Communicatie in relaties | Gratis met je STAP-budget

Verbeter wederzijdse communicatie en versterk positief gedrag

start vrijdag 2 december 2022 in Rotterdam
Schrijf je in

Schrijf je in voor de training Communicatie in relaties

Eerstvolgende startdatum
vrijdag 2 december 2022 in Rotterdam
Duur en studiebelasting
3 dagen | 25 uur
Investering
€995,-
Gratis met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)

Communicatie in relaties: verbeter wederzijdse communicatie en versterk positief gedrag

Tijdens deze training verbeter je wederzijdse communicatie, versterk positief gedrag en acceptatie van hetgeen je niet kunt veranderen, en stimuleer je positief gedrag. Deze belangrijke thema’s zijn niet alleen in een werksetting, maar ook in ieders leven zeer relevant. Iedereen zou deze training eigenlijk moeten doen, want communiceren met belangrijke anderen heb je niet op school geleerd, noch van je ouders. De educatieve setting zorgt ervoor dat je leert over hoe je in ‘no time’ beter communiceert in intensieve relaties. En ook over hoe je ervoor kunt zorgen dat er beter naar elkaar geluisterd wordt. De training is bedoeld voor stellen (partners, collega’s) en doordat je werkt met andere stellen heb je de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met andere stellen en om elkaar tips te geven. Heel waardevol.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
2 dec 2022 vrijdag 2 december 2022
Locatie
Rotterdam
Programma Communicatie in relaties
2 december 2022 | 10:00 - 17:00
1. Communicatie, begrip en empathie
9 december 2022 | 10:00 - 17:00
2. Communicatie, acceptatie en tolerantie
16 december 2022 | 10:00 - 17:00
3. Communicatie, positief gedrag en samenwerken

Is de training Communicatie in relaties iets voor jou?

Merk je dat je in gesprekken met belangrijke anderen stress ervaart of niet bereikt wat je graag wilt? Dat jij en die ander in een patroon zijn beland dat niet effectief is? Dat gesprekken soms uitmonden in verwijten en beschuldigingen? Of in aanval en tegenaanval? Of aandringen en terugtrekken? En dat je op eieren gaat lopen? En dat het gevolg is dat je beiden op je eigen eilandje zit en elkaar niet kunt bereiken? Dan is de training Communicatie in relaties echt iets voor jou. Stel je voor dat je zo leert communiceren dat je je doel bereikt. En dat je je zo veilig voelt in het contact met je gesprekspartner, dat je jezelf kunt zijn. Dat verschillen mogen bestaan en dat je verbinding ervaart en daardoor beter kunt samenwerken en problemen kunt oplossen. Doe de 3-daagse training Communicatie in relaties bij StressWise Academy en word een effectieve gesprekspartner.

Wat ga je leren tijdens de training Communicatie in relaties?

Je leert vaardigheden aan waardoor je effectiever gaat communiceren. Gesprekken aangaan vanuit behoeften en gevoel. Je leert beter luisteren. Wat zegt de ander nu echt? Het ontwikkelen van meer begrip en empathie is daarbij zeer belangrijk. Je leert over harde en zachte emoties. Je reflecteert op wat er bij jezelf gebeurt als de ander op een bepaalde manier tegen je praat. En daar op een handige manier op te reageren. Je krijgt handvatten aangereikt hoe je storend gedrag van je gesprekspartner beter kunt verdragen. Je word je bewust van je eigen antwoord op de vraag; wie wil ik zijn in dit contact met deze gesprekspartner? Tenslotte leer je een manier aan waarmee je samen op een effectieve manier (praktische)problemen kunt oplossen.

3-daags programma

De 3-daagse training Communicatie in relaties is gebaseerd op interventies uit Integratieve Cognitieve Gedragstherapie voor partners, Geweldloze Communicatie en Acceptance & Commitment Therapy. Deze thema’s komen aan bod:

 • Dag 1: Communicatie, begrip en empathie
  Relatiebeeld, Peep (persoonlijke verschillen, emotionele gevoeligheden, externe stressoren, patronen in communicatie), polarisatie en ruziepatronen, harde en zachte emoties, empathische aansluiting.
 • Dag 2: Communicatie, acceptatie en tolerantie
  Uitleg verschillende communicatie-technieken, effectief spreken, effectief luisteren, patroon herkennen en eruit stappen, verbindende communicatie, omgaan met storend gedrag en jezelf beschermen.
 • Dag 3: Communicatie, positief gedrag en samenwerken
  Positief gedrag stimuleren, onderhandelen, fundering (partner)relatie: veiligheid, vertrouwen en verbinding, waarden.

Toetsing vindt plaats aan de hand van praktische oefeningen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Wat ga je lezen?

Tijdens deze training ontvang je verschillende hand-outs met samenvattingen van wat is besproken en bijbehorende oefeningen. Zo kun je het thuis nog eens teruglezen en de oefeningen uitvoeren.

Wil je graag in contact staan met enthousiaste studenten en docenten? Wil je een ambassadeur zijn voor ons 'merk' en onze opleidingen? Kom bij ons werken.

Het resultaat van de training Communicatie in relaties

In de training Communicatie in relaties leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan: zelfsturing in communicatie, focus op ontwikkeling van begrip en empathie, acceptatie van verschillen, effectief onderhandelen en plezierig samenwerken vanuit gelijkwaardigheid.

 • Je kunt effectiever communiceren
 • Je herkent eerder wanneer pijnlijke emoties ontstaan
 • Je kunt adequater reageren op pijnlijke emoties
 • Je kunt makkelijker storend gedrag verdragen
 • Je hebt meer invloed op de sfeer in relaties

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
 • Dinsdagmiddag (13:00 - 16:00)
 • Woensdagmiddag (13:00 - 16:00)
 • Vrijdagochtend (10:00 - 13:00)

Een unieke communicatie training voor jou én je partner of collega

De training Communicatie in relaties van StressWise Academy is zo ingericht dat je deze samen met je partner, je collega of andere voor jou belangrijke persoon volgt. De vaardigheden die je leert kun je toepassen op die specifieke relatie. Jij bepaalt daarin zelf, samen met je partner of collega, met welke onderwerpen je dan aan de slag kunt gaan. De training geeft je dus de mogelijkheid problemen die eventueel tussen jullie instaan ook daadwerkelijk op te lossen en de verbinding te herstellen. Dat maakt deze Communicatie in relaties training uniek in zijn soort.

Wat kost de training Communicatie in relaties?

De training Communicatie in relaties bestaat uit drie lesdagen van zes uur en heeft een doorlooptijd van drie weken. De volledige cursus kost €995 inclusief volledige begeleiding door de trainer, alle materialen waaronder hand-outs met theorie en oefeningen. Voor koffie en thee, en een warme ontvangst wordt gezorgd.

Vraag meer informatie

Door wie wordt de training Communicatie in relaties gegeven?

De training wordt gegeven door relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse. Zij begeleid koppels naar meer begrip en meer acceptatie, naar betere communicatie en meer verbinding en intimiteit. In relatietherapie en communicatie training. In Nederland, Zuid-Frankrijk en Toscane. Mariëtte is naast relatietherapeut ook ACT therapeut en supervisor aan de opleiding ACT Therapie van StressWise Academy en tevens mindfulness trainer.

Terug naar trainingen overzicht

 

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-06-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-06-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-02-2021
Schrijf je in voor de training Communicatie in relaties
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam