RELATIETHERAPIE OPLEIDING RELATIEPATRONEN DOORBREKEN | 1000 KORTING MET STAP-BUDGET
Ontwikkel jezelf verder als relatietherapeut in 3 dagen
Start woensdag 10 april 2024 in Hilversum
Schrijf je in
De opleiding Relatietherapeut ACT bestaat uit 3 modules en vormt een jaaropleiding van 12 dagen.

Schrijf je in voor module 3 van de opleiding Relatietherapeut ACT

Eerstvolgende startdatum
woensdag 10 april 2024 in Hilversum
Duur en studiebelasting
3 dagen | 18 uur per week
Investering
1195,-
1000 korting met je STAP-budget
Niveau
HBO
Accreditaties
SKB
Diploma
Deelcertificaat Relatietherapeut ACT - Relatiepatronen
Focus
Beroepsspecifieke vaardigheden
Doelgroep
Professionals

Relatietherapeut ACT module 3
Relatiepatronen doorbreken en opbouwen

De driedaagse module ‘Relatiepatronen doorbreken en opbouwen’ is de derde module in de volledige opleiding Relatietherapeut ACT. Mensen die van elkaar houden (of dat vroeger deden) kunnen elkaar gevangen houden in ongezonde communicatiepatronen. Ze maken ruzie terwijl ze eigenlijk hetzelfde willen, reageren hun emoties op elkaar af of lopen bijvoorbeeld op eieren. In deze module wordt ingegaan op situaties waarin dit soort patronen erg onwenselijke uitingen en gevolgen hebben. Er is bijvoorbeeld sprake van geweld tussen partners, een vechtscheiding, spanningen door stiefkinderen, of het (onbedoeld) versterken van elkaars psychische klachten. Dit gaat niet alleen ten koste van het welzijn van (ex)partners maar ook van hun kinderen. Je leert in deze module hoe je (ex-)partners helpt om te breken met dit soort ongezonde patronen en nieuwe, gezonde patronen op te bouwen.

De Relatietherapeut ACT opleiding is de eerste relatietherapie opleiding in Nederland waarin je volledig en gedegen wordt opgeleid tot een moderne relatietherapeut. Wij raden je aan het gehele jaarprogramma te volgen. Zie daarvoor Relatietherapeut registeropleiding in het opleidingen overzicht. Lees hieronder verder over module 3, Relatiepatronen doorbreken en opbouwen.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
10 apr 2024 woensdag 10 april 2024
Locatie
Hilversum
Programma Relatietherapeut ACT 3 | Patronen doorbreken en opbouwen
10 april 2024 | 10:00 - 17:00
1. Accommodatie bij psychische problemen
Partner-Assisted Therapy
17 april 2024 | 10:00 - 17:00
2. Huiselijk geweld en (v)echtscheiding
Ombuigen van conflicten
8 mei 2024 | 10:00 - 17:00
3. Spanningen in samengestelde gezinnen
Naar een nieuwe gezinscultuur
Voor wie

Is de module Relatiepatronen doorbreken en opbouwen iets voor jou?

De module is geschikt voor HBO- en WO-geschoolde professionals in de sociale sector (psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners) die graag aan de slag willen met stellen of dit al doen. Kennis van ACT en IBCT is een pre, maar geen noodzaak. Mocht je nog geen kennis hebben van ACT of IBCT, dan kun je bij ons de korte vierdaagse ACT Basis opleiding volgen en/of de module IBCT Relatietherapie.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de module Relatiepatronen doorbreken en opbouwen

In deze driedaagse module ‘Relatiepatronen doorbreken en opbouwen’ wordt ingegaan op de thema’s accommodatie, huiselijk geweld, (v)echtscheidingen en spanningen in samengestelde gezinnen. Je leert hoe je mensen tegen zichzelf en elkaar kan beschermen, kan ‘losweken’ van ongezonde patronen en kan helpen een andere weg in te slaan. De module zit bomvol inzichten, technieken en praktische handvatten uit de klinische en de sociale psychologie en de derde generatie cognitieve gedragstherapieën, zoals Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT).

Schrijf je in Download de opleidingsgids

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten.
Programma

Het programma van de module Relatiepatronen doorbreken en opbouwen

In deze driedaagse module ‘Relatiepatronen doorbreken en opbouwen’ verdiep je je in de thema’s accommodatie, huiselijk geweld, (v)echtscheidingen en samengestelde gezinnen. Je doet dat door veel te oefenen op lesdagen, door intervisie, demonstratievideo’s, literatuur, en praktijkopdrachten. De module bevat drie lesdagen, een intervisie-bijeenkomst en een afrondende praktijkopdracht.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Dit wordt spoedig bekend gemaakt.

De kosten voor de boeken zijn niet inbegrepen bij het cursusgeld.

In de opleiding leer je o.a. hoe je de partners kunt helpen om onderlinge verschillen beter te accepteren en tolereren en negatieve communicatiepatronen in hun relatie om te buigen.
Leeruitkomsten

Het resultaat van de module Relatiepatronen doorbreken en opbouwen

Na het afronden van deze module heb je de volgende competenties ontwikkeld:

  • Je kunt maatregelen nemen om de veiligheid binnen de relatie en/of het gezin te herstellen;
  • Je kunt technieken toepassen waardoor (ex)partners hun aandeel in de patronen gaan erkennen en veranderen;
  • Je kunt technieken inzetten die de reactiviteit tussen (ex)partners doen verminderen;
  • Je kunt technieken inzetten om de communicatieve en probleemoplossende vaardigheden van (ex)partners te versterken;
  • Je kunt reflecteren op ethische en praktische dilemma’s die emotioneel intense situaties in partnerrelaties met zich meebrengen.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00

Accreditatie voor deze opleiding Relatiepatronen doorbreken en opbouwen

Accreditatie voor de module Relatiepatronen doorbreken en opbouwen wordt aangevraagd bij SKB, Registerplein, LV-POH, en NVRG. Cursisten die bij NFG of NVPA zijn aangesloten komen in aanmerking voor opleidingspunten.

Kosten & STAP-budget

Kosten & STAP-budget

De module Relatiepatronen doorbreken en opbouwen is onderdeel van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT, maar kan zeker ook als ‘losse’ module gevolgd worden. Deze module bestaat uit drie lesdagen en een sessie intervisie. Deze korte relatietherapie opleiding wordt afgerond met een praktijkopdracht. De kosten bedragen 1195. Met gebruik van je STAP-budget kost deze interessante module slechts 195. Eventueel aan te schaffen literatuur kost maximaal 50.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 3 juli om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 3 juli in als je je STAP-budget wilt inzetten voor deze module en/of de jaaropleiding Relatietherapeut ACT.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 3 juli om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Pieternel Dijkstra is verbonden aan de opleiding tot relatietherapeut ACT bij StressWise
Docenten

Door wie wordt de opleiding Relatiepatronen doorbreken en opbouwen gegeven?

De module ‘Relatiepatronen doorbreken en opbouwen’ wordt onder meer gegeven door Dr. Pieternel Dijkstra. Zij werkt als psycholoog, relatietherapeut en auteur. De laatste jaren werkt ze vooral vanuit de derde generatie cognitieve gedragstherapie, waar IBCT (en ook ACT) een onderdeel van is. Pieternel heeft diverse boeken geschreven op het gebied van psychologie, ACT en IBCT, Integrative Behavioral Couple Therapy.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de opleiding Relatiepatronen doorbreken en opbouwen
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam