Word coach of therapeut met 'een hart zo groot als de wereld'
Laat je opleiden of omscholen en versterk je arbeidsmarktpositie
Per 1 juli krijg je €1000 korting op onze opleidingen met je STAP-budget
Bekijk onze opleidingen
StressWise Academy biedt korte en meerjarige opleidingen op het gebied van ACT en psychologie

Vanaf je computer of laptop meedoen met de les

Door ons hybride lokaal mis je nooit meer iets, ook niet als je niet aanwezig kunt zijn

Het is mogelijk om online met een les mee te doen als je coronaklachten hebt. StressWise Academy heeft een hybride leslokaal waardoor je vanuit huis volwaardig mee kunt doen met de groep. In ons lokaal hangen grote schermen met luidsprekers waardoor je goed bent te zien en te horen voor je medestudenten. In het lokaal hangen camera’s en microfoons, zodat jij thuis goed kan zien en horen wat er gebeurt. Door professionele software kun je ook volwaardig deelnemen als de groep wordt opgedeeld in kleinere groepjes om te oefenen. Deze innovaties zijn natuurlijk geweldig in tijden van corona, maar ook als je niet aanwezig kunt zijn door ziekte of vakantie is het een uitkomst. Zo hoef je nooit meer een les te missen. Lees hieronder verder om snel een indruk te krijgen van onze opleidingen of krijg snel antwoord op je vragen via onderstaande opties.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandagochtend (10:00 - 13:00)
  • Dinsdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Vrijdagochtend (10:00 - 13:00)
Na de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars.

Opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut: vergoeding via zorgverzekering

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging. Met de juiste vooropleiding krijg je vrijstelling voor het eerste jaar en kun je worden toegelaten tot de verkorte opleiding ACT Therapeut van twee jaar.

Ontdek deze opleiding

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Opleiding ACT Therapeut, post-hbo: vergoeding via zorgverzekering

Als je in relatief korte tijd ACT- én Psychosociaal Therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ hbo of wo opleiding dan is de ACT Therapeut opleiding echt wat voor jou. Onze ACT Therapeut opleiding is een tweejarige post-hbo opleiding in deeltijd. Na afronding van deze opleiding kun je geheel zelfstandig als erkend therapeut aan de slag. Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je begeleiding als ACT therapeut wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Ontdek deze opleiding

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.

Opleiding ACT Coach met opname in coach-pool en register

De ACT Coach opleiding is een eenjarige coach opleiding, waarbij je je de basisbeginselen van ACT of Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop de ruimte om ermee te oefenen. In de ACT Coach opleiding zet je bovendien een belangrijke en ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving. Uniek: je kunt deel uitmaken van de ACT coach-pool van StressWise na deze ACT coach opleiding. We zorgen dus ook goed voor je na deze opleiding met ‘een hart zo groot als de wereld’.

Ontdek deze opleiding

De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.

ACT Basis opleiding, nu ook live online te volgen

Onze ACT Basis opleiding is een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De opleiding is tevens een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze opleidingen ACT Therapeut en IBCT Relatietherapie nog niet over de nodige ervaring met ACT beschikken. De opleiding kan nu ook online gevolgd worden.

Ontdek deze opleiding

Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut

Opleiding Relatietherapeut ACT module 1 IBCT

Onze volledige ‘Relatietherapeut ACT’ opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. Module 1: IBCT – Integrative Behavioral Couple Therapy – is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie. Deze korte praktische relatietherapie opleiding gaat over communicatie en acceptatie. Module 2 gaat vooral in op hechting en verbinding en besteedt tevens ruime aandacht aan belangrijke zaken als intake en houding. Module 3 is in voorbereiding en staat gepland voor eind 2022.

Ontdek deze opleiding

De opleiding Relatietherapeut ACT bestaat uit 3 modules en vormt een jaaropleiding van 12 dagen.

Opleiding Relatietherapeut ACT module 2 Hechting & Verbinding

Na afronding van de eerste module IBCT kun je zelfstandig aan de slag met koppels. De tweede module van de opleiding relatietherapeut ACT brengt verdieping in de thema’s hechting en verbinding. Deze kortdurende opleiding van 4 dagen besteedt ook ruime aandacht aan de intake, je houding als relatietherapeut (als relatietherapeut heb je immers met een heel andere dynamiek te maken dan als therapeut) en het creëren van het juiste klimaat voor een vruchtbaar traject. Je kunt deze module relatietherapie heel goed los van de eerste module IBCT volgen.

Ontdek deze opleiding

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Opleiding PSBK, Psychosociale Basiskennis: CPION erkend en laagste prijsgarantie

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK te behalen. Dit is tevens een voorwaarde om lid te worden van een beroepsvereniging die is aangesloten bij de zorgverzekeraar. De Psychosociale Basiskennis opleiding van StressWise Academy is een CPION erkende registeropleiding volgens PLATO normen. Je krijgt een officieel diploma van de stichting Hoger Onderwijs Nederland. Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht, van hoge kwaliteit en wij garanderen de laagste studiekosten. Na afronding kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Ontdek deze opleiding

Leer MCT Metacognitieve therapie en help je cliënten van piekergedachten af en verlicht depressie

Opleiding MCT-a, Metacognitieve therapie

De MCT-a therapie opleiding is een korte en ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je kennismaakt met metacognitieve therapie en deze effectieve therapie in verschillende settings leert gebruiken. De standaard setting is 1-op-1, zoals bij een reguliere therapeutische interventie. Onze MCT-a opleiding gaat verder. Wij hebben ervaren dat MCT heel goed is toe te passen in kleine (vanaf twee personen) en middelgrote groepen in de vorm van een MCT-a training. Met toevoeging van ACT en mindfulness oefeningen.

Ontdek deze opleiding

Neem contact op met ons secretariaat
Wij helpen je graag