Er ligt €1.000 voor je klaar als je je inschrijft

Ontvang €1.000 korting op je opleiding of volg een gratis training

Je kunt al onze opleidingen en trainingen volgen met jouw STAP-budget
Lees snel verder
Met het STAP-budget kun je gratis trainingen volgen en krijg je €1.000 korting op een opleiding

Actueel | Laatste STAP-nieuws

Er zijn op dit moment geen actuele meldingen.

Wat is het STAP-budget?

De overheid wil goede scholing mogelijk maken voor een brede doelgroep. Daarom kunnen kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf 2022 tot wel €1.000 STAP-budget per jaar aanvragen voor een opleiding of training. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar één keer gebruikmaken van je STAP-budget, bijvoorbeeld om kosteloos een training te volgen bij StressWise Academy. Of om een opleiding te volgen met €1000 korting. En die korting kan wel oplopen tot €3.000!

Voor wie is het STAP-budget?

Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor het STAP-budget. Je hebt recht op STAP-budget als:

  • Je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt
  • Jij of je partner de Nederlandse of andere Europese nationaliteit hebt
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget beschikbaar is

Je kunt dit budget aanvragen bij het UWV. Wij helpen je met de aanvraag, zodat deze soepel verloopt. Jij hoeft alleen maar je STAP-budget aanvraag in te dienen bij het UWV. Als je je inschrijft voor een opleiding of training kun je op het inschrijfformulier op onze website aangeven dat je gebruikt wilt maken van je STAP-budget.

Welke scholing komt in aanmerking voor het STAP-budget?

Alle scholingsactiviteiten van StressWise Academy komen in aanmerking voor het STAP-budget. Dit betekent dat al onze trainingen kosteloos zijn te volgen. Ook kun je met behulp van deze subsidie tot €1.000 korting per jaar ontvangen op onze (meerjarige) opleidingen.

Je kunt je STAP-budget op maandag 1 mei aanvragen. Met de toekenning van jouw STAP-budget op deze datum kun je een van onze opleidingen of trainingen doen met startdatum vanaf 29 maart. Het UWV heeft wat tijd nodig om alle aanvragen die zij binnenkrijgen te verwerken waardoor het proces tijdgebonden is. Maak dit jaar gebruik van jouw scholingsbudget van €1.000. Volgend jaar ligt er weer een nieuw STAP-budget van €1.000 voor je klaar.

Er ligt €1.000 voor je klaar, maak er gebruik van

Al onze opleidingen en trainingen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Als student bij StressWise Academy ontvang je dus een STAP-subsidie van €1.000 per jaar. Elk jaar weer. Dit betekent dat je onze trainingen kosteloos kunt volgen en elk jaar €1.000 subsidie kunt ontvangen voor onze opleidingen. Voor meerjarige opleidingen geldt dus dat je elk jaar weer €1.000 korting kunt krijgen. Er ligt €1.000 op je te wachten bij het UWV om je aan te moedigen een opleiding of training te doen. Laat deze mooie kans niet liggen en schrijf je direct in door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Wij begeleiden je vervolgens volledig én persoonlijk bij de aanvraag van je STAP-budget bij het UWV.

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Bekijk hier hoe het aanmeldproces voor het STAP-budget werkt

Op de achterliggende pagina lees je meer over hoe je je aanmeldt voor het STAP-budget en hoe het STAP-aanmeldproces werkt. Zo weet jij nu alvast precies wat je moet doen om jouw STAP-budget aan te vragen. En wees gerust, we helpen je hierbij.

Ontdek hoe je je aanmeldt

Neem contact op met ons secretariaat
We helpen je graag