MASTERCLASS COMBI OVERSPEL EN SEKSUALITEIT

Volg de twee MasterClasses Overspel en Seksualiteit in relatietherapie

Start
Schrijf je in
Deze twee MasterClasses relatietherapie zorgen voor verdieping in relatietherapie

Schrijf je in voor de MasterClasses Overspel en Seksualiteit

Duur en studiebelasting
3 dagen | 27 uur
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij actieve deelname)
Focus
Beroepsspecifieke vaardigheden
Doelgroep
Professionals

MasterClass Combi, Overspel en Seksualiteit in Relatietherapie

Veel stellen worstelen met het onderwerp seksualiteit en/of monogamie. Ze raken uitgekeken op hun seksuele relatie, gaan gesprekken over seksuele behoeftes uit de weg of krijgen juist veel ruzie over seks. Ze weten de onderlinge verschillen slecht te accepteren en overbruggen. Dit kan er toe leiden dat een of beiden vreemdgaan. In deze twee Masterclasses leer je als relatietherapeut partners helpen de onderlinge verschillen op seksueel gebied te bespreken, accepteren en de positieve kant ervan te ontdekken. Je leert ook hoe je stellen kan helpen omgaan met overspel in hun relatie en hoe je ze kan begeleiden als ze besluiten een open relatie aan te gaan.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Nascholing voor relatietherapeuten
Voor wie

Is de MasterClass Overspel in Relatietherapie iets voor jou?

In de eendaagse MasterClass Overspel in Relatietherapie wordt inzichtelijk hoe je als relatietherapeut stellen kunt begeleiden, waarbij overspel in de relatie een rol speelt. Thema’s die aan bod komen zijn crisismanagement, betekenisgeving, vergeving, post-traumatische groei en jaloezie. De MasterClass is bedoeld voor HBO en WO opgeleide relatietherapeuten en andere professionals die werken met stellen. Ook kun je je inschrijven nadat je een van onze korte opleidingen relatietherapie, waaronder de vierdaagse opleiding ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT), hebt afgerond.

Bekijk deze MasterClass

Dit ga je leren

Is de MasterClass Seksualiteit in Relatietherapie iets voor jou?

Deze MasterClass is bedoeld voor HBO en WO opgeleide professionals die meer kennis en handvatten willen om om te gaan met vraagstukken of problemen rondom seksualiteit binnen relaties. Thema’s die aan bod komen zijn seksuele problemen, verschillen in seksuele behoeften, seksuele responsecyclus, seks opnieuw ontdekken en open relaties. Ook kun je je inschrijven nadat je een van onze korte opleidingen relatietherapie, waaronder de vierdaagse opleiding ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT), hebt afgerond. Deze Masterclass is geaccrediteerd door de NVRG.

Bekijk deze MasterClass

Boeken die onderdeel zijn van de opleiding tot Relatietherapeut ACT
Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

De Masterclasses zijn gebaseerd op inzichten uit de seksuologie en de derde generatie cognitieve therapie waarvan ACT en INVT voorbeelden zijn. De verplichte, te bestuderen literatuur en andere materialen worden via een link naar je toegestuurd, waarna je deze kunt downloaden.

  • Henckens, J.M.J., & Everaerd, W.T.A.M. (2020). Seks is emotie.  Tijdschrift voor Seksuologie, 44, 79-83. 
  • Penne, I. & Borms, R. (2019). Het bevorderen van intimiteit in sekstherapie: een kwestie van zoeken naar verbinding of differentiatie? Tijdschrift voor Seksuologie, 43, 144-154. 
  • Digitale reader met handouts voor clienten.

Verder wordt de volgende literatuur aanbevolen:

  • Dijkstra, P. & Tamminga, A. (2020). IBCT relatietherapie: Behandelprotocol in 10 sessies. Amsterdam: Boom.
  • Fife, S.T., Weeks, R.G. & Gambescia, N. (2008). Treating infidelity: An integrative approach. The Family Journal, 16, 316-323.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00
Docenten

Door wie worden deze MasterClasses Relatietherapie verzorgd?

De MasterClasses Overspel en Seksualiteit in Relatietherapie worden verzorgd door Dr. Pieternel Dijkstra, sociaal psycholoog, docent, relatietherapeut en auteur. Pieternel deed veel onderzoek naar hoe mensen reageren op (vermeend) overspel van hun partner. Pieternel heeft diverse boeken geschreven op het gebied van psychologie, derde generatie gedragstherapie, ACT en relaties. De opleiding wordt gegeven op locatie StressWise Academy, ‘s-Gravelandseweg 65 te Hilversum.

Terug naar trainingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de MasterClass Overspel en Seksualiteit in Relatietherapie
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam