ACT Therapeut NFG

De opleiding tot ACT therapeut is een driejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Het eerste jaar bestaat uit twee onderdelen: de zelfstandige opleiding tot ACT coach en de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis). De opleiding tot ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding ACT therapeut. De opleiding PSBK is door de overheid verplicht gesteld voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. StressWise Academy heeft PSBK geïntegreerd in de opleiding tot ACT therapeut, zodat je goed bent voorbereid om als erkend therapeut te werken na afronding van de opleiding ACT therapeut.

Meer informatie

Psychosociaal Therapeut NFG

De opleiding tot Psychosociaal therapeut is een driejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Het eerste jaar bestaat uit twee onderdelen: de zelfstandige opleiding tot ACT coach en de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis). De opleiding tot ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding Psychosociaal therapeut. De opleiding PSBK is door de overheid verplicht gesteld voor alle (psychosociaal) therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. StressWise Academy heeft PSBK geïntegreerd in de opleiding tot Psychosociaal therapeut, zodat je goed bent voorbereid om als erkend therapeut te werken na afronding van de opleiding Psychosociaal therapeut.

Meer info

PSBK Psychosociale Basiskennis

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK (of MBK) te behalen. De opleiding ACT therapeut of Psychosociaal therapeut van StressWise Academy voldoet hieraan. In het curriculum van het eerste jaar van de beroepsopleiding wordt ruimschoots aandacht besteed aan de noodzakelijke psychosociale en medische basiskennis. Thema’s die hierbij aan de orde komen zijn o.a. inleiding in de psychologie, basisbegrippen, biopsychologie, ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, het geheugen, persoonlijkheidsleer en intelligentie.

Meer info

ACT Coach

De opleiding tot ACT coach is een eenjarige post-HBO opleiding. Je maakt je de basisbeginselen van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) eigen en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop ruimte om ermee te oefenen. In de opleiding tot ACT coach zet je bovendien een belangrijke ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving.

Meer info

Mindfulness Coach

In deze opleiding leer je mindfulness actief vorm te geven in open, milde en niet-oordelende communicatie. Uniek is dat je leert om westerse en oosterse psychologie en moderne neurowetenschap te combineren, die je praktisch en eenvoudig kunt inzetten in je werk als Mindfulness coach. De opleiding Mindfulness coach is ‘evidence en experience based’, een inspirerende scholing in wetenschappelijke kennis, wijsheid, betrokkenheid en praktisch handelen, en voor een flink deel gebaseerd op je eigen ervaring. Met name boeddhistische psychologie herbergt een schat aan kennis en wijsheid die jij leert toepassen als Mindfulness coach.

Meer info