ACT Therapeut NFG

De opleiding tot ACT therapeut is een tweejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Als je in korte tijd (psychosociaal) therapeut wilt worden en reeds beschikt over een HBO opleiding dan is deze ACT opleiding zeer geschikt voor jou. Door onze samenwerking met beroepsvereniging NFG kun je na afronding van deze ACT opleiding als erkend therapeut aan de slag. Via een lidmaatschap van NFG kun je je diensten als psychosociaal therapeut eenvoudig laten vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt na de opleiding tot ACT therapeut voor jezelf beginnen en/of via StressWise Nederland aan de slag. Als zzp-er kun je al tijdens de ACT opleiding voor StressWise aan de slag. Eventueel in loondienst. Hieraan is een sollicitatieprocedure verbonden.

Meer informatie

Psychosociaal Therapeut NFG

De opleiding tot Psychosociaal therapeut is een driejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Het eerste jaar bestaat uit twee onderdelen: de zelfstandige opleiding tot ACT coach en de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis). De opleiding tot ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding Psychosociaal therapeut. De opleiding PSBK is door de overheid verplicht gesteld voor alle (psychosociaal) therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. StressWise Academy heeft PSBK geïntegreerd in de opleiding tot Psychosociaal therapeut, zodat je goed bent voorbereid om als erkend therapeut te werken na afronding van de opleiding Psychosociaal therapeut.

Meer info

PSBK Psychosociale Basiskennis

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK (of MBK) te behalen. De opleiding ACT therapeut of Psychosociaal therapeut van StressWise Academy voldoet hieraan. In het curriculum van het eerste jaar van de beroepsopleiding wordt ruimschoots aandacht besteed aan de noodzakelijke psychosociale en medische basiskennis. Thema’s die hierbij aan de orde komen zijn o.a. inleiding in de psychologie, basisbegrippen, biopsychologie, ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, het geheugen, persoonlijkheidsleer en intelligentie.

Meer info

ACT Coach

De opleiding tot ACT coach is een eenjarige post-HBO opleiding. Je maakt je de basisbeginselen van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) eigen en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop ruimte om ermee te oefenen. In de opleiding tot ACT coach zet je bovendien een belangrijke ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving.

Meer info

Mindfulness Coach

De opleiding Mindfulness Coach is en krachtige coach opleiding voor coaches die willen werken met een actieve vorm van mindfulness: mindfulness Plus. De focus ligt in de Mindfulness Coach opleiding op de combinatie van stoppen, ‘stil zijn’ en bewegen. Je leert met volle aandacht hier en nu aanwezig te zijn – de basis van ‘mindful coachen’ – opmerkzaam te zijn bij voelen, bij jezelf en de ander, en vandaaruit te handelen. Je leert hoe je de coachee van dienst kunt zijn om het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen te vergroten. De coachee ontdekt keuzevrijheid in het handelen, leert talenten (verder) te ontwikkelen en belemmeringen te doorbreken of te accepteren. Het resultaat: effectiever gedrag vanuit verbondenheid met zichzelf, de directe omgeving (werk en prive) en de wereld. ‘Mindful coachen’ met zijn, voelen en doen.

Meer info