Overzicht opleidingen
Bekijk ze hier

ACT Therapeut

De opleiding tot ACT therapeut is een tweejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Als je in relatief korte tijd (psychosociaal) therapeut wilt worden en reeds beschikt over een HBO of WO opleiding in een ‘mens- of zorg-georiënteerde’ richting, dan is deze ACT opleiding zeer geschikt voor jou. Na afronding van deze ACT therapie opleiding kun je als erkend therapeut aan de slag en kun je je diensten als ACT therapeut laten vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Geschikte kandidaten krijgen van StressWise Nederland een baangarantie (deeltijd), maar je kunt als gecertificeerd ACT therapeut natuurlijk ook je eigen praktijk beginnen. Enige ervaring met coaching én met Acceptance & Commitment Therapy is wel vereist voor deelname aan deze verkorte opleiding tot ACT & Psychosociaal therapeut. Voor degenen die geen kennis en/of ervaring met deze therapie-vorm hebben, bieden we een ACT schakelprogramma aan, waardoor geschikte kandidaten toch in aanmerking komen.

Meer informatie

Psychosociaal Therapeut NFG

De opleiding tot Psychosociaal therapeut NFG is een driejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Het eerste jaar bestaat uit twee onderdelen: ACT coach en Psychosociale basiskennis (PSBK). De opleiding ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding tot psychosociaal therapeut en wordt afgerond met het diploma ACT coach. Het tweede deel, de opleiding PSBK van StressWise Academy, is een CPION erkende registeropleiding. Na afronding van deze opleiding ontvang je dan ook het officiële diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO). Met de juiste vooropleiding is vrijstelling voor PSBK mogelijk. In het tweede jaar van de opleiding verbreedt je je kennis en vaardigheden als therapeut. Na afronding van dit tweede jaar ontvang je een certificaat ACT therapeut. In het derde jaar is een verdieping in ACT en in je rol als therapeut. Je sluit de opleiding af met het diploma ACT & Psychosociaal therapeut. Daarna kun je aan de slag in je eigen praktijk. Samenwerken met StressWise Nederland behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Meer info

ACT Coach

De opleiding tot ACT coach is een eenjarige post-HBO opleiding. Je maakt je de basisbeginselen van ACT (Acceptance & Commitment Therapy) eigen en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachingsvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop ruimte om ermee te oefenen. In de opleiding tot ACT coach zet je bovendien een belangrijke ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving. De opleiding tot ACT coach van StressWise Academy is deel van de beroepsopleiding ACT & Psychosociaal therapeut (het eerste jaar) en kan dus tevens als volwaardige coach opleiding worden gezien. Net als de andere opleidingen is deze ACT opleiding ervaringsgericht. Door (veel) te oefenen, met elkaar en met cochees, krijg je vat op het vak van coach en zicht op wat ACT behelst. Je rondt deze eenjarige opleiding af met het diploma ACT coach. Daarna kun je als coach aan de slag en als je wilt kun je je verder laten scholen als ACT & Psychosociaal therapeut.

Meer info

Mindfulness Coach

De opleiding Mindfulness Coach is en krachtige coach opleiding voor coaches die willen werken met een actieve vorm van mindfulness: mindfulnessPLUS. De focus ligt in deze mindfulness coach opleiding op de combinatie van stoppen, ‘stil zijn’ en bewegen. Je leert met volle aandacht hier en nu aanwezig te zijn – de basis van ‘mindful coachen’ – opmerkzaam te zijn bij voelen, bij jezelf en de ander, en van daaruit te handelen. Je leert hoe je de coachee van dienst kunt zijn om het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen te vergroten. De coachee ontdekt keuzevrijheid in het handelen, leert talenten (verder) te ontwikkelen en belemmeringen te doorbreken of te accepteren. Het resultaat: effectiever gedrag vanuit verbondenheid met zichzelf, de directe omgeving (werk en privé) en de wereld. ‘Mindful coachen’ met zijn, voelen en doen.

Meer info

PSBK Psychosociale Basiskennis

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK (of MBK) te behalen. Vanaf dat moment hebben verschillende opleidingsinstituten PSBK in hun aanbod opgenomen. StressWise Academy is er een van. Wij vonden dat een opleiding tot therapeut niet compleet is zonder degelijke PSBK opleiding. Onze PSBK opleiding onderscheidt zich doordat zij ervaringsgericht is (bijvoorbeeld door praktijk-cases) en doordat wij een door CPION geaccrediteerd curriculum bieden, hetgeen resulteert in een officieel registerdiploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland.

Meer info

Studiegids aanvragen
Ontvang direct onze studiegids in je mailbox
Studiegids aanvragen
Je gegevens worden niet gedeeld.