Relatietherapeut opleiding IBCT relatietherapie | Slechts €495 met je STAP-budget

Laat je opleiden tot IBCT Relatietherapeut

Start dinsdag 8 november 2022 in Hilversum
Schrijf je in
Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut

Schrijf je in voor de Opleiding Relatietherapeut IBCT

Eerstvolgende startdatum
dinsdag 8 november 2022 in Hilversum
Duur en studiebelasting
4 dagen en drie keer intervisie | 18 uur per week
Investering
€1495,-
€1000 korting met je STAP-budget
Niveau
HBO
Diploma
Relatietherapeut IBCT

Relatietherapie opleiding IBCT, Integrative Behavioral Couple Therapy

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. Module 1: IBCT – Integrative Behavioral Couple Therapy – is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie, gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie. Deze korte praktische relatietherapie opleiding gaat over communicatie en acceptatie. De eerstvolgende IBCT relatietherapie opleiding vindt plaats op dinsdag 8 november, 15 november, 29 november en 6 december 2022. Module 2 gaat in hoofdzaak over hechting en verbinding en besteedt tevens ruime aandacht aan belangrijke zaken als intake en houding. Deze module start in het najaar van 2022. Module 3 van de complete Relatietherapeut ACT opleiding is in voorbereiding en staat gepland voor eind 2022. Lees hieronder verder over de IBCT relatietherapie opleiding.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
8 nov 2022 dinsdag 8 november 2022
Locatie
Hilversum
Programma Relatietherapeut ACT: IBCT Integrative Behavioral Couple Therapy
8 november 2022 | 10:00 - 17:00
1. Intake en Emotionele Acceptatie
Introductie in de Integrative Behavioral Couple Therapy
15 november 2022 | 10:00 - 17:00
2. Tolerantie
Behoefteverkenning en het stimuleren van tolerantie
29 november 2022 | 10:00 - 17:00
3. Uitwisselen van Positief Gedrag en Communicatietraining
Hoe verbeter je het communicerend vermogen van partners?
6 december 2022 | 10:00 - 17:00
4. Problemen Oplossen en Afronding Relatietherapie
Uitdagingen binnen de IBCT en afronding van het traject
De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners die basiskennis hebben van ACT.

Is de Opleiding IBCT Relatietherapie iets voor jou?

Module 1 van de Relatietherapeut ACT opleiding van StressWise Academy is een intensieve training van vier dagen op hbo niveau. De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners die basiskennis hebben van ACT (en liefst ook enige ervaring met ACT). Kortom voor professionals met een hbo of wo achtergrond die zich graag een gestructureerde, praktische en innovatieve werkwijze eigen wil maken om te werken met relatieproblemen in partnerrelaties. Mocht je nog geen kennis hebben van ACT, dan kun je bij ons de korte ACT Basis opleiding volgen ter voorbereiding op de IBCT Relatietherapie opleiding.

In tegenstelling tot andere vormen van relatietherapie helpt IBCT partners eerst om elkaar beter te begrijpen en onderlinge verschillen – waar mogelijk – te accepteren.

Wat ga je leren tijdens de Opleiding Relatietherapeut IBCT?

Tijdens deze module maak je kennis met IBCT, Integrative Behavioral Couple Therapy. Je leert de achtergrond van deze derde generatie cognitieve gedragstherapie kennen en verkent de verschillende toepassingen. Je leert technieken kennen die het communicerend- en probleemoplossend vermogen verbeteren. Na afloop van de opleiding ken je de waarde van emotionele acceptatie en tolerantie en hun rol in relatietherapie.

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten.

Programma

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten. De opleiding vindt plaats op vier lesdagen, waarbij tussen de lesdagen telkens intervisie is gepland. Je doet dus drie keer intervisie met een aantal medecursisten. De opleiding wordt afgesloten met een praktische toets waarbij je laat zien wat je hebt geleerd en hierop reflecteert. Het gaat daarbij niet zozeer om een beoordeling maar om een extra leerervaring. Aan het eind van de opleiding wordt het diploma IBCT Relatietherapie uitgereikt. Mocht een toets of opdracht als niet voldoende worden beoordeeld dan is er een herkansingsmogelijkheid.

Boeken die onderdeel zijn van de opleiding tot Relatietherapeut ACT

Wat ga je lezen?

  • Dijkstra, P. & Tamminga, A. (2020). IBCT Relatietherapie: Behandelprotocol in 10 sessies. Amsterdam: Boom.
  • Dijkstra, P. & Tamminga, A. (2020). Werkboek IBCT Relatietherapie: 44 oefeningen voor een betere relatie. Amsterdam: Boom.

De boeken zijn niet inbegrepen bij het cursusgeld.

In de opleiding leer je o.a. hoe je de partners kunt helpen om onderlinge verschillen beter te accepteren en tolereren en negatieve communicatiepatronen in hun relatie om te buigen.

Het resultaat van de Opleiding Relatietherapeut IBCT

De opleiding is bedoeld voor hbo- en wo-geschoolde professionals die (willen) werken met stellen. Na de opleiding heb je o.a. de volgende competenties ontwikkeld:

  • Je kunt technieken uit de IBCT toepassen die emotionele acceptatie tussen partners stimuleert
  • Je kunt analyseren in welke fase van emotionele acceptatie en tolerantie partners zich bevinden
  • Je kunt analyseren welke problemen er zijn in de communicatie en probleemoplossend vermogen van de stellen
  • Je kunt reflecteren op de oefeningen die je stellen laat uitvoeren

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Dinsdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Woensdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Vrijdagochtend (10:00 - 13:00)
De opleiding is geaccrediteerd bij SKB, Registerplein, NIP-eerstelijnspsychologen, VGCT, FGzPt en NVRG. Cursisten die bij NFG of een andere beroepsvereniging zijn aangesloten komen in aanmerking voor opleidingspunten.

Wat brengt de Opleiding Relatietherapeut IBCT jou persoonlijk?

De opleiding is geaccrediteerd bij SKB, Registerplein, NIP-eerstelijnspsychologen, VGCT, FGzPt en NVRG. Cursisten die bij NFG of een andere beroepsvereniging zijn aangesloten komen in aanmerking voor opleidingspunten. Na diplomering kun je worden opgenomen in het IBCT relatietherapeuten register. StressWise neemt graag goede relatietherapeuten in dienst. Als je dat wilt is een sollicitatieprocedure aan de orde. Kijk eens op de website van StressWise. Meer informatie vind je onder het kopje vacatures.

De kosten van de opleiding bedragen €995. Dit bedrag is inclusief boeken, materialen en toegang tot digitaal portaal

Wat kost de Opleiding Relatietherapeut IBCT?

De Relatietherapie opleiding IBCT is onderdeel van de Relatietherapeut ACT opleiding. De volledige opleiding bestaat uit 12 lesdagen en een serie intervisie. Module 1 IBCT Integrative Behavioral Couple Therapy, beslaat vier lesdagen en drie intervisie sessies. De kosten van de opleiding bedragen €1495. Met gebruik van je STAP-budget kost deze interessante relatietherapie opleiding slechts €495. Het handboek ‘Behandelprotocol IBCT relatietherapie’ en het bijbehorende werkboek kosten samen ongeveer €50. Je krijgt gratis toegang tot het opleidingsportaal. Zonder verdere kosten kun je je laten registreren in het IBCT-register voor relatietherapeuten.

Vraag meer informatie

De docent van de relatietherapie opleiding bij StressWise Academy

Door wie wordt de Opleiding Relatietherapeut IBCT gegeven?

Module 1 van de Relatietherapeut ACT opleiding van StressWise Academy wordt gegeven door Dr. Pieternel Dijkstra. Zij werkt als psycholoog, onderzoeker en auteur. De laatste jaren werkt ze vooral vanuit de derde generatie gedragstherapie, waar IBCT (en ook ACT) een onderdeel van is. Pieternel heeft diverse boeken geschreven op het gebied van psychologie, derde generatie gedragstherapie, ACT en nu dus ook over IBCT, Integrative Behavioral Couple Therapy. Pieternel wordt bijgestaan door Jolande Rommens-Musquetier. De opleiding wordt gegeven op locatie StressWise Academy, ‘s-Gravelandseweg 65 te Hilversum.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-06-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-06-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-02-2021

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de Opleiding Relatietherapeut IBCT
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Nijmegen en (binnenkort) Rotterdam