Ralatietherapie opleiding deel 2 Hechting & Verbinding | Gratis met je STAP-budget
Ontwikkel jezelf verder als relatietherapeut
Start
Schrijf je in
De opleiding Relatietherapeut ACT bestaat uit 3 modules en vormt een jaaropleiding van 12 dagen.

Schrijf je in voor de opleiding Relatietherapeut ACT deel 2, Hechting & Verbinding

Duur en studiebelasting
4 dagen | 10 uur per week
Investering
€995,-
Gratis met STAP-budget
Niveau
HBO
Accreditaties
SKB
Diploma
Relatietherapeut ACT 2, Hechting & Verbinding
Focus
Beroepsspecifieke vaardigheden
Doelgroep
Professionals

Relatietherapie opleiding deel 2, Hechting & Verbinding

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. In module 2 Hechting & Verbinding gaan we onder meer uitgebreid in op de intake. Deze eerste sessie wordt nogal eens onderschat als geweldige kans om autoriteit op te bouwen en vertrouwen te winnen. Het is tevens een commerciële kans. Ook staan we uitgebreid stil bij je houding als relatietherapeut, die aanzienlijk verschilt van de houding van de therapeut die 1-op-1 werkt. De eerstvolgende relatietherapie opleiding Hechting & Verbinding vindt plaats op 20 en 27 september en 4 en 13 oktober 2022. Deel 1 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT betreft een praktische methodiek voor relatietherapie waarbij communicatie en acceptatie centraal staan: IBCT. Deel 3 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT handelt over seksualiteit en intimiteit in relaties en start in december 2022. Lees hieronder verder over de module Relatietherapie Hechting & Verbinding.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Voor wie

Is de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding iets voor jou?

De Relatietherapeut ACT opleiding van StressWise Academy is een modulaire opleiding op hbo niveau. De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners of professionals. De module Hechting & Verbinding is geschikt voor iedereen met een hbo of wo achtergrond die graag met stellen werkt of wil gaan werken, zich hiervoor een stevige basis wil verschaffen en zich wil verdiepen in hechting en verbinding. Deze korte en krachtige opleiding in relatietherapie reikt verder dan het werken met relatieproblemen in partnerrelaties en kan in vele werksettings worden toegepast.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de opleiding Relatietherapeut Hechting & Verbinding?

Deze tweede module is een aanvulling en verdieping op module 1: IBCT Relatietherapie. We gaan dieper in op hechting, emotie en verbinding. We besteden aandacht aan je eigen therapeutische attitude en aan je omgang met je cliënten. Je leert de waarde en kenmerken van een doeltreffende intake kennen, maakt jezelf bekend met enkele principes uit de EFT Relatietherapie en kent elementen uit de theorieën van professor John Gottman. Ook leer je het de achtergrond en het belang van een geslaagde interventie kennen.

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten.
Programma

Programma

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten. De opleiding vindt plaats op vier lesdagen, waarbij tussen de lesdagen telkens intervisie is gepland. Je doet dus drie keer intervisie met een aantal medecursisten. De opleiding wordt afgesloten met een praktische toets waarbij je laat zien wat je hebt geleerd en hierop reflecteert. Het gaat daarbij niet zozeer om een beoordeling maar om een extra leerervaring. Aan het eind van deze korte opleiding wordt het diploma Relatietherapie 2 uitgereikt. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit diploma is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding.

In module 2 van 3 van onze opleiding relatietherapeut ACT werken we ook met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

  • Johnson, S. (2017). Houd me vast: Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie. Utrecht: Kosmos Uitgevers.

Het boek van Sue Johnson bevelen we van harte aan om te lezen gedurende de opleiding. Het is niet inbegrepen bij het cursusgeld.

In de opleiding leer je o.a. hoe je de partners kunt helpen om onderlinge verschillen beter te accepteren en tolereren en negatieve communicatiepatronen in hun relatie om te buigen.
Leeruitkomsten

Het resultaat van de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding

Na het afronden van de opleiding heb je de volgende competenties ontwikkeld:

  • Je kunt een vruchtbaar intakegesprek voeren
  • Je kunt een rapport maken met beide partners en een klimaat creeren waarin beiden zich veilig en gehoord voelen
  • Je herkent de verschillende hechtingsstijlen bij je cliënten
  • Je kent het hoe en waarom van disfunctionele reactiepatronen in relaties
  • Je kunt deze kennis inzetten om stellen te helpen bij wederzijds begrip, vertrouwen en verbinding

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00

Wat brengt de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding jou persoonlijk?

De opleiding is bedoeld voor hbo- en wo-geschoolde professionals die (willen) werken met stellen. Na de opleiding ontvang je een diploma Relatietherapie 2 en kun je zelfstandig aan de slag als relatietherapeut of relatiecoach.

Kosten & STAP-budget

Relatietherapie Hechting en Verbinding, kosten & STAP-budget

De module Hechting & Verbinding is onderdeel van de Relatietherapeut ACT jaaropleiding. De volledige opleiding bestaat uit 12 lesdagen en een serie intervisie. Deze module beslaat vier lesdagen en kost €995. Met gebruik van je STAP-budget is deze interessante relatietherapie opleiding geheel gratis.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 2 januari om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 2 januari in als je je STAP-budget wilt inzetten voor het eerste jaar van deze opleiding.

Schrijf je in

Stap-voor-STAP-plan
Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een opleiding of training

Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Dien je aanvraag in op maandag 2 januari om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4
Start met je opleiding of training

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

lichaamsbewustzijn en ACT
Docenten

Door wie wordt de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding gegeven?

Module 2 van de Relatietherapeut ACT opleiding wordt gegeven door drs. Susanne Bulten. Susanne is gespecialiseerd in Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie en helpt haar cliënten met EMDR, focusing, Emotion Focused Therapy en EFT. Regelmatig geeft zij bijscholingen relatietherapie aan collega-therapeuten. Sinds 2008 heeft Susanne haar eigen praktijk in Bilthoven en Amsterdam. De relatietherapie opleiding wordt gegeven op locatie StressWise Academy, ‘s-Gravelandseweg 65 te Hilversum.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de Opleiding Relatietherapeut: Hechting & Verbinding
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locaties
Onze opleidingen vinden plaats in Hilversum, Groningen, Amsterdam en Rotterdam