ACT & Psychosociaal therapeut opleiding

Laat je opleiden tot erkend psychosociaal therapeut

Start op dinsdag 17 september 2024 in Hilversum
Schrijf je in
Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Schrijf je in voor de opleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut

Eerstvolgende startdatum
dinsdag 17 september 2024 in Hilversum
Duur en studiebelasting
3 jaar | 17 uur per week | 95 EC
Investering
3895,- per jaar
Niveau
HBO
Accreditaties
SKB-A
Diploma
ACT & Psychosociaal Therapeut

Opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut: ga aan de slag als erkend therapeut, met vergoeding van zorgverzekeraars

Onze beroepsopleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut is een driejarige opleiding op HBO-niveau. De opleiding bestaat uit twee afzonderlijke delen. In het eerste jaar wordt je opgeleid tot ACT Coach. In de twee daaropvolgende jaren volg je de opleiding tot ACT Therapeut.

Na het voltooien van het eerste jaar ben je gekwalificeerd om als zelfstandig ACT coach aan de slag te gaan. Na succesvolle afronding van de volledige driejarige opleiding, inclusief het behalen van het PSBK-certificaat, ben je bevoegd om als erkend psychosociaal therapeut te werken. Dit biedt je de mogelijkheid om lid te worden van een beroepsvereniging – zoals NFG en NVPA –  om vergoedingen via zorgverzekeraars voor je cliënten te genereren.

De opleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut beloont je met een prachtige uitdaging: je mag mensen helpen hun beste zelf te zijn. Met onze opleiding tot psychosociaal therapeut zet je de eerste stap naar een betekenisvolle carrière waarin jij het verschil kunt maken voor anderen.

Schrijf je in
Lesdata en tijden
Startdatum
17 sep 2024 dinsdag 17 september 2024
Locatie
Hilversum
Programma ACT & Psychosociaal Therapeut
17 september 2024 | 10:00 - 21:00
1. Coachen met een Hart zo groot als de Wereld
Wie ben ik, wie ben jij, kunnen we nog meer zijn?
15 oktober 2024 | 10:00 - 21:00
2. Hexaflex
Wat is psychologische flexibiliteit, waar heb je invloed op?
19 november 2024 | 10:00 - 21:00
3. Coaching en Coachingsvaardigheden
De opbouw van een coachtraject, embodiment
17 december 2024 | 10:00 - 21:00
4. Mindfulness, Hier en Nu, Bereidheid
Welwillendheid, omgaan met voorspoed en tegenslag, een rustige geest
| 10:00 - 21:00
5. Retraite - Vriendelijkheid 1
Meditatie en reflectie, stilte en bezinning
| 10:00 - 17:00
6. Retraite - Vriendelijkheid 2
Compassie en liefdevolle vriendelijkheid
14 januari 2025 | 10:00 - 21:00
7. Waarden en Toegewijde Actie
Waar sta je voor en hoe wil je daarvoor gaan?
11 februari 2025 | 10:00 - 21:00
8. Communicatie en Compassie - Creatieve Hopeloosheid
Wijsheid in communicatie, persoonlijke realiteit en de werkelijkheid
11 maart 2025 | 10:00 - 21:00
9. Defusie
Niet anders denken maar anders omgaan met denken
8 april 2025 | 10:00 - 21:00
10. Zelf - Creativiteit in Coachen
ACT en het theater van het leven
13 mei 2025 | 10:00 - 21:00
11. Dansen met de Hexaflex - Filosofie
Verdieping van de zes zuilen van ACT, filosofie van het dagelijks leven
27 mei 2025 | 10:00 - 21:00
12. Positieve Psychologie en ACT - Coachingsvaardigheden
Obstakels versus hulpbronnen
24 juni 2025 | 10:00 - 21:00
13. Alles bij elkaar laten komen
Presentaties en workshops door studenten
8 juli 2025 | 10:00 - 21:00
14. Afsluiting
Presentaties en workshops door studenten, afsluiting van het jaar
Om te kunnen starten met onze ACT therapie opleiding dien je in het bezit te zijn van een regulier mensgericht hbo of wo diploma.
Voor wie

Is de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut iets voor jou?

De driejarige opleiding tot psychosociaal therapeut van StressWise Academy staat voor iedereen open die een carrière als erkend therapeut ambieert. Als je een afgeronde MBO4 of Havo vooropleiding hebt, kun je zonder aanvullende eisen instromen. Als je dat niet hebt kun je een 21+ toets doen om jouw niveau te toetsen. De ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding is op hbo-niveau, dus het is belangrijk dat je minimaal kunt denken en functioneren op hbo-niveau. De opleiding is ook uitermate geschikt in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Voor informatie over je geschiktheid van de opleiding voor jou als persoon en wat je ermee kunt neem je contact op met onze student begeleider Jen van Horen.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Webinars

Webinar ACT Coach op dinsdagavond 9 juli

Op dinsdagavond 9 juli organiseert StressWise Academy een Webinar voor de ACT Coach opleiding. In 60 minuten leer je deze opleiding, het eerste jaar van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut, beter kennen en kun je jouw vragen stellen aan hoofddocent Alexander van Kleef. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en besluiten of de opleiding ACT Coach (of ACT & Psychosociaal Therapeut)  bij je past.

 

Reserveer je plek

 

Voor wie

Webinar ACT Therapeut op woensdagavond 10 juli

Op woensdagavond 10 juli organiseert StressWise Academy een Webinar voor de ACT Therapeut opleiding. In 60 minuten leer je deze opleiding, het tweede en derde jaar van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut, beter kennen en kun je jouw vragen stellen aan hoofddocent Merle Wils. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en besluiten of de opleiding ACT Therapeut (of ACT & Psychosociaal Therapeut)  bij je past.

 

Reserveer je plek

 

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven

Zowel voor mijzelf als in het werken met (proef)clienten heb ik al veel aan de opgedane kennis en ervaring van het eerste jaar. Laat het tweede jaar maar komen!!

Yvonne Klomp, Zwolle

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren. Fijne mix van docenten met kennis. Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.

Wilma Werkheim, VREELAND

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle

Afgelopen jaar heb ik heel veel verschillende tools mogen leren die mij een goed fundament geven om als coach aan de slag te gaan. De opleiding werkt met een duidelijke model wat richting en houvast geeft voor de aanpak van coachingsgesprekken.

Lara, Alphen aan den Rijn

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali Pickering, Amsterdam

Ik vond de cursus helder en zeer praktisch uitvoerbaar.

Maria, Groesbeek
Als student bij StressWise Academy krijg je werkgarantie bij StressWise

Wat ga je leren tijdens de opleiding ACT & Psychosociaal therapeut?

Het eerste jaar van onze ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding is een nadere kennismaking met jezelf en een kennismaking met elkaar. Je leert de basisbeginselen van Acceptance & Commitment Therapy (ACT) kennen en kent de waarde van concepten als mindfulness, meditatie en reflectie. In het tweede jaar maak je een verdiepende stap naar verschillende therapeutische vaardigheden en kennis, zoals de verschillende onderdelen van de Hexaflex, de onderliggende wetenschap van ACT (RFT en MOL), werkbaarheid, creatieve hopeloosheid en Voice Dialogue. Na het derde en laatste jaar ken je de praktische toepassingen van ACT en weet je hoe je een praktijk kunt opbouwen en onderhouden. Na deze drie jaar heb je een flinke ontwikkeling doorgemaakt, beroepsmatig en persoonlijk. Je bent een stevige therapeut met diepgang die werkt vanuit mededogen. Je ontvangt het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Je verdiept in dit tweede jaar van de Psychosociaal Therapeut opleiding je professionele competenties als therapeut. Je leert om te gaan met je eigen kwetsbaarheid en dat van de ander.
Programma

Programma

De ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding is – net als onze andere opleidingen – sterk ervaringsgericht. Dat betekent dat je regelmatig contact hebt met je docenten en je medestudenten. Het studiejaar bestaat uit 12 lesdagen en twee afsluitende dagen, waarin praktijkexamens worden afgenomen. Aan het eind van het eerste jaar krijg je tijdens deze dagen het diploma ACT Coach, en aan het eind van de gehele driejarige opleiding wordt het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut uitgereikt. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit diploma is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding.

Tijdens de opleiding werk je aan een portfolio, waarin je materiaal verzamelt van de opdrachten die je hebt gedaan zoals een praktijkverslag van je oefensessies. Daarnaast vragen we je intervisie (2 x 6 bijeenkomsten van twee uur), supervisie (15 uur verdeeld over 2 jaar) en leertherapie (15 uur verdeeld over 2 jaar) te volgen vanaf het 2e jaar. Mocht een toets of opdracht als niet voldoende worden beoordeeld dan is er een herkansingsmogelijkheid en is er sprake van nauwe begeleiding om je bij die herkansingsmogelijkheid te helpen slagen.

Het gehele programma en opleidingsprofiel van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut vind je in onze opleidingsgids.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Alexander is hoofdopleider bij StressWise Academy
Docenten

Alexander van Kleef, hoofddocent ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding (jaar 1)

Het eerste jaar van de opleiding ACT & psychosociaal Therapeut van wordt gegeven door Alexander van Kleef, medeoprichter van StressWise Academy. Alexander is als trainer en coach al meer dan 30 jaar betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij schoolde zich in onder andere Psychodrama, Voice Dialogue, Mindfulness en ACT. Hij heeft meer dan 20 jaar meditatie ervaring. Inspiratie vindt Alexander voor een groot deel in vier universele kwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid. Bezinning, creativiteit en actie kenmerken zijn werk als docent.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Maaike Welfing, hoofddocent ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding (jaar 2 en 3)

Een team van ervaren docenten en mentoren verzorgen de lesdagen en begeleiden je tijdens je leerproces. Het team staat onder leiding van Drs. Maaike Welfing. Daarnaast zijn er gastdocenten verbonden aan de opleiding die hun specialisme delen met de studenten. Maaike is ACT trainer, lifecoach en docent aan de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ. Zij is steeds op zoek geweest naar wat écht helpt om richting te kunnen geven aan haar eigen leven en bij te dragen aan de wereld om haar heen. Maaike heeft de sleutel gevonden in leren voelen, kiezen, durven doen en laten zijn. Met als resultaat zin, voldoening en levensvreugde. Weten wat je belangrijk vindt en je daarmee verbinden helpt daarbij. Haar zoektocht bracht haar op allerlei plekken en in allerlei functies. In 2010 kwam ze in aanraking met ACT, waarin alles samenkwam. Tot 2016 heeft Maaike bijgedragen aan het invoeren van ACT bij GGZ Drenthe, als trainer en als opleider van nieuwe trainers. ‘Leven, door waarden gedreven’ werd zo de basis van coaching en een weg naar vervulling.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Portretfoto van Merle Wils, docent bij StressWise Academy

Merle Wils, docent ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding (jaar 2 en 3)

Merle wordt gedreven door liefdevolle nieuwsgierigheid. Ze doet dit vanuit een combinatie van (zelf)onderzoek, filosofie en wetenschap. Daarbij is Merle gecertificeerd beroepscoach, ACT & psychosociaal therapeut, The Work facilitator en trainer. Ze heeft het trainers en coachvak vanuit huis meegekregen en heeft daarnaast communicatie en filosofie gestudeerd. Met een achtergrond als ‘head of production’ in de filmwereld heeft ze creatief en in oplossingen leren denken. Als docent bij StressWise Academy houdt ze zich onder meer bezig met ontwikkeling van de opleiding en is zij tevens het aanspreekpunt voor docenten.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

ACT & Psychosociaal Therapeut

Wat ga je lezen?

In jaar 1 van de opleiding:

 • Russ Harris (2020), Acceptatie en commitment therapie in de praktijk*
 • Ernst Bohlmeijer & Monique Hulsbergen (2019), Voluit leven | Het zelfhulpboek*
 • Sharon Salzberg (2020), Liefdevolle vriendelijkheid*
 • Harrie Kolsteeg (2017), 8-weekse ACT Training (wordt uitgereikt tijdens de start van de opleiding)

*hoeft nog niet te worden aangeschaft

In jaar 2 van de opleiding:

 • Harris, R. (2020). Acceptatie en commitment therapie in de praktijk.
 • Jansen, G. & Batink, T. (2014). Time to ACT.
 • Seys, A. & A-Tjak, J. (2018). Intervisie met impACT.
 • Smalley, S. & Winston, D. (2014). In het moment: mindfulness.
 • Westrup, D. & Wright, J. (2017). ACT voor groepen.

In jaar 3 van de opleiding:

 • Brugman, K. & Collewijn, B. (2010). Ik (k)en mijn ikken
 • Harris, R. (2019). ACT With Love.
 • Hulsbergen, M. (2016). Mindfulness: de aandachtsvolle therapeut.
 • Strosahl, K., Robinson, P. & Gustavsson, T. (2016). In het moment met ACT.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Actief zijn, voelen en doen wat de ander nodig heeft op basis van de door zijn of haar gevoelde behoeften is essentieel bij Acceptance & Commitment Therapy.
Resultaat

Wat kun je verwachten van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

Tijdens deze opleiding ontwikkel je vaardigheden die je kunt gebruiken tijdens je latere werk als therapeut én in je dagelijkse leven.

 • Je ontwikkelt jouw persoonlijke waarden en kunt deze vormgeven in je werk als therapeut;
 • Je leert flexibel met je eigen interne wereld om te gaan in je privéleven en professionele leven;
 • Je kunt mensen effectief helpen om te gaan met hun emoties en gedachten;
 • Je staat als therapeut stevig in je schoenen en kunt cliënten begeleiden met compassie en liefdevolle vriendelijkheid;
 • Je kunt ACT op een creatieve en unieke wijze toepassen in de praktijk;
 • Je bent in staat te reflecteren op jezelf als persoon en professional
 • Je kunt de principes van ACT tevens toepassen in de context van relatietherapie en in groepsvorm;
 • Je bent in staat te reflecteren op je eigen kwaliteiten en valkuilen als persoon en professional;
 • Je weet hoe je een bedrijf opricht rondom psychosociale therapie inclusief aansluiting bij de beroepsvereniging NFG;
 • Je kan de veiligheid goed waarborgen in je sessies.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut en kun je aan de slag als zelfstandig erkend psychosociaal therapeut.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

De opleiding ACT Therapeut is - net als onze andere opleidingen - sterk ervaringsgericht.
Na de opleiding

Wat mag je verwachten na het behalen van je diploma?

Na afronding van de driejarige Psychosociaal therapeut opleiding:

 • Ben je een stevige ACT therapeut die met uiteenlopende kwesties weet om te gaan;
 • Kan je een lidmaatschap aanvragen bij een erkende beroepsvereniging zoals NFG voor professionele voordelen;
 • Kan je een zelfstandige praktijk opzetten en aan de slag als erkend Psychosociaal therapeut en ACT coach;
 • Kan je een uurtarief vragen als zelfstandige van 90/uur of meer;
 • Heb je de mogelijkheid tot extra cliënten door een samenwerking met StressWise;
 • Kun je je zichtbaarheid vergroten door de mogelijkheid om je aan te sluiten bij ons online platform voor ACT therapeuten (ACT Therapeut Register).

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.
Kosten

Wat kost de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

De opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kost 3895 per jaar.

Bij dit cursusgeld zit alle begeleiding vanuit de Academy in. Kosten voor boeken, supervisie en leertherapie komen hier bij op. Reken voor literatuur op een bedrag van om en nabij 150 per jaar.

De kosten voor supervisie en leertherapie zijn afhankelijk van de supervisor en de leertherapeut. StressWise Academy heeft zelf supervisors aangewezen die de opleiding goed kennen en een gunstig tarief rekenen. Leertherapie kost tussen de 80 en 110 per sessie. De voorkeur heeft om dit individueel te doen, maar het is ook mogelijk om dit samen met een studiegenoot te doen. Supervisie heeft een tarief afhankelijk van de hoeveelheid studiegenoten met wie je het volgt (individueel 95, duo 67,50 en trio 43,33 per uur per persoon). De investering voor supervisie en leertherapie is dan al vanaf 700 per jaar (voor alleen jaar 2 en 3).

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Belasting voordeel voor zzp-ers voor een opleiding bij StressWise Academy
Belastingvoordeel

Zo krijg je mogelijk een flink deel van je studiekosten terug

De opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut is een flinke investering. Wij denken daarom graag met je mee, bijvoorbeeld door je de mogelijkheid te bieden om de studiekosten in delen te betalen. Maar wist je dat je eventueel een flink deel van je studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Het gaat er dan om dat je kosten maakt voor het op peil houden van je kennis. De belastingdienst zegt hierover: ‘Als studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om uw vakkennis op peil te houden. Als u kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.’ – Dus als je reeds werkzaam bent als relatietherapeut en de opleiding doet met als doel ‘je vakkennis op peil te houden’ kun je naar onze mening gebruikmaken van dit belastingvoordeel.

Het citaat is afkomstig van de website van de belastingdienst. Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met de belastingdienst of met je boekhouder. StressWise Academy aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het hier genoemde belastingvoordeel. Ons doel is slechts om je een tip te geven over een mogelijkheid om studiekosten terug te vragen. Doe er je voordeel mee als je in aanmerking komt.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Veelgestelde vragen
Staat je vraag er niet bij, bekijk dan al onze veelgestelde vragen

Is de driejarige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut geaccrediteerd?

De opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut is geaccrediteerd bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de categorie SKB-A. Na het afronden van de opleiding kun je lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, zoals de NFG. Hierdoor wordt een vergoeding van je begeleiding door zorgverzekeraars mogelijk. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals btw-vrijstellingen.

Uit hoeveel lesdagen bestaat de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

Uit 12 lesdagen en 2 retraitedagen per lesjaar.

Privé: Wat zijn de lestijden van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

Tijdens het eerste jaar van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut heb je les van 10:00 tot 21:00 uur. Tijdens het tweede en derde jaar heb je les van 10:00 tot 17:00 uur.

Wat is de studiebelasting van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

De studiebelasting van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut bedraagt gemiddeld 16 uur per week. Dit is inclusief de tijd die je besteedt aan de lesdagen, leertherapie, supervisie, intervisie en je stage. In het eerste jaar volg je in totaal 13 uur intervisie. In het tweede en derde jaar van de opleiding volg je in totaal 15 uur supervisie, 15 uur intervisie, 15 uur leertherapie en maak je in totaal 55 stage uren.

Hoe wordt er getoetst bij de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten, zoals het schrijven van een verslag, het doen van intervisie, stage, leertherapie en supervisie. Alle opdrachten en documenten verzamel je in een portfolio. Je vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van een coachings-/therapiesessie met een (proef-)cliënt en je kennis wordt getoetst met een theoretisch eindtentamen.

Kan ik mij na de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut ook BIG laten registreren?

Nee, een BIG-registratie is alleen mogelijk voor de volgende 9 beroepen: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige. Dit zijn allemaal gespecialiseerde geneeskundige beroepen en niet te vergelijken met het beroep psychosociaal therapeut of andere gerelateerde opleidingen die we aanbieden.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
Schrijf je in voor de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locatie
Deze opleiding wordt gegeven aan de ‘s-Gravelandseweg 65 in Hilversum.