MASTERCLASS OVERSPEL IN RELATIETHERAPIE | GRATIS MET JE STAP-BUDGET

Leer je cliënten om te gaan met de dynamiek rondom overspel

Start maandag 20 maart 2023 in Hilversum
Schrijf je in
Nascholing voor relatietherapeuten

Schrijf je in voor de MasterClass Overspel in Relatietherapie

Eerstvolgende startdatum
maandag 20 maart 2023 in Hilversum
Duur en studiebelasting
1 dag | 10 uur
Investering
€350,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij actieve deelname)
Focus
Beroepsspecifieke vaardigheden
Doelgroep
Professionals

MasterClass Overspel in Relatietherapie

Overspel kan het vertrouwen tussen partners ernstig beschadigen en zorgen voor veel negatieve emoties, zoals boosheid, wrok, jaloezie en schuldgevoelens. In deze eendaagse MasterClass ‘Overspel in Relatietherapie’ wordt inzichtelijk hoe je als relatietherapeut stellen kunt begeleiden, waarbij overspel in de relatie een rol speelt. Deze eendaagse praktische opleiding is geschikt voor relatietherapeuten en andere professionals die werken met stellen. Ook kun je je inschrijven nadat je een van onze korte opleidingen relatietherapie, waaronder de vierdaagse opleiding ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT), hebt afgerond.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
20 mrt 2023 maandag 20 maart 2023
Locatie
Hilversum
Programma Masterclass Overspel in Relatietherapie
20 maart 2023 | 09:30 - 16:30
1. MasterClass - Overspel in Relatietherapie
ACT opleidingen bij StressWise Academy
Voor wie

Is de MasterClass Overspel in Relatietherapie iets voor jou?

Deze praktische, eendaagse opleiding is geschikt voor relatietherapeuten en andere professionals die werken met stellen. Ook kun je je inschrijven nadat je een van onze korte opleidingen relatietherapie, waaronder de vierdaagse opleiding ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT), hebt afgerond. Er is geen sprake van een specifiek vereiste vooropleiding, wel is hbo werk- en denkniveau aanbevolen.

Je krijgt concrete technieken aangereikt om specifieke thema's vorm te geven, waaronder systemische reframing en een stappenplan voor decision-based forgiveness.
Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de MasterClass Overspel in Relatietherapie?

In deze eendaagse MasterClass ‘Overspel in Relatietherapie’ leer je hoe je als relatietherapeut stellen kunt begeleiden die te maken hebben met overspel. Je leert welke thema’s er in deze situatie aan bod moeten komen in de therapie en maakt kennis met concrete technieken om deze thema’s vorm te geven. Bijvoorbeeld ‘systemische reframing’ en een stappenplan voor ‘decision-based forgiveness’. Het theoretisch perspectief is gebaseerd op onder andere het gedachtengoed van derde generatie cognitieve gedragstherapieën, zoals Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT).

Volg een verfrissende ACT-workshop, spreek onze docenten en studenten en bekijk de studiematerialen.
Programma

Programma

In de eendaagse MasterClass Overspel in relatietherapie starten we met plenaire uitleg en behandeling van vooraanstaande theorieën binnen relatietherapie. Vervolgens verdiep je je via casuïstiek en rollenspellen in de materie waardoor je in de praktijk ervaart wat overspel in een relatie kan betekenen. In deze samenstelling biedt deze MasterClass een complete ervaring rondom het thema overspel in relatietherapie. Na afloop van de MasterClass ontvang je een bewijs van deelname. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve deelname tijdens de MasterClass.

Boeken die onderdeel zijn van de opleiding tot Relatietherapeut ACT
Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

De verplichte, te bestuderen literatuur en andere materialen worden via een link naar je toegestuurd, waarna je deze kunt downloaden. Verder wordt de volgende literatuur aanbevolen:

 • Fife, S.T., Weeks, R.G. & Gambescia, N. (2008). Treating infidelity: An integrative approach. The Family Journal, 16, 316-323. (download)
 • Dijkstra, P. & Tamminga, A. (2020). IBCT relatietherapie: Behandelprotocol in 10 sessies. Amsterdam: Boom.
De Masterclass is gericht op vergroting van zowel kennis als vaardigheden. Naast plenaire uitleg wordt er gewerkt met casuïstiek, rollenspelen en reflectie op in te zetten tools en technieken. 
Resultaat

Het resultaat van de MasterClass Overspel in Relatietherapie

De MasterClass is gericht op vergroting van zowel kennis als vaardigheden. Naast plenaire uitleg wordt er gewerkt met casuïstiek, rollenspelen en reflectie op in te zetten tools en technieken. Na de opleiding kun je:

 • Bepalen welke evidence-based stappen genomen moeten worden
 • Het stel helpen emoties te reguleren en pijn te verwerken
 • Empathische aansluiting stimuleren voor meer onderling begrip
 • Helpen betekenis te geven aan het overspel door ‘systemische reframing’
 • Helpen elkaar te vergeven volgens de principes van ‘decision-based forgiveness’
 • Voorwaarden creëren waaronder de relatie kan groeien (post-traumatic growth)

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Maandag: 10:00 - 16:00
 • Woensdag: 10:00 - 16:00
 • Donderdag: 10:00 - 16:00
Cursisten kunnen scholingspunten krijgen voor deze Masterclass van beroepsvereniging NFG.

Wat brengt de MasterClass Overspel in Relatietherapie jou persoonlijk?

Na actieve deelname aan de MasterClass ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Cursisten kunnen scholingspunten krijgen voor deze MasterClass van beroepsvereniging NFG. Relatietherapeuten met een eigen praktijk nodigen wij met nadruk uit tot samenwerking met StressWise na afronding van de Masterclass. Bezoek de website van StressWise voor meer informatie.

Kosten & Stap-budget

MasterClass Overspel in Relatietherapie, kosten & STAP-budget

De MasterClass Overspel in Relatietherapie is een waardevolle verdieping voor relatietherapeuten. Deze boeiende nascholing kost €350, inclusief toegang tot de online lesmaterialen. Met gebruik van je STAP-budget is deze interessante relatietherapie MasterClass geheel gratis.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op dinsdag 28 februari om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór dinsdag 28 februari in als je je STAP-budget wilt inzetten voor het eerste jaar van deze opleiding.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op dinsdag 28 februari om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de MasterClass Overspel in Relatietherapie gegeven?

De MasterClass Overspel in Relatietherapie wordt gegeven door Dr. Pieternel Dijkstra, sociaal psycholoog, docent, relatietherapeut en auteur. Pieternel deed veel onderzoek naar hoe mensen reageren op (vermeend) overspel van hun partner. Pieternel heeft diverse boeken geschreven op het gebied van psychologie, derde generatie gedragstherapie, ACT en relaties. De opleiding wordt gegeven op locatie StressWise Academy, ‘s-Gravelandseweg 65 te Hilversum.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-06-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-06-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-02-2021
Schrijf je in voor de MasterClass Overspel in Relatietherapie
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam