsterdam
Programma Meditatie voor zorgprofessionals
1 juni 2023 | 10:00 - 17:00
1. Focus & Mantrameditatie
15 juni 2023 | 10:00 - 17:00
2. Visualiseer- en observeermeditatie
29 juni 2023 | 10:00 - 17:00
3. Verdieping & meditaties begeleiden
Voor wie

Is de training Meditatie voor zorgprofessionals iets voor jou?

Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals die meer grip willen krijgen op de complexiteit van meditatie en doelgericht willen werken met verschillende meditatietechnieken. Je leert een helder, wetenschappelijk onderbouwd onderscheid voor de wijze waarop je meditatie kunt inzetten, waardoor meditatie voor specifieke doelen ingezet kan worden. Op deze manier vergroot je je gereedschapskist als professional in de zorg.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de training Meditatie voor zorgprofessionals?

Tijdens deze training vergroot je je kennis over de cognitieve neuropsychologische processen die ten grondslag liggen aan verschillende soorten meditatietechnieken. Daarnaast verdiep je je in de bijbehorende stroom van gedachten en de aanwezigheid van bewustzijn.

Programma

Programma

In drie lesdagen maak je kennis met verschillende vormen van meditatie, zoals mantra- en focusmeditatie op de eerste lesdag, visualisatie- en observatiemeditatie op lesdag twee. Op de laatste lesdag leer je zelf een meditatie te begeleiden. Als huiswerk tussen de lesdagen door leer je zelf meditaties bestuderen en ontwikkelen. Zo eindig je deze training met functionele handvatten voor je werkzame leven. Na afronding van de training ontvang je het certificaat Meditatie voor zorgprofessionals.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Er is geen verplichte literatuur tijdens deze training. De informatie wordt voornamelijk gedeeld via plenaire presentaties en hand-outs. Na afloop van de training krijg je wel een boekenlijst mee, zodat je je meer kunt verdiepen in de behandelde thema’s.

Resultaat

Het resultaat van de training Meditatie voor zorgprofessionals

Tijdens deze training maak je je verschillende meditatietechnieken eigen, waaronder Focus Meditatie (Focus-Attention Meditation); Mantra Meditatie; Visualiseer Meditatie (Loving&Kindness Meditatie) en Observeer Meditatie (Open Monitoring Meditatie). Daarnaast ontwikkel je de vaardigheid om zelfstandig meditatieoefeningen te ontwikkelen én te begeleiden. 

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Maak gebruik van je STAP-budget en volg deze training gratis

De overheid wil goede scholing mogelijk maken voor een brede doelgroep. Daarom kunnen kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf 2022 tot €1.000 STAP-budget aanvragen voor een opleiding of training. Je kunt dit budget gebruiken om de training Meditatie voor zorgprofessionals gratis te volgen. Schrijf je in voor deze training via het inschrijfformulier en geef aan dat je gebruik wil maken van je STAP-budget. Wij helpen je met de aanvraag, zodat deze soepel verloopt. Jij hoeft alleen maar je STAP-budget aanvraag in te dienen bij het UWV. Lees hieronder meer in ons stap-voor-stappenplan.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op dinsdag 28 februari om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docent

Door wie wordt de training Burn-out preventie gegeven?

Deze training wordt verzorgd door Pjotr Peulen. Pjotr houdt zich voornamelijk bezig met de thema’s mentale balans en vitaliteit. Hij zegt hier zelf het volgende over: ‘Tijdens mijn studie kwam bij mij de vraag op, hoe je als ondernemer zowel productiviteit als werktevredenheid kan verbeteren. Voor zowel organisatie, als voor medewerkers, is daarvoor het kernbegrip: vitaliteit. Graag ga ik op zoek naar innovatieve manieren om samen op een duurzame manier te groeien.’

Pjotr baseert de inhoud van zijn trainingen op de meest recente inzichten uit de neurowetenschappen. Op basis hiervan wordt immers duidelijk hoe mensen handelen vanuit hun onderbewuste, en waardoor zij écht worden gedreven. Deze kennis biedt enorme mogelijkheden voor het individu.

Terug naar trainingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de training Meditatie voor zorgprofessionals
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam