MEDITATIE VOOR ZORGPROFESSIONALS | Gratis met je STAP-budget

Leer werken met wetenschappelijk onderbouwde meditatietechnieken

Start dinsdag 10 januari 2023 in Hilversum
Schrijf je in

Schrijf je in voor de training Meditatie voor zorgprofessionals

Eerstvolgende startdatum
dinsdag 10 januari 2023 in Hilversum
Duur en studiebelasting
3 dagen | 24 uur
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)

Meditatie voor zorgprofessionals

Wil jij meer grip krijgen op de complexiteit van meditatie en doelgerichter werken als zorgprofessional met meditatie? Deze training is ontwikkeld op basis van de meest recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen. Deze ontwikkelingen maken het mogelijk om abstracte cognitieve processen en concepten, zoals bewustzijn en spontane gedachten, beter te begrijpen. Met deze kennis op zak worden de onderliggende cognitieve processen van verschillende meditatietechnieken steeds duidelijker en dit stelt ons in staat meditatie doelgericht te gebruiken als zorgprofessional. 

Tijdens deze training borduren we verder op deze inzichten én word je vaardig in het werken met meditatie als zorgprofessional. 

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Startdatum
10 jan 2023 dinsdag 10 januari 2023
Locatie
Hilversum
Programma Meditatie voor zorgprofessionals
10 januari 2023 | 10:00 - 17:00
1. Focus & Mantrameditatie
31 januari 2023 | 10:00 - 17:00
2. Visualiseer- en observeermeditatie
21 februari 2023 | 10:00 - 17:00
3. Verdieping & meditaties begeleiden

Is de training Meditatie voor zorgprofessionals iets voor jou?

Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals die meer grip willen krijgen op de complexiteit van meditatie en doelgericht willen werken met verschillende meditatietechnieken. Je leert een helder, wetenschappelijk onderbouwd onderscheid voor de wijze waarop je meditatie kunt inzetten, waardoor meditatie voor specifieke doelen ingezet kan worden. Op deze manier vergroot je je gereedschapskist als professional in de zorg.

Wat ga je leren tijdens de training Meditatie voor zorgprofessionals?

Tijdens deze training vergroot je je kennis over de cognitieve neuropsychologische processen die ten grondslag liggen aan verschillende soorten meditatietechnieken. Daarnaast verdiep je je in de bijbehorende stroom van gedachten en de aanwezigheid van bewustzijn.

Programma

In drie lesdagen maak je kennis met verschillende vormen van meditatie, zoals mantra- en focusmeditatie op de eerste lesdag, visualisatie- en observatiemeditatie op lesdag twee. Op de laatste lesdag leer je zelf een meditatie te begeleiden. Als huiswerk tussen de lesdagen door leer je zelf meditaties bestuderen en ontwikkelen. Zo eindig je deze training met functionele handvatten voor je werkzame leven. Na afronding van de training ontvang je het certificaat Meditatie voor zorgprofessionals.

Het resultaat van de training Meditatie voor zorgprofessionals

Tijdens deze training maak je je verschillende meditatietechnieken eigen, waaronder Focus Meditatie (Focus-Attention Meditation); Mantra Meditatie; Visualiseer Meditatie (Loving&Kindness Meditatie) en Observeer Meditatie (Open Monitoring Meditatie). Daarnaast ontwikkel je de vaardigheid om zelfstandig meditatieoefeningen te ontwikkelen én te begeleiden. 

Maak gebruik van je STAP-budget en volg deze training gratis

De overheid wil goede scholing mogelijk maken voor een brede doelgroep. Daarom kunnen kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf 2022 tot €1.000 STAP-budget aanvragen voor een opleiding of training. Je kunt dit budget gebruiken om de training Meditatie voor zorgprofessionals gratis te volgen. Schrijf je in voor deze training via het inschrijfformulier en geef aan dat je gebruik wil maken van je STAP-budget. Wij helpen je met de aanvraag, zodat deze soepel verloopt. Jij hoeft alleen maar je STAP-budget aanvraag in te dienen bij het UWV. Lees hieronder meer in ons stap-voor-stappenplan.

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op dinsdag 1 november om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Door wie wordt de training Meditatie voor zorgprofessionals gegeven?

Deze training wordt verzorgd door Pjotr Peulen. Pjotr houdt zich voornamelijk bezig met de thema’s mentale balans en vitaliteit. Hij zegt hier zelf het volgende over:

‘Tijdens mijn studie kwam bij mij de vraag op, hoe je als ondernemer zowel productiviteit als werktevredenheid kan verbeteren. Voor zowel organisatie, als voor medewerkers, is daarvoor het kernbegrip: vitaliteit. Graag ga ik op zoek naar innovatieve manieren om samen op een duurzame manier te groeien.’

Pjotr baseert de inhoud van zijn trainingen op de meest recente inzichten uit de neurowetenschappen. Op basis hiervan wordt immers duidelijk hoe mensen handelen vanuit hun onderbewuste, en waardoor zij écht worden gedreven. Deze kennis biedt enorme mogelijkheden voor het individu.

Wat ga je lezen?

Er is geen verplichte literatuur tijdens deze training. De informatie wordt voornamelijk gedeeld via plenaire presentaties en hand-outs. Na afloop van de training krijg je wel een boekenlijst mee, zodat je je meer kunt verdiepen in de behandelde thema’s.

Schrijf je in voor de training Meditatie voor zorgprofessionals
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Dinsdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Woensdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Vrijdagochtend (10:00 - 13:00)