Relatietherapeut ACT opleiding (kwaliteitsregister)

Laat je opleiden tot register relatietherapeut

Start zaterdag 28 september 2024 in Hilversum
Schrijf je in
Relatietherapie ACT opleiding bij StressWise Academy voor Relatietherapeuten Register

Schrijf je in voor de opleiding tot Relatietherapeut ACT

Eerstvolgende startdatum
zaterdag 28 september 2024 in Hilversum
Duur en studiebelasting
1 jaar | 6 uur per week | totaal 10 EC
Investering
4195,-
Niveau
HBO
Diploma
Relatietherapeut ACT erkend door Relatietherapeuten Register Nederland

Relatietherapeut ACT opleiding

Word een moderne en integere relatietherapeut met onze geaccrediteerde opleiding op basis van de principes van IBCT en ACT. Onze jaaropleiding begint met een introductiedag en omvat drie modules, elk afgesloten met een praktijkopdracht en supervisiedag. Na module 3 volgt een examendag, waarbij je bij voldoende afronding in aanmerking komt voor diverse accreditaties en inschrijving in het Relatietherapeuten Register Nederland. De opleiding bestaat in totaal uit 14 lesdagen.

De jaaropleiding biedt intensieve begeleiding door middel van intervisie, supervisie en oefenopdrachten tussen de lesdagen door. De lessen worden gegeven in de opleidingsvilla van StressWise Academy in Hilversum, een inspirerende omgeving voor jouw ontwikkeling als relatietherapeut.

Deze unieke opleiding in Nederland biedt jou de kans om je te specialiseren als relatietherapeut. Ontwikkel je vaardigheden en maak een verschil in het leven van koppels door je aan te melden voor de jaaropleiding Relatietherapeut ACT bij StressWise Academy in Hilversum.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
28 sep 2024 zaterdag 28 september 2024
Locatie
Hilversum
Programma Relatietherapeut ACT – Relatietherapeuten Register
28 september 2024 | 10:00 - 13:00
1. Introductie op de opleiding (jaaropleiding)
Overzicht van en inleiding in de opleiding tot relatietherapeut ACT
5 oktober 2024 | 10:00 - 17:00
2. IBCT acceptatie van verschillen (module 1)
Introductie in de Integrative Behavioral Couple Therapy
12 oktober 2024 | 10:00 - 17:00
3. IBCT tolerantie van verschillen
Behoefteverkenning en het stimuleren van tolerantie
9 november 2024 | 10:00 - 17:00
4. IBCT uitwisselen van positief gedrag & communicatie
Hoe verbeter je het communicerend vermogen van partners?
16 november 2024 | 10:00 - 17:00
5. IBCT problemen oplossen & integratie van thema's
Uitdagingen binnen IBCT
7 december 2024 | 10:00 - 17:00
6. Seksuele problemen (module 2)
Anamnese en psycho-educatie
14 december 2024 | 10:00 - 17:00
7. Uit je seksuele comfortzone
Verschillen als bron voor seksuele groei
11 januari 2025 | 10:00 - 17:00
8. Supervisie dag
Alleen voor de jaaropleiding
25 januari 2025 | 10:00 - 17:00
9. Overspel in relatietherapie
Een aanpak in drie fasen
8 februari 2025 | 10:00 - 17:00
10. Open relaties en jaloezie
Omgaan met alternatieve relatievormen
8 maart 2025 | 10:00 - 17:00
11. Accommodatie bij psychische problemen (mod. 3)
Partner-Assisted Therapy
22 maart 2025 | 10:00 - 17:00
12. Huiselijk geweld en (v)echtscheiding
Ombuigen van conflicten
5 april 2025 | 10:00 - 17:00
13. Spanningen in samengestelde gezinnen
Naar een nieuwe gezinscultuur
17 mei 2025 | 10:00 - 17:00
14. Examendag
Alleen voor de jaaropleiding
21 juni 2025 |
15. Diploma uitreiking
Informatie volgt
Voor wie

Is onze registeropleiding tot relatietherapeut iets voor jou?

De opleiding Relatietherapeut ACT is geschikt voor HBO- en WO-geschoolde professionals in de sociale sector (psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners) die graag aan de slag willen met stellen of dit al doen. Als je als relatietherapeut geregistreerd wilt worden in het kwaliteitsregister voor relatietherapeuten is deze opleiding een voorwaarde. Kennis van ACT is een pre. Mocht je nog geen kennis hebben van ACT, dan kun je bij StressWise Academy de korte vierdaagse ACT Basis opleiding volgen ter voorbereiding op deze opleiding tot relatietherapeut. Verder is het van essentieel belang dat je reeds over enige kennis beschikt op het gebied van de klinische psychologie. Mocht je geen eerdere opleiding hebben gevolgd waar dit een (aantoonbaar) onderdeel van is, dan bieden wij de mogelijkheid voor een toelatingsexamen. Of je kunt de opleiding PSBK Psychosociale basiskennis bij ons volgen. Vraag hiernaar bij je inschrijving.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Webinar

Webinar Relatietherapeut ACT Opleiding op woensdagavond 26 juni

Op woensdagavond 26 juni organiseert StressWise Academy een Webinar voor de Relatietherapeut ACT opleiding. In 60 minuten leer je deze opleiding beter kennen en kun je jouw vragen stellen aan de docent. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en besluiten of de Relatietherapeut ACT opleiding bij je past.

 

Reserveer je plek

 

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven

Zowel voor mijzelf als in het werken met (proef)clienten heb ik al veel aan de opgedane kennis en ervaring van het eerste jaar. Laat het tweede jaar maar komen!!

Yvonne Klomp, Zwolle

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren. Fijne mix van docenten met kennis. Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.

Wilma Werkheim, VREELAND

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle

Afgelopen jaar heb ik heel veel verschillende tools mogen leren die mij een goed fundament geven om als coach aan de slag te gaan. De opleiding werkt met een duidelijke model wat richting en houvast geeft voor de aanpak van coachingsgesprekken.

Lara, Alphen aan den Rijn

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali Pickering, Amsterdam

Ik vond de cursus helder en zeer praktisch uitvoerbaar.

Maria, Groesbeek
College bij de opleiding tot relatietherapeut van StressWise Academy

Wat leer je in de opleiding Relatietherapeut ACT?

In onze opleiding Relatietherapeut ACT word je opgeleid tot een moderne, stevige en integere relatietherapeut die evidence-based te werk gaat. In de opleiding leer je:

 • Algemene relatietherapeutische technieken, zoals meerzijdige partijdigheid en het in kaart brengen van destructieve communicatiepatronen;
 • Specifieke relatietherapeutische technieken uit de derde generatie cognitieve gedragstherapieën, zoals ACT en IBCT, die de relatie tussen partners versterken;
 • Wat je kan en soms ook moet doen als partners erg boos op elkaar zijn of worstelen met complexe vraagstukken, zoals huiselijk geweld, jaloezie of overspel.

We kiezen in de opleiding specifiek voor de visie en aanpak van de derde generatie cognitieve gedragstherapieën omdat deze:

 • Effectief is gebleken in het verbeteren van de relatiekwaliteit en communicatie tussen partners;
 • Kortdurend is en al in een klein aantal sessies effect heeft;
 • Uitstekend aansluit bij de visie en aanpak van psychische problemen in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg;
 • Een duidelijke en goed uitgewerkte leidraad heeft en daarmee makkelijk aan te leren is.

In de opleidingsgids kun je meer lezen over onze opleiding tot relatietherapeut en wat je daarin leert.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Dit is het onderwijs programma van de opleiding tot relatietherapeut bij StressWise Academ,y
Programma

Dit is het programma van de opleiding Relatietherapeut ACT

In de eenjarige opleiding Relatietherapeut op basis van ACT krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je direct kunt inzetten. Daarnaast wordt ingegaan op belangrijke vraagstukken en problemen die je kunt tegenkomen in relatietherapie en leer je wat je daar als relatietherapeut mee kunt doen. Je leert via 14 lesbijenkomsten. Daarnaast krijg je toegang tot demonstratievideo’s en vragen we je intervisie (zes (online) bijeenkomsten van twee uur) en supervisie (drie zittingen) te volgen. Elke module wordt afgesloten met een module-opdracht. In het afrondende examen aan het eind van de opleiding wordt getoetst of je in voldoende mate over de competenties van een relatietherapeut beschikt. Deze competenties zijn onderverdeeld in vier domeinen:

 • Professioneel handelen als relatietherapeut;
 • Assessen van interpersoonlijke processen;
 • Communiceren in de context van relatietherapie;
 • Selecteren en inzetten van relatie-therapeutische interventies.

Het gehele programma en opleidingsprofiel van de opleiding relatietherapeut ACT vindt je in onze opleidingsgids.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Pieternel Dijkstra is verbonden aan de opleiding tot relatietherapeut ACT voor het relatietherapeuten Register
Docenten

Dr. Pieternel Dijkstra, hoofddocent Relatietherapeut ACT opleiding

Een team van uitstekend opgeleide en ervaren docenten en mentoren verzorgen de lesdagen en begeleiden je tijdens je leerproces. Het team staat onder leiding van dr. Pieternel Dijkstra. Zij zal alle lesdagen verzorgen dan wel aanwezig zijn. Pieternel werkt als psycholoog, wetenschapper, relatietherapeut, en auteur. Ze heeft diverse boeken geschreven op het gebied van relaties, ACT en IBCT.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Maarten van Zwieten, docent Relatietherapeut ACT opleiding

Maarten van Zwieten is docent bij zowel de jaaropleiding tot relatietherapeut als bij de IBCT relatietherapie opleiding. Daarnaast is hij hoofddocent PSBK (psychosociale basiskennis). Maarten hecht veel waarde aan gedegen theoretische kennis die praktisch toepasbaar is in de praktijkvoering en legt geregeld dit verband tijdens de lesdagen. Net als alle andere docenten bij StressWise Academy heeft Maarten een eigen praktijk, in zijn geval een praktijk als relatietherapeut.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

In de opleiding relatietherapie ga je interessante boeken lezen

Wat ga je lezen?

 • Dijkstra, P. & Tamminga, A. (2020). IBCT Relatietherapie: Behandelprotocol in 10 sessies. Amsterdam: Boom.
 • Dijkstra, P. & Tamminga, A. (2020). Werkboek IBCT Relatietherapie: 44 oefeningen voor een betere relatie. Amsterdam: Boom.
 • Per module schaf je literatuur aan. Bovenstaande boeken gebruik je in module 1. Reken voor de gehele jaaropleiding op een of twee boeken per module. Andere materialen, zoals artikelen, hand-outs, slides, en demonstratievideo’s, krijg je aangereikt in een digitale leeromgeving.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Dit is het resultaat van de opleiding tot relatietherapeut ACT bij StressWise Academy
Resultaat

Wat kun je verwachten van de opleiding Relatietherapeut ACT?

De opleiding is bedoeld voor HBO- en WO-geschoolde professionals die (willen) werken met stellen of als zelfstandig relatietherapeut aan de slag willen. En professionals die reeds werkzaam zijn als relatietherapeut en zich als erkend relatietherapeut willen profileren. Deze opleiding biedt als enige opleiding in Nederland toegang tot het kwaliteitsregister voor relatietherapeuten. Na de opleiding kun je:

 • technieken toepassen om de emotionele acceptatie en tolerantie tussen partners te stimuleren;
 • analyseren  welke communicatiepatronen partners in de weg zitten en hoe ze deze kunnen ombuigen;
 • technieken inzetten om de communicatieve en probleemoplossende vaardigheden van partners te versterken;
 • analyseren welke pijnpunten en mogelijkheden er zitten in een (seksuele) relatie;
 • psycho-educatie geven over overspel, open relaties en seksualiteit;
 • stellen helpen negatieve communicatiepatronen die een rol spelen bij overspel en/of seksualiteit om te buigen;
 • partners helpen hun emoties en pijn beter te reguleren en elkaar (indien nodig) te vergeven;
 • technieken inzetten om de seksuele en emotionele verbinding tussen partners nieuw leven in te blazen;
 • maatregelen nemen om de veiligheid binnen de relatie en/of het gezin te herstellen;
 • technieken toepassen waardoor (ex)partners hun aandeel in de patronen gaan erkennen en veranderen;
 • technieken inzetten die de reactiviteit tussen (ex)partners doen verminderen;
 • technieken inzetten om de communicatieve en probleemoplossende vaardigheden van (ex)partners te versterken;
 • reflecteren op ethische en praktische dilemma’s die emotioneel intense situaties in partnerrelaties met zich meebrengen;
 • reflecteren op je eigen kwaliteiten en valkuilen als relatietherapeut.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Na de relatietherapie opleiding van StressWise Academy kom je in het kwaliteitsregister en kun je met StressWise samenwerken
Na de opleiding

Wat mag je verwachten na het behalen van je diploma?

Op de laatste dag van de opleiding doe je examen en ontvang je (bij voldoende resultaat) het diploma Relatietherapeut ACT. Met dit diploma kun je geregistreerd worden als register relatietherapeut A in het kwaliteitsregister voor relatietherapeuten. Het Register is openbaar en plaatst jouw profiel op de website, zodat voor iedereen zichtbaar is dat je aan de hoge kwaliteitsstandaard (en ethische standaarden) van het register voldoet. Dat geeft je een voorsprong op andere relatietherapeuten. Daarnaast mag je als afgestudeerd relatietherapeut ACT verwachten:

 • dat je een stevige relatietherapeut bent die met uiteenlopende kwesties weet om te gaan;
 • lidmaatschap van een community voor professionals (register);
 • dat voor je belangen als relatietherapeut wordt opgekomen, zoals lobby voor vergoedingen (register);
 • vestigen van je eigen praktijk voor relatietherapie;
 • een uurtarief als zelfstandige van 100/uur of meer;
 • extra zichtbaarheid door de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een online platform voor relatietherapeuten (RelatietherapieWijzer).

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Geaccrediteerde erkende opleiding Relatietherapeut ACT bij StressWise Academy
Register

Registratie in het nieuwe Relatietherapeuten Register en accreditatie van de opleiding

Onze opleiding Relatietherapeut ACT is gebaseerd op de definitie van relatietherapeut zoals neergelegd in het Beroepsprofiel en op de vier competentiedomeinen uit het Relatietherapeuten Register Nederland. Als je de opleiding tot relatietherapeut hebt afgerond kun je ingeschreven worden in dit kwaliteitsregister als register relatietherapeut A. Als je nu al werkzaam bent als relatietherapeut en de Beroepscode uit het Register onderschrijft, kun je bij inschrijving voor deze opleiding in het Register worden vermeld als relatietherapeut B. Dat wil zeggen, je voldoet dan aan de eisen voor het Register, alleen (nog) niet aan de opleidingseis. Na diplomering wordt je registratie omgezet van B naar A.

Accreditatie voor de jaaropleiding volgt spoedig. We verwachten hier een belangrijke stap mee te zetten in het versterken van de beroepsgroep. De module IBCT Relatietherapie is reeds door diverse beroepsverenigingen (Registerplein, LV-POH, NVRG) geaccrediteerd. Cursisten die bij het NFG, NVPA of MfN zijn aangesloten komen in aanmerking voor opleidingspunten.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Wat kost de opleiding tot Relatietherapeut ACT bij StressWise Academy
Kosten

Wat kost de jaaropleiding tot Relatietherapeut ACT?

De volledige opleiding Relatietherapeut ACT bestaat uit 14 lesdagen en een serie intervisie. De kosten van de opleiding bedragen 4195. Bij dit cursusgeld zit alle begeleiding vanuit de Academy in. Overige kosten bestaan uit kosten voor boeken en supervisie.

 • Voor de aanschaf van boeken kun je rekening houden met 50 tot 75 per module (in totaal drie modules).
 • De kosten voor supervisie zijn afhankelijk van de door jou gekozen supervisor. StressWise Academy heeft zelf supervisoren aangewezen die de opleiding goed kennen en een gunstig tarief rekenen. Denk daarbij aan 100 per zitting (in totaal 3 zittingen supervisie).

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Belasting voordeel voor zzp-ers voor een opleiding bij StressWise Academy
Belastingvoordeel

Zo krijg je mogelijk een flink deel van je studiekosten terug

De opleiding Relatietherapeut ACT is een flinke investering. Wij denken daarom graag met je mee, bijvoorbeeld door je de mogelijkheid te bieden om de studiekosten in delen te betalen. Maar wist je dat je eventueel een flink deel van je studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Het gaat er dan om dat je kosten maakt voor het op peil houden van je kennis. De belastingdienst zegt hierover: ‘Als studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om uw vakkennis op peil te houden. Als u kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.’ – Dus als je reeds werkzaam bent als relatietherapeut en de opleiding doet met als doel ‘je vakkennis op peil te houden’ kun je naar onze mening gebruikmaken van dit belastingvoordeel.

Het citaat is afkomstig van de website van de belastingdienst. Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met de belastingdienst of met je boekhouder. StressWise Academy aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het hier genoemde belastingvoordeel. Ons doel is slechts om je een tip te geven over een mogelijkheid om studiekosten terug te vragen. Doe er je voordeel mee als je in aanmerking komt.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Veelgestelde vragen
Staat je vraag er niet bij, bekijk dan al onze veelgestelde vragen

Kan ik met een docent bellen voor meer informatie over de opleiding Relatietherapeut ACT?

Ja, dat kan. Als je overweegt om de opleiding te volgen en meer inhoudelijke informatie wilt, kun je een belafspraak met een docent van deze opleiding maken. In maximaal een kwartier beantwoord de docent over de telefoon je vragen over de opleiding Relatietherapeut ACT. We vragen je het gesprek even voor te bereiden door je vragen van tevoren op te schrijven. Neem contact ook met ons secretariaat. Zij helpen je verder.

Welke toelatingseisen zijn er voor de opleiding Relatietherapeut ACT?

De opleiding Relatietherapeut ACT is geschikt voor hbo- en wo-geschoolde professionals in de sociale sector (psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners) die graag aan de slag willen met stellen of dit al doen. Als je als relatietherapeut geregistreerd wilt worden in het kwaliteitsregister voor relatietherapeuten is deze opleiding een voorwaarde. Onze jaaropleiding tot relatietherapeut is op dit moment namelijk de enige opleiding die toegang geeft tot dit register. Voor deelname aan de opleiding is het van essentieel belang dat je over enige kennis beschikt op het gebied van hulpverlening en gespreksvaardigheden. Mocht je geen eerdere opleiding hebben gevolgd waar dit een onderdeel van is, dan bieden wij de mogelijkheid voor een toelatingsexamen, vraag hiernaar bij inschrijving of mail het secretariaat op info@stresswiseacademy.nl. Ook onze opleiding PSBK, psychosociale basiskennis reikt je die kennis aan. Verder is kennis van ACT belangrijk. Mocht je nog geen kennis hebben van ACT, dan kun je bij StressWise Academy de korte vierdaagse ACT Basis opleiding volgen.

Wat is de studiebelasting van deze jaaropleiding tot relatietherapeut?

De studiebelasting van de opleiding relatietherapeut ACT bedraagt gemiddeld 6 uur per week. Dit is inclusief de tijd die je besteedt aan de lesdagen, supervisie, intervisie en je praktijkuren. Tijdens de opleiding volg je in totaal 3 uur supervisie en 9 uur intervisie.

Kom ik met deze opleiding in het kwaliteitsregister voor relatietherapeuten?

Jazeker. In 2023 is het Relatietherapeuten Register Nederland in het leven geroepen om consumenten te informeren over de kwaliteit van relatietherapeuten. Het Register ziet erop toe dat aangesloten therapeuten voldoen aan de ethische- en kwaliteitsnormen voor het uitoefenen van het vak van relatietherapeut. Onze opleiding Relatietherapeut ACT is tot op heden de enige opleiding in Nederland die voldoet aan de scholingsvereisten voor het register. Bekijk hier het Relatietherapeuten Register.

Kan ik gebruik maken van een betalingsregeling?

Het lesgeld van de opleiding kan in termijnen betaald worden. Een gespreide betaling in maximaal zes keer is mogelijk. Bij inschrijving kun je aangeven dat je de opleiding in termijnen wenst te betalen, geef hierbij ook aan in hoeveel termijnen je wil betalen. Het mogelijke aantal termijnen is altijd afhankelijk van de duur van de opleiding/training. De laatste betaling dient altijd voor de laatste lesdag voldaan te zijn, zodat je het diploma kunt ontvangen. Navigeren en beheren van termijnbetalingen vergt extra administratieve inspanningen, om die reden vragen wij voor een termijnbetaling een eenmalige meerprijs van €25. Deze meerprijs stelt ons in staat om de kosten te dekken en tegelijkertijd flexibele betalingsregelingen aan te bieden.

Zijn de studiekosten voor de Relatietherapie ACT opleiding fiscaal aftrekbaar?

Vanaf 2022 zijn studiekosten niet meer zonder meer aftrekbaar van de belasting. De overheid heeft deze regeling toen vervangen door het STAP-budget. Ook het STAP-budget is inmiddels niet meer beschikbaar. Maar onder voorwaarden kun je toch een flink deel van je studiekosten terug krijgen van de belastingdienst. Het gaat er dan om dat je kosten maakt voor het op peil houden van je kennis. De belastingdienst zegt hierover: ‘Als studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om uw vakkennis op peil te houden. Als u kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.’ Dus als je reeds werkzaam bent als relatietherapeut en de opleiding doet met als doel ‘je vakkennis op peil te houden’ kun je gebruikmaken van belastingvoordeel en tot ongeveer 1.500 terugkrijgen.

Het citaat is afkomstig van de website van de belastingdienst. Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met de belastingdienst of met je boekhouder. StressWise Academy aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het hier genoemde belastingvoordeel. Ons doel is slechts om je een tip te geven over een mogelijkheid om studiekosten terug te vragen. Doe er je voordeel mee als je in aanmerking komt.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
Schrijf je in voor de registeropleiding Relatietherapeut ACT
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locatie
Deze opleiding wordt gegeven aan de ‘s-Gravelandseweg 65 in Hilversum.