RELATIETHERAPEUT OPLEIDING: Hechting | Gratis met je STAP-budget
Ontwikkel jezelf als relatietherapeut
Start dinsdag 20 september 2022 in Hilversum
Schrijf je in
De opleiding Relatietherapeut ACT bestaat uit 3 modules en vormt een jaaropleiding van 12 dagen.

Schrijf je in voor Relatietherapeut ACT module Hechting & Verbinding

Eerstvolgende startdatum
dinsdag 20 september 2022 in Hilversum
Duur en studiebelasting
4 dagen | 10 uur per week
Investering
€995,-
€1000 korting met je STAP-budget
Niveau
HBO
Accreditaties
SKB
Diploma
Relatietherapeut

Relatietherapie opleiding: Hechting & Verbinding

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. In module 2 Hechting & Verbinding gaan we uitgebreid in op de intake. Deze eerste sessie wordt nogal eens onderschat als geweldige kans om autoriteit op te bouwen en vertrouwen te winnen. Het is tevens een grote commerciële kans. Ook staan we uitgebreid stil bij je houding als relatietherapeut, die aanzienlijk verschilt van de houding van de therapeut die 1-op-1 werkt. Hoofdthema’s zijn hechting en verbondenheid. De eerstvolgende relatietherapie opleiding Hechting & Verbinding vindt plaats op 20 en 27 september en 4 en 13 oktober 2022. Module 1 IBCT, betreft een praktische methodiek voor relatietherapie waarbij communicatie en acceptatie centraal staan. Zie pagina Relatietherapeut ACT – IBCT (opleidingen). Module 3 is in voorbereiding en staat gepland voor eind 2022. Lees hieronder verder over de module relatietherapie Hechting & Verbinding.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
20 sep 2022 dinsdag 20 september 2022
Locatie
Hilversum
Programma Relatietherapeut ACT: Hechting en Verbinding
20 september 2022 | 10:00 - 17:00
1. Omgang met cliënten
Hoe voer je een doeltreffende intake?
27 september 2022 | 10:00 - 17:00
2. EFT Relatietherapie
Leer de basisbeginselen van Emotionally Focused Therapy
4 oktober 2022 | 10:00 - 17:00
3. Interventies
Het hoe, waarom en wanneer van een geslaagde interventie
13 oktober 2022 | 10:00 - 17:00
4. Casus
Afsluiting van de module met een zelf ingebrachte casus

Is de Opleiding Relatietherapeut: Hechting en Verbinding iets voor jou?

De Relatietherapeut ACT opleiding van StressWise Academy is een modulaire opleiding op hbo niveau. De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners of professionals. De module Hechting & Verbinding is geschikt voor iedereen met een hbo of wo achtergrond die graag met stellen werkt of wil gaan werken, zich hiervoor een stevige basis wil verschaffen en zich wil verdiepen in hechting en verbinding. Deze korte en krachtige opleiding in relatietherapie reikt verder dan het werken met relatieproblemen in partnerrelaties en kan in vele werksettings worden toegepast.

Wat ga je leren tijdens de Opleiding Relatietherapeut: Hechting en Verbinding?

Deze tweede module is een aanvulling op module 1: IBCT Relatietherapie. We gaan dieper in op hechting, emotie en verbinding. We besteden aandacht aan je eigen therapeutische attitude en aan je omgang met je cliënten. Je leert de waarde en kenmerken van een doeltreffende intake kennen, maakt jezelf bekend met de principes uit de EFT Relatietherapie en kent elementen uit de theorieën van professor John Gottman. Ook leer je het de achtergrond en het belang van een geslaagde interventie kennen.

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten.

Programma

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten. De opleiding vindt plaats op vier lesdagen, waarbij tussen de lesdagen telkens intervisie is gepland. Je doet dus drie keer intervisie met een aantal medecursisten. De opleiding wordt afgesloten met een praktische toets waarbij je laat zien wat je hebt geleerd en hierop reflecteert. Het gaat daarbij niet zozeer om een beoordeling maar om een extra leerervaring. Aan het eind van de opleiding wordt het diploma Relatietherapeut uitgereikt. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit diploma is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding

In module 2 van 3 van onze opleiding relatietherapeut ACT werken we ook met het boek Houd me vast van Sue Johnson

Wat ga je lezen?

  • Johnson, S. (2017). Houd me vast: Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie. Utrecht: Kosmos Uitgevers.

Het boek van Sue Johnson bevelen we van harte aan om te lezen gedurende de opleiding. Het is niet inbegrepen bij het cursusgeld.

In de opleiding leer je o.a. hoe je de partners kunt helpen om onderlinge verschillen beter te accepteren en tolereren en negatieve communicatiepatronen in hun relatie om te buigen.

Het resultaat van de Opleiding Relatietherapeut: Hechting en Verbinding

Na het afronden van de opleiding heb je de volgende competenties ontwikkeld:

  • Je kunt een vruchtbaar intakegesprek voeren
  • Je kunt een rapport maken met beide partners en een klimaat creeren waarin beiden zich veilig en gehoord voelen
  • Je herkent de verschillende hechtingsstijlen bij je cliënten
  • Je kent het hoe en waarom van disfunctionele reactiepatronen in relaties
  • Je kunt deze kennis inzetten om stellen te helpen bij wederzijds begrip, vertrouwen en verbinding

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Dinsdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Woensdagmiddag (13:00 - 16:00)
  • Vrijdagochtend (10:00 - 13:00)

Wat brengt de Opleiding Relatietherapeut: Hechting en Verbinding jou persoonlijk?

De opleiding is bedoeld voor hbo- en wo-geschoolde professionals die (willen) werken met stellen. Na de opleiding ontvang je een diploma Relatietherapeut en kun je zelfstandig aan de slag als relatietherapeut of relatiecoach.

Deze relatietherapie opleiding is gratis met je STAP-budget

De module Hechting & Verbinding is onderdeel van de Relatietherapeut ACT jaaropleiding. De volledige opleiding bestaat uit 12 lesdagen en een serie intervisie. Deze module beslaat vier lesdagen en kost €995. Let op: voor alle werkenden en werkzoekenden is er nu het STAP-budget van maximaal €1.000. Dus deze opleiding kun je gratis volgen met gebruikmaking daarvan.

Vraag meer informatie

lichaamsbewustzijn en ACT

Door wie wordt de Opleiding Relatietherapeut: Hechting en Verbinding gegeven?

Module 2 van de Relatietherapeut ACT opleiding wordt gegeven door drs. Susanne Bulten. Susanne is gespecialiseerd in Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie en helpt haar cliënten met EMDR, focusing, Emotion Focused Therapy en EFT. Regelmatig geeft zij bijscholingen relatietherapie aan collega-therapeuten. Sinds 2008 heeft Susanne haar eigen praktijk in Bilthoven en Amsterdam. De relatietherapie opleiding wordt gegeven op locatie StressWise Academy, ‘s-Gravelandseweg 65 te Hilversum.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-06-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-06-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-02-2021
Schrijf je in voor de Opleiding Relatietherapeut: Hechting en Verbinding
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Nijmegen en (binnenkort) Rotterdam