ACT opleidingen overzicht
Bekijk alle opleidingen

Volg een verfrissende ACT-workshop, spreek onze docenten en studenten en bekijk de studiematerialen.

Ervaringsgericht lesgeven, veilig en verantwoord

Al onze opleidingen worden coronaproof gegeven, volgens de geldende richtlijnen van het RIVM. Ook zorgen we voor goede hygiënische omstandigheden. Aangezien onze opleidingen ervaringsgericht zijn worden zij live gegeven op onze locaties in Hilversum en Groningen. Het is mogelijk om online met een les mee te doen. Bijvoorbeeld als je zelf klachten hebt of als je extra rekening wilt houden met kwetsbare mensen in je omgeving. Als je twijfelt of je aan een bepaalde les live mee wilt doen kun je dat altijd overleggen met Jen van horen (mentor). Het kan voorkomen dat een les online wordt gegeven, bijvoorbeeld als dit volgens de geldende richtlijnen niet is toegestaan, of als de docent zelf klachten heeft.

Opleiding psychosociaal therapeut

Opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut hbo niveau, 3 jaar

De opleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut NFG is een driejarige opleiding op HBO niveau. Het eerste jaar bestaat uit twee modulen: de opleiding tot ACT coach en de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis). De opleiding tot ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding tot psychosociaal therapeut. De opleiding PSBK is door de overheid verplicht gesteld voor alle (psychosociaal) therapeuten in de complementaire gezondheidheidszorg. StressWise Academy heeft het eerste jaar van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut NFG zo ingericht dat de opleiding PSBK tijdens dit eerste jaar gevolgd kan worden. Met de juiste vooropleiding is vrijstelling voor PSBK mogelijk. In het tweede jaar van de opleiding verbreed je je kennis en vaardigheden als therapeut. Het derde jaar is een verdieping in ACT en in je rol als therapeut. Je sluit de opleiding af met het diploma ACT & Psychosociaal therapeut. Daarna kun je aan de slag in je eigen praktijk. En je kunt eventueel gaan samenwerken met StressWise Nederland.

Ontdek deze opleiding

Opleiding ACT Therapeut post-hbo, 2 jaar

De opleiding tot ACT Therapeut is een tweejarige post-HBO opleiding. Als je in relatief korte tijd erkend therapeut wilt worden en reeds beschikt over een HBO of WO opleiding in een ‘mensgeoriënteerde’ richting, dan is deze ACT opleiding zeer geschikt voor jou. Na afronding van de ACT therapie opleiding kun je als erkend therapeut aan de slag in de complementaire gezondheidszorg en kun je je diensten als ACT therapeut laten vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Geschikte kandidaten krijgen van StressWise Nederland een baangarantie (deeltijd), maar je kunt als gecertificeerd ACT therapeut natuurlijk ook je eigen praktijk beginnen. Enige ervaring met coaching én een opleiding in Acceptance & Commitment Therapy is vereist voor deelname aan deze verkorte opleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut. Als je geen kennis en/of ervaring met ACT hebt, kun je deelnemen aan onze vierdaagse Basis ACT Opleiding, waardoor je toch in aanmerking kunt komen voor deze boeiende opleiding tot ACT therapeut.

Ontdek deze opleiding

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.

Opleiding ACT Coach hbo niveau, 1 jaar

De opleiding ACT Coach is een eenjarige opleiding op HBO niveau. Je maakt je de basisbeginselen van Acceptance & Commitment Therapy eigen en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachingsvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop ruimte om ermee te oefenen. De opleiding tot ACT coach van StressWise Academy is een unieke coach opleiding met ‘een hart zo groot als de wereld’. Net als de andere opleidingen is deze ACT opleiding ervaringsgericht. Door (veel) te oefenen, met elkaar en met cochees, krijg je vat op het vak van coach en zicht op wat ACT behelst. Door onze ervaringsgerichte aanpak leer je alle ACT principes op een creatieve en constructieve wijze te benutten. Je rondt deze eenjarige opleiding af met het diploma ACT Coach. Daarna kun je als coach aan de slag. En als je wilt kun je je verder laten scholen als ACT Therapeut.

Ontdek deze opleiding

De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.

ACT Basis opleiding, 4 dagen

De opleiding Mindfulness Coach is en krachtige coach opleiding voor coaches die willen werken met een actieve vorm van mindfulness: mindfulnessPLUS. De focus ligt in deze mindfulness coach opleiding op de combinatie van stoppen, ‘stil zijn’ en bewegen. Je leert met volle aandacht hier en nu aanwezig te zijn, opmerkzaam te zijn bij voelen, bij jezelf en de ander, en van daaruit te handelen. Je leert hoe je de coachee van dienst kunt zijn om het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen te vergroten. De coachee ontdekt keuzevrijheid in het handelen, leert talenten (verder) te ontwikkelen en belemmeringen te doorbreken of te accepteren. Het resultaat: effectiever gedrag vanuit verbondenheid met zichzelf, de directe omgeving (werk en privé) en de wereld. ‘Mindful coachen’ met zijn, voelen en doen.

Ontdek deze opleiding

Opleiding relatietherapeut ACT

ACT opleiding Relatietherapeut hbo niveau, 4 dagen

Onze volledige opleiding relatietherapie bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. Het betreft een serie modules relatietherapie op basis van ACT, IBCT en EFT. Module 1 ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’(IBCT) is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie gefundeerd op derde generatie gedragstherapie. Veel relatieproblemen komen voort uit verschillen tussen partners die zij niet goed van elkaar kunnen accepteren. Met IBCT help je de partners eerst om elkaar beter te begrijpen en onderlinge verschillen te accepteren. Daarna wordt gewerkt aan wat stellen wél kunnen en willen veranderen. Deze combinatie van acceptatie en verandering is uniek aan en kenmerkend voor IBCT.

Module 2 is een integratie van verschillende methodieken (waaronder EFT) en besteedt ruime aandacht aan intake en houding. Module 3 is in voorbereiding. Vestig je zelfstandig als relatietherapeut of relatiecoach met onze relatietherapie opleiding. Als je wilt kun je (bij gebleken geschiktheid) ook aan de slag als relatietherapeut bij StressWise.

Ontdek deze opleiding

Onze PSBK is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Opleiding Psychosociale Basiskennis PSBK, 12 dagen

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK (of MBK) te behalen. Vanaf dat moment hebben verschillende opleidingsinstituten PSBK in hun aanbod opgenomen. StressWise Academy is er een van. Wij vonden dat een opleiding tot therapeut niet compleet is zonder degelijke opleiding Psychosociale basiskennis. Onze PSBK opleiding onderscheidt zich doordat zij ervaringsgericht is (met veel praktijk-cases) en doordat wij een door CPION geaccrediteerd curriculum bieden, gebaseerd op PLATO normen. Na de opleiding PSBK bij StressWise Academy krijg je een officieel registerdiploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland en word je opgenomen in het SHO register.

Ontdek deze opleiding

Opleidingsgids aanvragen
Ontvang direct jouw opleidingsgids in je mailbox
Gids aanvragen
Je gegevens worden niet gedeeld.