Word coach of therapeut
Laat je opleiden of omscholen tot coach of therapeut
Bekijk onze opleidingen
StressWise Academy biedt korte en meerjarige opleidingen op het gebied van ACT en psychologie

Vanaf je computer of laptop meedoen met de les

Door ons hybride lokaal mis je nooit meer iets

Onze opleidingen zijn ervaringsgericht. Dat wil zeggen dat we vrijwel altijd live lesgeven op onze locaties. Het is in overleg voor een aantal lessen mogelijk om online met een les mee te doen als je coronaklachten hebt of bijvoorbeeld herstellende bent van een operatie. StressWise Academy heeft een hybride leslokaal waardoor je dan vanuit huis mee kunt doen met de groep. In ons lokaal hangen grote schermen met luidsprekers waardoor je goed bent te zien en te horen voor je medestudenten.

 

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven

Zowel voor mijzelf als in het werken met (proef)clienten heb ik al veel aan de opgedane kennis en ervaring van het eerste jaar. Laat het tweede jaar maar komen!!

Yvonne Klomp, Zwolle

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren. Fijne mix van docenten met kennis. Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.

Wilma Werkheim, VREELAND

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle

Een korte en intensive opleiding waarbij er heel veel practisch wordt geoefend. Ook Het IBCT traject is een goed doordacht pragmatisch trajrct met gelukkig ook nog ruimte voor je eigen invulling.

Henriëtte Rutten, Rotterdam

Afgelopen jaar heb ik heel veel verschillende tools mogen leren die mij een goed fundament geven om als coach aan de slag te gaan. De opleiding werkt met een duidelijke model wat richting en houvast geeft voor de aanpak van coachingsgesprekken.

Lara, Alphen aan den Rijn

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali Pickering, Amsterdam

Ik vond de cursus helder en zeer praktisch uitvoerbaar.

Maria, Groesbeek
Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Psychosociaal Therapeut

Opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut: vergoeding via zorgverzekering

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging. Met de juiste vooropleiding krijg je vrijstelling voor het eerste jaar en kun je worden toegelaten tot de verkorte opleiding ACT Therapeut van twee jaar.

Ontdek deze opleiding

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
ACT Therapeut

Opleiding ACT Therapeut, post-hbo: vergoeding via zorgverzekering

Als je in relatief korte tijd ACT- én Psychosociaal Therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ hbo of wo opleiding dan is de ACT Therapeut opleiding echt wat voor jou. Onze ACT Therapeut opleiding is een tweejarige post-hbo opleiding in deeltijd. Na afronding van deze opleiding kun je geheel zelfstandig als erkend therapeut aan de slag. Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je begeleiding als ACT therapeut wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Ontdek deze opleiding

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.
ACT Coach

Opleiding ACT Coach met opname in coach-pool en register

De ACT Coach opleiding is een eenjarige coach opleiding, waarbij je je de basisbeginselen van ACT of Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop de ruimte om ermee te oefenen. In de ACT Coach opleiding zet je bovendien een belangrijke en ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving. Uniek: je kunt deel uitmaken van de ACT coach-pool van StressWise na deze ACT coach opleiding. We zorgen dus ook goed voor je na deze opleiding met ‘een hart zo groot als de wereld’.

Ontdek deze opleiding

De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.
ACT Basis

ACT Basis opleiding, nu ook live online te volgen

Onze ACT Basis opleiding is een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De opleiding is tevens een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze opleidingen ACT Therapeut en IBCT Relatietherapie nog niet over de nodige ervaring met ACT beschikken. De opleiding kan nu ook online gevolgd worden.

Ontdek deze opleiding

Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut
Relatietherapie 1

Opleiding Relatietherapeut ACT, IBCT Integrative Behavioral Couple Therapy

De opleiding Relatietherapeut ACT IBCT – Integrative Behavioral Couple Therapy – is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie, gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie. Deze korte 4-daagse praktische relatietherapie opleiding gaat over communicatie en acceptatie. Klik op de button voor meer informatie over de IBCT relatietherapie opleiding.

Ontdek deze opleiding

Neem contact op met ons secretariaat
Wij helpen je graag