Krijg grip op perfectionisme | Gratis met STAP-budget

Minder stress en druk en meer balans en acceptatie

Schrijf je in
Praktisch leer je de training Mindful Werken te geven aan de hand van de Trainershandleiding voor mindfulness trainers

Schrijf je in voor de training Krijg Grip op Perfectionisme

Duur en studiebelasting
4 weken | 2,5 uur per week
Investering
€850,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
MBO/HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)
Focus
Verbeteren van zelfmanagement
Scholing
Gericht op vergroten algemene inzetbaarheid
Doelgroep
Mensen met professionele ambities

Krijg Grip op Perfectionisme training en leer met omgaan met je kritische stem

De training Krijg Grip op Perfectionisme is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methode van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). ACT gaat verder dan mindfulness en richt zich op een soepele geest, waarbij mentale flexibiliteit centraal staat. Deze training is speciaal ontworpen voor mensen die worstelen met perfectionisme en helpt hen om hun zelfmanagement te verbeteren. Door het volgen van deze training leer je milder naar jezelf en naar het leven te kijken. Hierdoor krijg je meer betekenis in je leven. Na afloop van de training heb je de tools en technieken om perfectionisme aan te pakken en je professionele ambities te verwezenlijken, zonder dat het ten koste gaat van je mentale welzijn.

De training bestaat uit 4 online-trainingen van 1,5 uur en 4 individuele coachingsessies van 1 uur waarin je de geleerde kennis toepast op jouw persoonlijke situatie.

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Voor wie

Is de Krijg Grip op Perfectionisme met 4 uur online coaching iets voor jou?

In onze huidige samenleving is het tegenwoordig normaal dat er verwacht wordt dat we steeds maar méér moeten doen, méér moeten verdienen, méér moeten bereiken. Herken je dat? Dat je ook zélf die lat zo hoog gaat leggen, maximaal wil presteren en té hoge eisen gaat stellen in wat je doet? Volg dan de Krijg Grip op Perfectionisme training met 4 uur online coaching. Je leert hoe je jouw doelen kan bereiken zonder dat het ten koste gaat van je mentale welzijn.

De training is gericht op mensen met professionele ambities en is toegankelijk voor iedereen, ook zonder vooropleiding.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de training Krijg Grip op Perfectionisme?

De training ‘Krijg grip op perfectionisme’ bestaat uit vier onderdelen, waarbij je leert bewust te worden van perfectionistische gedachten en de onderliggende overtuigingen, om te gaan met deze gedachten en faalangst, anders om te gaan met emoties en imperfecte actie te ondernemen vanuit je waarden en een growth mindset. De training helpt je bij het omgaan met perfectionisme, accepteren van emoties, milder naar jezelf kijken en kleine stappen zetten van perfectionistisch streven naar imperfecte stappen vanuit je waarden.

Programma

Krijg Grip op Perfectionisme programma

In de training Krijg grip op perfectionisme ga je samen met een trainer en een coach op onderzoek uit met als doel je perfectionisme te beteugelen. De training duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

 • Online-training van 6 uur: onder leiding van een trainer leer je hoe perfectionisme in elkaar zit, hoe de negatieve effecten verband houden met je eigen gedachten en emoties én hoe je met die gedachten en emoties om kan gaan. Ook ga je samen concrete actiestappen verkennen die je zou kunnen toepassen om meer grip te krijgen op je perfectionisme en daarmee de negatieve effecten te verminderen.
 • 4 individuele coachingsessies van 1 uur: tijdens deze online-gesprekken met een persoonlijke coach maak je een vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie. Je bespreekt jouw specifieke moeilijkheden, inzichten van de trainingen en sleutelt verder aan een persoonlijk actieplan om je op die manier de baas te laten zijn over je perfectionisme.

Door deze korte maar krachtige formule, kan je snel verlichting ervaren in de negatieve aspecten van perfectionisme; de intense druk, vermoeidheid, overprikkeldheid en stagnatie. Op die manier kan je je visie voor een betere toekomst op gezonde wijze inzetten. Je leert hoe je écht het verschil kunt maken vanuit een gebalanceerde geest.

Resultaat

Het resultaat van de training Krijg Grip op Perfectionisme

Deze training kun je geheel kosteloos, met subsidie (STAP-budget) van de overheid volgen. Na afloop van de training heb je het volgende resultaat bereikt:

 •  Je ervaart minder druk, stress en overprikkeldheid
 •  Je kan beter met je gedachten en emoties omgaan
 •  Je begrijpt hoe je perfectionisme in elkaar zit
 • Je ervaart meer rust en overzicht
 • Je ziet de kracht in van je perfectionisme en kan het toepassen in je leven
 • Je hebt concrete handvatten waarmee je grip blijft houden op je perfectionisme
 • Je durft moedige stappen te zetten vanuit acceptatie

Door deze korte maar krachtige formule, kan je snel verlichting ervaren in de negatieve aspecten van perfectionisme; de intense druk, vermoeidheid, overprikkeldheid en stagnatie. Op die manier kan je je visie voor een betere toekomst op gezonde wijze inzetten. Je leert hoe je écht het verschil kunt maken vanuit een gebalanceerde geest.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Maandag: 10:00 - 16:00
 • Woensdag: 10:00 - 16:00
 • Donderdag: 10:00 - 16:00
Kosten & STAP-budget

Krijg Grip op Perfectionisme training met 4 uur coaching, kosten & STAP-budget

De training Krijg Grip op Perfectionisme is gebaseerd op ACT en helpt je om te gaan met de negatieve effecten van perfectionisme en de onderliggende overtuigingen die daarbij horen. Je leert om te gaan met perfectionistische gedachten en emoties, in het bijzonder faalangst, en leert hoe je imperfecte actie kunt ondernemen vanuit je waarden en een growth mindset.  Bij 80% actieve deelname ontvang je een certificaat van deelname. Deze training kan gratis worden gevolgd met je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 1 mei in als je je STAP-budget wilt inzetten voor de Krijg Grip op Perfectionisme training.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de Krijg Grip op Perfectionisme training gegeven?

Voor StressWise Academy werken uitsluitend ACT professionals die door ons zelf zijn opgeleid. Dit zijn hoog gekwalificeerde trainers en coaches die hun ACT-kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. De ACT trainer of coach van StressWise Academy is tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpt jou om je doelen te behalen.

Terug naar trainingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-06-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-06-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-02-2021
Schrijf je in voor de training Krijg Grip op Perfectionisme
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam