Studiekosten aftrekken

Alleen dit jaar kun je nog 37% of meer aftrekken van je belasting.
Lees hieronder verder

Bij StressWise Academy kun je je studiekosten aftrekken voor belastingvoordeel

Onze ACT opleidingen leiden op tot het beroep van coach of therapeut of dragen bij aan je kennis op het gebeid van ACT en psychologische interventies als professional. Daarom kun je het lesgeld en benodigde leermiddelen zoals boeken, aftrekken van je belasting. Let erop dat je niet in aanmerking komt als je al recht hebt op studiefinanciering via DUO. Als je een ‘fiscale partner’ hebt mag je ook zijn of haar studiekosten aftrekken.

Deze regeling geldt alleen nog in 2021

Als je de aangifte inkomstenbelasting invult met je studiekosten wordt automatisch berekend wat je aftrek is. Je mag maximaal € 15.000 per jaar aftrekken. Als je  jonger dan 30 bent en in de standaard studie-periode zit, dan is er geen maximum. Je mag je studiekosten aftrekken in het jaar dat je ze hebt betaald. Kosten van een laptop, tablet, printer, reiskosten of de inrichting van je studeerkamer mag je helaas niet aftrekken van je belasting.

*Je kunt geen rechten ontlenen aan de tips die wij je hier geven. Mocht je meer willen weten dan kun je terecht bij de belastingdienst of je belastingadviseur. Let op: deze mooie regeling komt volgend jaar, in 2022, te vervallen.

Opleidingsgids aanvragen
Ontvang direct jouw opleidingsgids in je mailbox
Gids aanvragen
Je gegevens worden niet gedeeld.