mogelijkheden voor nascholing
Schrijf je vóór 1 januari in en ontvang 37% retour
Profiteer nu van veel belastingvoordeel, per 1 januari stopt de regeling
Bekijk onze nascholing
StressWise Academy biedt korte en meerjarige opleidingen op het gebied van ACT en psychologie

Veilig en verantwoord lesgeven
Onze opleidingen zijn ervaringsgericht en worden live gegeven op onze locaties in Hilversum, Groningen en Nijmegen.
Online lessen volgen
Het is mogelijk om online met een les mee te doen als je coronaklachten hebt.
Online les
Het kan voorkomen dat een les online wordt gegeven, bijvoorbeeld als er nieuwe maatregelen van kracht zijn of als een docent zelf klachten heeft.
Na de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars.

Opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut hbo niveau, 3 jaar

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met de focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging. Met de juiste vooropleiding krijg je vrijstelling voor het eerste jaar en kun je worden toegelaten tot de verkorte opleiding ACT Therapeut van twee jaar (zie hieronder). Je sluit de opleiding af met het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut. Daarna kun je zelfstandig aan de slag in je eigen praktijk, eventueel in samenwerking met StressWise.

Ontdek deze opleiding

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Opleiding ACT Therapeut post-hbo, 2 jaar

De opleiding ACT Therapeut is een tweejarige post-hbo opleiding. Als je in relatief korte tijd ACT én Psychosociaal Therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ hbo of wo opleiding dan is de ACT Therapeut opleiding geschikt voor jou. Na afronding van deze opleiding kun je geheel zelfstandig als erkend therapeut aan de slag. Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ervaring met coaching én een basisopleiding in Acceptance & Commitment Therapy is vereist voor deelname aan deze verkorte opleiding. Als je dit nog niet hebt kun je deelnemen aan onze vierdaagse Basis ACT opleiding (zie hieronder).

Ontdek deze opleiding

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.

Opleiding ACT Coach hbo niveau, 1 jaar

De opleiding ACT Coach is een eenjarige opleiding op hbo niveau. Je maakt je de basisbeginselen van Acceptance & Commitment Therapy eigen en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachingsvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop ruimte om ermee te oefenen. Net als de andere opleidingen is deze ACT opleiding ervaringsgericht. Door veel te oefenen, met elkaar en met cochees, krijg je vat op het vak van coach en zicht op wat ACT behelst. Door onze ervaringsgerichte aanpak leer je alle ACT principes op een creatieve en constructieve wijze te benutten. Je rondt deze eenjarige opleiding af met het diploma ACT Coach. Daarna kun je als coach aan de slag. En als je wilt kun je je verder laten scholen als ACT Therapeut of Werkgeluk Coach.

Ontdek deze opleiding

De WerkGeluk Coach opleiding is een compacte coachopleiding, waarin je leert om professionals en teams te coachen op het bijzondere pad van WerkGeluk, waarden en succes.

Opleiding WerkGeluk Coach van 10 dagen voor coaching van teams en professionals

De WerkGeluk Coach opleiding is een compacte coachopleiding op basis van ACT, waarin je leert om teams en professionals te coachen op het bijzondere pad van WerkGeluk, waarden en succes. De professionals en teams die je coacht ontdekken hoe zij hun talenten maximaal kunnen benutten, beter kunnen samenwerken en zo gelukkiger en succesvoller zijn in hun werk. Een bijzondere opleiding op een bijzondere buitenlocatie in Alphen a/d Rijn.

Ontdek deze opleiding

De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.

ACT Basis opleiding hbo niveau, 4 dagen

Onze ACT Basis opleiding is een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De opleiding is tevens een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze opleiding ACT Therapeut en nog niet over de nodige ervaring met ACT beschikken.

Ontdek deze opleiding

Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut

Opleiding Relatietherapeut hbo niveau, 4 dagen

Onze volledige opleiding relatietherapie bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. Het betreft een serie modules relatietherapie op basis van ACT, IBCT en EFT. Module 1 ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’(IBCT) is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie gefundeerd op derde generatie gedragstherapie. Veel relatieproblemen komen voort uit verschillen tussen partners die zij niet goed van elkaar kunnen accepteren. Met IBCT help je de partners eerst om elkaar beter te begrijpen en onderlinge verschillen te accepteren. Daarna wordt gewerkt aan wat stellen wél kunnen en willen veranderen. Deze combinatie van acceptatie en verandering is uniek aan en kenmerkend voor IBCT. Module 2 en 3 zijn in voorbereiding.

Ontdek deze opleiding

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Opleiding Psychosociale Basiskennis PSBK, 12 dagen

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK te behalen. Vanaf dat moment hebben verschillende opleidingsinstituten PSBK in hun aanbod opgenomen. StressWise Academy is er een van. Wij vonden dat een opleiding tot therapeut niet compleet is zonder degelijke opleiding Psychosociale Basiskennis. Onze PSBK opleiding voldoet aan alle PLATO-eisen en onderscheidt zich doordat zij ervaringsgericht is met veel praktijk-cases. Na deze opleiding PSBK krijg je een officieel registerdiploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland en word je opgenomen in het SHO register.

Ontdek deze opleiding

Ontvang tot 1 januari 37% retour
Profiteer nu: tot 1 januari krijg je 37% belastingvoordeel als je in 2022 en/of 2023 deze opleiding volgt
Opleidingsgids aanvragen
Ontvang direct jouw opleidingsgids in je mailbox
Gids aanvragen
Je gegevens worden niet gedeeld.