Acceptance & Commitment Therapy voor loopbaanbegeleiders

Basisvaardigheden ACT voor loopbaanprofessionals NOLOC

Schrijf je in

Schrijf je in voor ACT voor loopbaanprofessionals

Eerstvolgende startdatum
dinsdag 3 oktober 2023 in Hilversum
Duur en studiebelasting
4 dagen | 6 uur per week
Investering
995,-
Niveau
HBO
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)

ACT voor loopbaanprofessionals: ontwikkel basisvaardigheden van Acceptance & Commitment Therapy

Acceptance & Commitment Therapy of ACT is een ‘evidence-based’ methodiek. Het is onderdeel van de derde generatie gedragstherapie. Acceptatie en waarden-gedreven handelen spelen hierin een grote rol. Door toepassing van ACT leer je anderen enerzijds accepteren wat er niet veranderd kan worden en ongemak te dragen. Anderzijds versterk je de verbinding met de eigen waarden door met hen betekenisvolle acties te formuleren en uit te voeren. De ACT Loopbaan opleiding heeft de focus op beroepsspecifieke vaardigheden en richt zich op loopbaanprofessionals. Na het afronden van deze korte en krachtige opleiding kun je de basisprincipes van ACT toepassen in je werk als loopbaanbegeleider.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
3 okt 2023 dinsdag 3 oktober 2023
Locatie
Hilversum
Programma ACT voor loopbaanprofessionals
3 oktober 2023 | 9:00 - 17:00
1.
10 oktober 2022 | 9:00 - 17:00
2.
17 oktober 2023 | 9:00 - 17:00
3.
24 oktober 2023 | 9:00 - 17:00
4.
Voor wie

ACT voor loopbaanprofessionals, is het iets voor jou?

Deze 4-daagse verdiepende loopbaanmodule is uitermate geschikt voor loopbaanprofessionals die zich verder willen ontwikkelen en verdieping zoeken in hun vakgebied. Je krijgt tools aangereikt om cliënten te begeleiden naar een grotere psychologische flexibiliteit. Je helpt daarmee cliënten zich te committeren aan het ondernemen van nieuwe, belangrijke én tegelijk spannende, lastige stappen in hun werk. Je vergroot en verbreedt met deze praktische korte ACT opleiding je arsenaal aan methodieken met een van de meest populaire richtingen in de hedendaagse psychologie: ACT.

Schrijf je in

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens ACT voor loopbaanprofessionals

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die al mensen begeleiden op het gebied van werk en loopbaan, reintegratie of van burn-out naar werk. Tijdens deze toegankelijke ACT opleiding voor loopbaanprofessionals op HBO niveau maak je allereerst kennis met ACT, Acceptance and Commitment Therapy. De focus ligt bij ACT op een combinatie van stoppen en bewegen. Van bewust worden van belemmerende, vermijdende patronen en actief nieuwe stappen zetten die passen bij de persoon die je verkiest te zijn. Je leert de oorsprong, effecten en toepassingen van ACT kennen in een loopbaansetting. Ook leer je dat ACT erop is gericht om moeilijke gevoelens te accepteren en leer je concepten als fusie en defusie toe te passen.

Naast het theoretische kader, werk je aan je competenties als coach door je te focussen op beroepsspecifieke vaardigheden als methodisch handelen, communicatie richting cliënt, reflecteren en het uitbrengen van een professioneel advies. In combinatie met de theoretische basis van ACT biedt deze training een prachtige verdieping en aanvulling voor jou als loopbaanbegeleider.

MASTERCLASS HYPNOTHERAPIE EN HYPNOSE
Programma

Programma

De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. We richten onze energie bij ACT op datgene wat waardevol en betekenisvol is. En dus belangrijk. Ook richten we ons op het belang van het accepteren van ongemak, en hindernissen overbruggen.

Op de eerste dag nemen we je mee in een verkenning van de rijkdom en de vrijheid die ACT kan brengen. Op dag 2 leer je hoe te leven en te werken vanuit waarden, hoe waarden een richtsnoer kunnen worden voor je cliënten. ‘Zijn met wat is’ en het toelaten daarvan als startpunt voor verandering staat centraal op de derde dag van de 4-daagse training ACT voor loopbaanprofessionals. Op de laatste dag onderzoek je hoe een andere relatie aan te gaan met gedachten en een flexibele en vriendelijke relatie kunt aan te gaan met het zelf.

StressWise Academy biedt hiermee een training ACT voor loopbaanprofessionals die richting geeft aan zowel jouw leven als het leven van je cliënten. Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat. We volgen hierbij richtlijnen van NOLOC voor accreditatie. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Tijdens deze training lees je het ACT training Werkboek van Harrie Kolsteeg. Dit werkboek krijg je uitgereikt aan het begin van de training. Bij online training krijg je het boek van tevoren thuisgestuurd. Het staat vol praktische tips en inspiratie en biedt goede handvatten zowel tijdens als na de ACT training.

Resultaat

Het resultaat van ACT voor loopbaanprofessionals

Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basis van Acceptance & Commitment Therapy en ontwikkel je de volgende competenties:

  • Je kunt de basisprincipes van ACT toepassen in jouw rol als loopbaanbegeleider;
  • Je kunt behoeften en signalen van jezelf en anderen beter inschatten;
  • Je kunt effectiever communiceren met je cliënten;
  • Je kunt samen met je cliënten reflecteren en op basis hiervan een advies opstellen;
  • Je hebt geleerd hoe je oude patronen kunt doorbreken doordat je je cliënten leert spontaan te handelen in nieuwe situaties;
  • Je kunt cliënten leren flexibeler om te gaan met gedachten, zodat zij een vriendschappelijker relatie aangaan met zichzelf.

Na afronding van deze korte en krachtige opleiding ontvang je het certificaat ACT voor loopbaanprofessionals. Dit programma wordt samengesteld in samenwerking met NOLOC.

MASTERCLASS HYPNOTHERAPIE EN HYPNOSE

Wat brengt ACT voor loopbaanprofessionals jou persoonlijk?

De ACT voor loopbaanprofessionals-training duurt slechts vier dagen. Deze opleiding is uitermate geschikt om kennis te maken met Acceptance & Commitment Therapy en er ervaring mee op te doen. Juist doordat je ACT echt belééft. Daarin onderscheiden wij ons van andere opleidingsinstituten. Onze ACT voor loopbaanprofessionals-training is een uitstekende ontwikkelingskans in je carrière. Met deze korte opleiding breid je je arsenaal aan coachvaardigheden uit met een moderne vorm van begeleiding.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00
Docenten

Door wie wordt ACT voor loopbaanprofessionals gegeven?

Voor StressWise Academy werken uitsluitend ACT professionals die door ons zelf zijn opgeleid. Dit zijn hoog gekwalificeerde therapeuten en coaches die hun ACT-kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. De ACT therapeut of coach van StressWise Academy is tijdens het gehele traject je persoonlijke coach en mentor, en helpt jou om je doelen te behalen. Wil je eerst kennismaken met de therapeut/coach? Laat het ons weten.

Terug naar trainingen overzicht

Dagblad Trouw, 14 november 2021

Werkstress schakelt werknemers veel langer uit dan andere oorzaken van verzuim, blijkt uit nieuwe cijfers. Het komt het vaakst voor bij werknemers die ‘met mensen werken’.

Een deadline die nadert, een beoordelingsgesprek dat niet helemaal lekker liep, een lading mails die nog moet worden weggewerkt en dan ook nog die vervelende collega op die om de haverklap vraagt waar dat rapport toch blijft. Werkstress kan er behoorlijk inhakken, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO. Meer dan andere vormen van uitval.

Wie is geveld door werkstress en daardoor in de ziektewet belandt zit relatief langer thuis dan werknemers die om andere redenen moeten verzuimen. In een enquête over arbeidsomstandigheden noemde 6,7 procent van de werkenden dat werkdruk de belangrijkste reden was voor hun laatste afwezigheid op de werkvloer. Dat zijn volgens het CBS en TNO in de praktijk bijna 520.000 arbeidskrachten. Zij waren twee keer zo lang uit de running dan wanneer zij of hun collega’s iets anders onder de leden hadden. Maar als dat er te veel worden en je hebt geen hulpmiddelen zoals een collega die een taak kan overnemen, dan gaat het over in werkstress.

In de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO werd een groep die model staat voor werkend Nederland (in de leeftijd van 15 tot 75 jaar) gevraagd naar de laatste keer verzuim, eventueel langer dan een jaar geleden. De mensen die door werkgerelateerde spanningen uitvielen waren gemiddeld 38 werkdagen niet inzetbaar. Terwijl de gemiddelde afwezigheid van een werknemer bij verzuim 17 werkdagen is.

Wat werkstress nu precies is, valt nog niet zo gemakkelijk te duiden. Het is de subjectieve ervaring van werkdruk. Werkdruk is een handig woord, waardoor mensen niet meteen naar zichzelf hoeven kijken. Je bent slachtoffer van druk die je wordt opgelegd, je schrijft het vaak toe aan iets buiten jezelf. Maar vaak zit er iets anders achter. Dan blijkt bijvoorbeeld dat je met de baan die je hebt niet op de juiste plek zit. Vaststaat in ieder geval dat het verschijnsel zich het meest prominent manifesteert in beroepen waarbij je met mensen werkt. Pedagogische beroepen zoals werk in de zorg en onderwijs staan steevast hoog genoteerd op het werkstresslijstje van het CBS en TNO. Nu werkt bijna iedereen met mensen, maar in de zorg en het onderwijs zijn het de mensen (patiënten, leerlingen) waarom het draait. En die kunnen stress geven.

ACT voor loopbaanprofessionals helpt je in het versterken van mentale flexibiliteit en stressmanagement bij medewerkers in organisaties en instellingen. Doe nu de training bij StressWise Academy.

Schrijf je in

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de training ACT voor loopbaanprofessionals
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locatie
Deze opleiding wordt gegeven aan de ‘s-Gravelandseweg 65 in Hilversum.