MASTERCLASS INTUÏTIEF ETEN EN ACT | Gratis met je STAP-budget

Leer je klanten luisteren naar hun lichaam

Start maandag 3 april 2023 in Amsterdam
Schrijf je in

Schrijf je in voor de MasterClass Intuïtief eten en ACT

Eerstvolgende startdatum
maandag 3 april 2023 in Amsterdam
Duur en studiebelasting
3 dagen | 24 uur
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Beroepsspecifieke vaardigheden
Doelgroep
Professionals

MasterClass Intuïtief eten en ACT

Intuïtief eten en ACT is bedoeld voor voedings- en/of leefstijlprofessionals die zichzelf op professioneel vlak willen ontwikkelen. Middels deze MasterClas krijg je tools om jouw cliënten weer te leren luisteren naar wat hun lichaam hen vertelt, in plaats van slechts te vertrouwen op externe bronnen als de weegschaal en hun fitbit. Het resultaat is een gezonde, rustige en fijne relatie met eten en hun lijf.

Intuïtief eten is een evidence-based gewichtsneutrale aanpak aan de hand waarvan mensen leren om weer in contact te komen met hun eigen innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening. Zij leren hun lijf weer vertrouwen en accepteren. Intuïtief eten laat zich goed combineren met ACT, Acceptance & Commitment therapy, waarbij ook het handelen richting de eigen waarden centraal staat.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
3 apr 2023 maandag 3 april 2023
Locatie
Amsterdam
Programma Intuïtief eten en ACT
3 april 2023 | 9:30 - 16:30
1. Introductie en ACT
Inzicht in dieetcultuur en het ontkrachten van aannames
17 april 2023 | 9:30 - 16:30
2. Intuïtief Eten
Het vergroten van waarden-gestuurd gedrag omtrent zelfbeeld en intuïtief eten
8 mei 2023 | 9:30 - 16:30
3. Emoties en Gezondheid
Waarden-gestuurd gedrag, valkuilen en evaluatie
Voor wie

Is de MasterClass Intuïtief eten voor professionals iets voor jou?

De MasterClass Intuïtief eten is bedoeld voor professionals die met voeding en/of leefstijl werken en hun cliënten meer rust en acceptatie willen laten ervaren omtrent eten en hun lijf. Diëtisten, (leefstijl)coaches, psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, docenten, en andere hulpverleners die basiskennis hebben van ACT kunnen aan de hand van deze training meer gewichtsneutraal leren werken. Deze MasterClass biedt een mooie verruiming van het theoretische kader waarbinnen je werkt en van de mogelijkheden richting jouw klanten of cliënten.

Reageer op de vacature voor officemanager in Hilversum
Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de MasterClass Intuïtief eten?

Tijdens deze MasterClass komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • De principes van Intuïtief eten en ACT
 • De geschiedenis en de gevolgen van de dieetcultuur
 • De relatie tussen gewicht en gezondheid
 • De ACT matrix, als praktische tool om cliënten te leren een meer waardegericht leven te leiden  
 • Lichamelijke en psychologische aspecten van honger, verzadiging en voldoening
 • Respect en waardering voor het lichaam
 • Omgaan met gedachten, emoties en waarden
 • Gezondheid in bredere zin: de rol van stress, slaap en beweging
Programma

Programma

In drie lesdagen leer je de wetenschappelijke achtergrond en toepassing van Intuïtief eten en ACT kennen, en krijg je aan de hand van concrete oefeningen praktische handvatten om zelf met deze methoden te kunnen werken. Op de eerste dag maak je kennis met de docent en je medestudenten, krijg je inzicht in de geschiedenis en de gevolgen van de dieetcultuur en leer je hoe je aannames kunt ontkrachten. Op de tweede lesdag maak je kennis met de ACT-matrix en leer je deze toe te passen in de context van waarden-gestuurd gedrag. Hiermee ga je verder op de derde en laatste dag, waarop ook een evaluatie van de praktische oefeningen volgt en de eventuele valkuilen voor jou als therapeut worden behandeld. Na afronding van deze MasterClass ontvang je het certificaat Intuïtief eten en ACT.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Al het lees- en leermateriaal dat gebruikt wordt tijdens onze trainingen is in de prijs inbegrepen. Tijdens de MasterClass Intuïtief eten en ACT voor professionals ga je aan de slag met de volgende literatuur:

 • Buwalda, F.M., (2022). Bite me- Met intuïtief eten én zelfacceptatie naar een gezond leven. Boom, Amsterdam.
 • O’Hara, L., & Taylor, J. (2018). What’s wrong with the war on obesity.
 • Linardon, J.,Tylka, T.L., & Matthew Fuller-Tyszkiewicz, M., (2021). Intuitive eating and its psychological correlates: A meta-analysis.
Resultaat

Het resultaat van de MasterClass Intuïtief eten voor professionals

Tijdens deze MasterClass doe je professionele vaardigheden op die jou verder helpen tijdens je loopbaan als voedings- en/of leefstijlprofessional. Allereerst verruim je je theoretische kader door kennis te maken met ACT, Acceptance and Commitment Theory. Daarnaast zorgen de praktische oefeningen voor een ontwikkeling in je methodisch en reflectief handelen en je adviserend vermogen. De training kent een ervaringsgericht karakter, waardoor je deze nieuwe methodieken al tijdens de lesdagen eigen maakt.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Maandag: 10:00 - 16:00
 • Woensdag: 10:00 - 16:00
 • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Intuïtief eten en ACT, kosten & STAP-budget

Deze MasterClass kost €995. Omdat je tijdens deze MasterClass (naast het verruimen van je theoretische kader) verschillende vaardigheden ontwikkelt die voor jou als voedingsprofessional van belang zijn, draagt Intuïtief eten en ACT bij aan je positie op de arbeidsmarkt. Zo werk je bijvoorbeeld aan je methodisch en reflectief handelen en je adviserende vermogen. Hierdoor is Intuïtief eten en ACT gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor Intuïtief eten en ACT.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docent

Door wie wordt de MasterClass Intuïtief eten en ACT gegeven?

De MasterClass wordt verzorgd door Dr. Femke Buwalda, psycholoog en diëtist, en auteur van het boek ‘Bite me – met intuïtief eten en zelfacceptatie naar een gezond leven’ (uitgeverij Boom Amsterdam). Femke heeft een eigen praktijk waarin zij mensen helpt meer rust en acceptatie omtrent eten en hun lijf te ervaren. Femke’s motto: elk lijf is een goed lijf.

Terug naar trainingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de MasterClass Intuïtief eten en ACT voor professionals
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam