Leer omgaan met faalangst | Gratis met STAP-budget

Succesvoller door minder zelfkritiek en vermijdingsgedrag

Schrijf je in

Schrijf je in voor de training Leer omgaan met faalangst inclusief 4 uur online coaching

Duur en studiebelasting
4 weken | 2,5 uur per week
Investering
€850,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Leer omgaan met faalangst training: werk aan je mentale gezondheid en word persoonlijk gecoacht

De training Leer omgaan met faalangst is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methode van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). ACT gaat verder dan mindfulness en richt zich op een soepele geest, waarbij mentale flexibiliteit centraal staat. Deze training is speciaal ontworpen voor mensen die worstelen met faalangst en helpt hen om hun zelfmanagement te verbeteren. ACT ondersteunt bij het omgaan met gedachten, het toelaten en accepteren van emoties, milder naar jezelf kijken en het zetten van kleine stappen; van faalangst naar faalmoed.

De training bestaat uit 4 online-trainingen van 1,5 uur en 4 individuele coachingsessies van 1 uur waarin je de geleerde kennis toepast op jouw persoonlijke situatie.

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Voor wie

Is de training Leer omgaan met faalangst met 4 uur online coaching iets voor jou?

“Ik ben niet goed genoeg om dit te kunnen”, “Ik kan niet concurreren met mijn collega’s, ze zijn veel slimmer dan ik” en “Krijg ik dit project wel op tijd af?” zijn voorbeelden van gedachten die kunnen wijzen op faalangst. Als je jezelf hierin herkent, dan kan de training Leer omgaan met faalangst met 4 uur online coaching je helpen. Tijdens de training leer je hoe je je doelen kunt bereiken zonder dat dit ten koste gaat van je mentale welzijn. De training is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je vooropleiding, en is gericht op mensen met professionele ambities.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de Leer omgaan met faalangst training met 4 uur coaching?

Tijdens de training Leer omgaan met faalangst leer je hoe je bewust kunt worden van faalangstige gedachten en triggers, begrijpen waarom je last hebt van faalangst en hoe je effectief kunt omgaan met faalangst en samenhangende emoties. Deze training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en behandelt onbehulpzame strategieën zoals piekeren en vermijdingsgedrag die kunnen leiden tot belemmeringen in het opbouwen van een mooier leven. Door middel van handige tools en oefeningen leer je hoe je faalangst kunt verminderen, afstand kunt nemen van je ervaring en aandacht kunt verleggen naar wat je verder helpt. Na afloop van de training heb je een persoonlijk actieplan om de geleerde tools te integreren in je dagelijks leven op lange termijn. De training is gericht op mensen met professionele ambities en is toegankelijk voor iedereen, ook zonder vooropleiding.

Programma

Leer omgaan met faalangst programma

Tijdens deze training werk je samen met een trainer en een persoonlijke coach aan het verlagen van jouw stressniveau. De training duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  • Online-training van 6 uur: onder leiding van een trainer krijg je inzicht in de oorzaken van faalangst en leer je technieken waarmee je deze angst kunt controleren.
  • 4 individuele coachingsessies van 1 uur: tijdens deze online-gesprekken met een persoonlijke coach maak je een vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie. Je bespreekt jouw valkuilen en kansen en zorgt dat de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan direct vorm krijgt.

Doordat je – in korte tijd – leert waar faalangst ontstaat en hoe je dit mechanisme minder invloed, zodat je beter begrijpt wat er voor nodig is om een nieuwe weg in te slaan. Tijdens de coachgesprekken leer je bovendien hoe je écht het verschil kan maken in jouw eigen leven.

Training Slimmer werken
Resultaat

Het resultaat van Leer omgaan met faalangst training met 4 uur coaching

Deze training kun je geheel kosteloos, met subsidie (STAP-budget) van de overheid volgen. Na afloop van de training heb je het volgende resultaat bereikt:

  • Je bent je bewust van de oorzaken van faalangst
  • Je kent technieken waarmee je (faal)angst kunt verlichten en kan toelaten
  • Je hebt je zelfbeeld vergroot
  • Je leidt een productiever leven
  • Je hebt meer regie over je dagelijks leven en werk

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Leer omgaan met faalangst training met 4 uur coaching, kosten & STAP-budget

De Leer omgaan met faalangst training  is een wetenschappelijk onderbouwde training met persoonlijke coaching en kost €850. De training is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methode van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). ACT gaat verder dan mindfulness en richt zich op een soepele geest, waarbij mentale flexibiliteit centraal staat. Deze training is speciaal ontworpen voor mensen die worstelen met faalangst en helpt hen om hun zelfmanagement te verbeteren. ACT ondersteunt bij het omgaan met gedachten, het toelaten en accepteren van emoties, milder naar jezelf kijken en het zetten van kleine stappen; van faalangst naar faalmoed.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor de Leer omgaan met Faalangst training.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de Leer omgaan met faalangst training gegeven?

Voor StressWise Academy werken uitsluitend ACT professionals die door ons zelf zijn opgeleid. Dit zijn hoog gekwalificeerde trainers en coaches die hun ACT-kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. De ACT trainer of coach van StressWise Academy is tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpt jou om je doelen te behalen.

Terug naar trainingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor Leer omgaan met faalangst met 4 uur online coaching
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam