Word coach of therapeut met 'een hart zo groot als de wereld'
Laat je opleiden of omscholen tot coach of therapeut
Ontvang €1000 korting op een van onze opleidingen met je STAP-budget
Bekijk onze opleidingen
StressWise Academy biedt korte en meerjarige opleidingen op het gebied van ACT en psychologie

Vanaf je computer of laptop meedoen met de les

Door ons hybride lokaal mis je nooit meer iets

Onze opleidingen zijn ervaringsgericht. Dat wil zeggen dat we vrijwel altijd live lesgeven op onze locaties. Het is in overleg voor een aantal lessen mogelijk om online met een les mee te doen als je coronaklachten hebt of bijvoorbeeld herstellende bent van een operatie. StressWise Academy heeft een hybride leslokaal waardoor je dan vanuit huis mee kunt doen met de groep. In ons lokaal hangen grote schermen met luidsprekers waardoor je goed bent te zien en te horen voor je medestudenten.

 

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Met het STAP-budget kun je gratis trainingen volgen en krijg je €1.000 korting op een opleiding

Wat is het STAP-budget?

De overheid wil goede scholing mogelijk maken voor een brede doelgroep. Daarom kunnen werkenden en werkzoekenden (bijna iedereen dus) vanaf 2022 €1.000 STAP-budget per jaar aanvragen voor een opleiding of training. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar één keer gebruikmaken van je STAP-budget, bijvoorbeeld om kosteloos een training te volgen bij StressWise Academy. Of om een opleiding te volgen met €1000 korting. En die korting kan wel oplopen tot €3.000.

Lees hier over STAP-budget

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 3 juli om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Psychosociaal Therapeut

Opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut: vergoeding via zorgverzekering

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging. Met de juiste vooropleiding krijg je vrijstelling voor het eerste jaar en kun je worden toegelaten tot de verkorte opleiding ACT Therapeut van twee jaar.

Ontdek deze opleiding

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
ACT Therapeut

Opleiding ACT Therapeut, post-hbo: vergoeding via zorgverzekering

Als je in relatief korte tijd ACT- én Psychosociaal Therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ hbo of wo opleiding dan is de ACT Therapeut opleiding echt wat voor jou. Onze ACT Therapeut opleiding is een tweejarige post-hbo opleiding in deeltijd. Na afronding van deze opleiding kun je geheel zelfstandig als erkend therapeut aan de slag. Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je begeleiding als ACT therapeut wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Ontdek deze opleiding

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.
ACT Coach

Opleiding ACT Coach met opname in coach-pool en register

De ACT Coach opleiding is een eenjarige coach opleiding, waarbij je je de basisbeginselen van ACT of Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop de ruimte om ermee te oefenen. In de ACT Coach opleiding zet je bovendien een belangrijke en ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving. Uniek: je kunt deel uitmaken van de ACT coach-pool van StressWise na deze ACT coach opleiding. We zorgen dus ook goed voor je na deze opleiding met ‘een hart zo groot als de wereld’.

Ontdek deze opleiding

De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.
ACT Basis

ACT Basis opleiding, nu ook live online te volgen

Onze ACT Basis opleiding is een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De opleiding is tevens een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze opleidingen ACT Therapeut en IBCT Relatietherapie nog niet over de nodige ervaring met ACT beschikken. De opleiding kan nu ook online gevolgd worden.

Ontdek deze opleiding

Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut
Relatietherapie 1

Opleiding Relatietherapeut ACT deel 1, IBCT Integrative Behavioral Couple Therapy

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. Module 1: IBCT – Integrative Behavioral Couple Therapy – is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie, gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie. Deze korte praktische relatietherapie opleiding gaat over communicatie en acceptatie. Deel 2 gaat in op hechting en verbinding in relaties en besteedt tevens ruime aandacht aan belangrijke zaken als intake en houding. Deel 3 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT behandelt de thema’s seksualiteit en intimiteit. Klik op de button voor meer informatie over de IBCT relatietherapie opleiding.

Ontdek deze opleiding

De opleiding Relatietherapeut ACT bestaat uit 3 modules en vormt een jaaropleiding van 12 dagen.
Relatietherapie 2

Opleiding Relatietherapeut ACT deel 2, Hechting & Verbinding

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. In module 2 Hechting & Verbinding gaan we onder meer uitgebreid in op de intake. Deze eerste sessie wordt nogal eens onderschat als geweldige kans om autoriteit op te bouwen en vertrouwen te winnen. Het is tevens een commerciële kans. Ook staan we uitgebreid stil bij je houding als relatietherapeut, die aanzienlijk verschilt van de houding van de therapeut die 1-op-1 werkt. Deel 1 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT betreft een praktische methodiek voor relatietherapie waarbij communicatie en acceptatie centraal staan: IBCT. Deel 3 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT handelt over seksualiteit en intimiteit in relaties. Lees hieronder verder over de module Relatietherapie Hechting & Verbinding.

Ontdek deze opleiding

Deze vierdaagse opleiding relatietherapie maakt deel uit van de opleiding Relatietherapeut ACT
Relatietherapie 3

Opleiding Relatietherapeut ACT deel 3, Seksualiteit & Intimiteit

De Relatietherapeut ACT jaaropleiding bestaat uit drie modules die je los van elkaar kunt volgen. Deel 1, IBCT – Integrative Behavioral Couple Therapy – is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie, gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie. Deel 2 focust op hechting en verbinding en is een mooie aanvulling op IBCT. Deel 3 focust op seksualiteit en intimiteit in relaties. Deze module relatietherapie bestaat net als de eerste twee modules uit vier lesdagen. Gratis met STAP-budget. Volg de link voor meer informatie over dit derde deel van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT.

Ontdek deze opleiding

Neem contact op met ons secretariaat
Wij helpen je graag