Je begeleiding wordt vergoed door zorgverzekeraars
ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding, hbo deeltijd

Start Psychosociaal Therapeut opleiding
Lees meer
Na de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars.

ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding, hbo deeltijd

Start
17 jan 2022
Duur en studiebelasting
3 jaar | 6 uur per week | 32 EC
Investering
€2985,- per jaar
Accreditaties
SKB

Geaccrediteerde Psychosociaal Therapeut opleiding: vergoeding via zorgverzekering, cliënten via StressWise

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging. Uniek: onze CliëntGarantie. StressWise Academy is de enige therapie-opleiding in Nederland die cliënten aan je doorverwijst na je opleiding. We zorgen dus ook na de opleiding goed voor je. Met de juiste vooropleiding krijg je vrijstelling voor het eerste jaar en kun je worden toegelaten tot de verkorte opleiding ACT Therapeut van twee jaar.

Download de opleidingsgids
Om te kunnen starten met onze ACT therapie opleiding dien je in het bezit te zijn van een regulier mensgericht hbo of wo diploma.

Voor als je je wilt omscholen tot een erkende psychosociaal therapeut

Iedereen die een carrière als erkend psychosociaal therapeut ambieert is welkom in de driejarige ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding. De opleiding is op hbo-niveau, dus het is wel belangrijk dat je minimaal kunt denken en functioneren op hbo-niveau. Er is een mogelijkheid tot het doen van een 21+ toets om jouw niveau te testen. De opleiding is ook uitermate geschikt in het kader van je persoonlijke ontwikkeling. Voor informatie over de geschiktheid van de opleiding voor jou als persoon en wat je ermee kunt neem je contact op met onze student begeleider Jen van Horen. Zij kan je precies vertellen wanneer je in aanmerking komt voor deze boeiende opleiding tot Psychosociaal Therapeut.

Als student bij StressWise Academy krijg je werkgarantie bij StressWise

Psychosociaal Therapeut jaar 1, de basis waarmee je ook als coach aan de slag kunt

Het eerste jaar van onze ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding is een nadere kennismaking met jezelf en een kennismaking met elkaar, met de kernwaarden van de opleiding en met ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Je doet de eerste belangrijke en ingrijpende stap in verbinden met jezelf en je omgeving, om vanuit deze basis met mensen te werken. Je vergroot je persoonlijke en professionele ruimte. Je leert te werken met de basisvaardigheden van ACT en je ontdekt wat het voor jou betekent om te leven en te werken ‘met een hart zo groot als de wereld’. Onze kernwaarden ‘compassie’ en ‘ontwikkeling’ vormen de competenties om effectief als ACT coach te kunnen werken en je voor te bereiden op jaar 2 van de Psychosociaal Therapeut opleiding.

Je verdiept in dit tweede jaar van de Psychosociaal Therapeut opleiding je professionele competenties als therapeut. Je leert om te gaan met je eigen kwetsbaarheid en dat van de ander.

Psychosociaal Therapeut jaar 2, een toegewijde therapeut die handelt vanuit compassie

Je verdiept in dit tweede jaar van de Psychosociaal Therapeut opleiding je professionele competenties als therapeut. Je leert om te gaan met je eigen kwetsbaarheid en dat van de ander. Je ontwikkelt je tot een toegewijde therapeut die vanuit een diep doorleefd proces van mededogen werkt met mensen die extra psychologische veerkracht nodig hebben. Je hebt een sterk besef van persoonlijke waarden en weet die vorm te geven in je werk. Betekenis geven, verdieping, creativiteit en liefdevolle vriendelijkheid vormen de rode draad in dit tweede leerjaar van de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding. Je werkt vanuit compassie en weet tegelijkertijd stevig in je schoenen te staan.

Actief zijn, voelen en doen wat de ander nodig heeft op basis van de door zijn of haar gevoelde behoeften is essentieel bij Acceptance & Commitment Therapy.

Psychosociaal Therapeut jaar 3, een stevige therapeut met diepgang

Dit jaar ga je een stap verder in de ontwikkeling van je eigenheid als psychosociaal therapeut. Acceptance & Commitment Therapy is voor jou een methode die je op een vrije manier kunt verbinden met je hart en met je andere competenties als psychosociaal therapeut. Je leert ook te werken met ACT binnen relatietherapie en in het werken met groepen. Je werkt vanuit een diep besef dat naast vreugde ook pijn een onderdeel van het leven is en je kunt daar vanuit evenwicht en met open ogen mee omgaan. Verbinden, medevreugde en gelijkmoedigheid vormen de rode draad in dit laatste jaar van deze bijzondere opleiding. Na drie jaar heb je een flinke ontwikkeling doorgemaakt, beroepsmatig en persoonlijk. Je bent een stevige therapeut met diepgang die werkt vanuit mededogen. Je ontvangt het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut.

Vraag om meer info of meld je aan

De opleiding ACT Therapeut is - net als onze andere opleidingen - sterk ervaringsgericht.

Programma: 12 lesdagen en 2 praktijkdagen per jaar, intervisie, supervisie, leertherapie en stage

De ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding is – net als onze andere opleidingen – sterk ervaringsgericht. Dat betekent dat je regelmatig contact hebt met je docenten en je medestudenten. Het studiejaar bestaat uit 12 lesdagen en twee afsluitende dagen, waarin praktijkexamens worden afgenomen. Aan het eind van het eerste jaar krijg je tijdens deze dagen het diploma ACT Therapeut, aan het eind van de opleiding wordt het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut uitgereikt. Tijdens de gehele opleiding werk je aan een portfolio, waarin je materiaal verzamelt van de opdrachten die je hebt gedaan. Denk aan intervisie en supervisie verslagen, een beschrijving van leertherapie en een stageverslag.

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Psychosociaal Therapeut en Psychosociale Basiskennis

In onze ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding heb je belangrijke en ingrijpende stappen gezet in het verbinden met jezelf en je omgeving. Je hebt je persoonlijke en professionele ruimte vergroot. Je hebt geleerd te werken met ACT en je hebt ontdekt wat het voor jou betekent om te leven en te werken met ‘een hart zo groot als de wereld’. Naast deze gedegen vorming als therapeut is het van belang dat je voldoende kennis hebt van zaken als het menselijk functioneren, psychopathologie en maatschappelijke inbedding van het beroep van psychosociaal therapeut. Deze kennis doe je op in de Psychosociale Basiskennis opleiding (PSBK) van StressWise Academy. Deze PSBK opleiding beslaat 12 lesdagen. Bepaalde vooropleidingen geven vrijstelling voor PSBK. Informeer of je met jouw vooropleiding vrijstelling hebt voor PSBK bij onze student begeleider Jen van Horen.

Na afronding van de driejarige Psychosociaal therapeut opleiding kun je je zelfstandig vestigen als therapeut.

Na de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding

Na afronding van de driejarige Psychosociaal therapeut opleiding kun je je zelfstandig vestigen als therapeut. Je kunt je als lid aanmelden bij een beroepsvereniging voor therapeuten, zoals bijvoorbeeld NFG, waardoor je gebruik kunt maken van alle voordelen die dit lidmaatschap je biedt, waaronder vergoeding van je diensten door zorgverzekeraars. Hiervoor is een PSBK opleiding vereist, die je ook bij onze Academy kunt volgen. Je kunt een zelfstandige praktijk opzetten en aan de slag als erkend psychosociaal therapeut en ACT coach. StressWise kan je hierbij helpen. Als je wilt kun je samenwerken met StressWise, waardoor je vrij eenvoudig aan cliënten kunt komen. Hiervoor geven wij een CliëntGarantie af.

Lees meer over CliëntGarantie

Er worden enkele heel inspirerende boeken gelezen over ACT.

Wat ga je lezen?

In jaar 1 van de opleiding:

 • Bohlmeijer, E. & Hulsbergen, M. (2019). Voluit leven.
 • Crasborn, J. & Buis, E. (2015). Hoe boek voor de coach.
 • Harris, R. (2020). Acceptatie en commitment therapie in de praktijk.
 • Salzberg, S. (2020). Liefdevolle vriendelijkheid.
 • Bakker, I.K. (2017). De kracht van aandacht. (handout)

In jaar 2 van de opleiding:

 • Harris, R. (2020). Acceptatie en commitment therapie in de praktijk.
 • Jansen, G. & Batink, T. (2014). Time to ACT.
 • Seys, A. & A-Tjak, J. (2018). Intervisie met impACT.
 • Smalley, S. & Winston, D. (2014). In het moment: mindfulness.
 • Westrup, D. & Wright, J. (2017). ACT voor groepen.

In jaar 3 van de opleiding:

 • Brugman, K. & Collewijn, B. (2010). Ik (k)en mijn ikken
 • Harris, R. (2019). ACT With Love.
 • Hulsbergen, M. (2016). Mindfulness: de aandachtsvolle therapeut.
 • Strosahl, K., Robinson, P. & Gustavsson, T. (2016). In het moment met ACT.
De opleiding is geaccrediteerd bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen, SKB-B.

Accreditatie voor de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding

De opleiding is geaccrediteerd bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen, SKB, in de categorie SKB-A, Specialistische beroepsopleiding 3 jaar of langer. Belangrijk, want zo kun je na diplomering lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor vergoeding van je begeleiding door zorgverzekeraars mogelijk wordt. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals btw-vrijstelling. Als je lid wordt van een beroepsvereniging is samenwerking met StressWise mogelijk. Als zelfstandig partner van StressWise krijg je cliënten aangereikt vanuit het platform. StressWise neemt ook graag goede ACT therapeuten in dienst. Als je dat wilt kun je hierop solliciteren.

De opleiding tot ACT Therapeut kost €2985 per jaar. Als je wilt kun je dit bedrag voldoen in 10 termijnen middels automatische incasso.

Wat kost de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding?

De ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding kost €2985 per jaar. Bij dit cursusgeld zit alle begeleiding vanuit de Academy in. Kosten voor boeken, supervisie en leertherapie komen hier bij op. Reken voor literatuur op een bedrag van om en nabij €150 per jaar. De kosten voor supervisie en leertherapie zijn afhankelijk van de supervisor en de leertherapeut. StressWise Academy heeft zelf supervisors aangewezen die de opleiding goed kennen en een gunstig tarief rekenen. De aanvraag voor de STAP-subsidie die de overheid vanaf 1 maart 2022 beschikbaar stelt is gestart. Als deze opleiding in aanmerking komt krijg je tot €3.000 subsidie voor de ACT Coach opleiding. Informeer bij ons naar de stand van zaken.

ACT Opleidingen voor midden en zuid Nederland

Door wie wordt de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut gegeven?

Het eerste jaar van de opleiding ACT & psychosociaal Therapeut van wordt gegeven door Alexander van Kleef, medeoprichter van StressWise Academy  Alexander is als trainer en coach al meer dan 30 jaar betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij schoolde zich in onder andere Psychodrama, Voice Dialogue, Mindfulness en ACT. Jaar 2 en 3 worden gegeven door Drs. Petra van der Graaf-Ritskes en Drs. Maaike Welfing. Petra is psycholoog en heeft jaren als trainer en coach gewerkt op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en leiderschap. Maaike is ACT trainer, lifecoach en docent aan de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ. Gedurende de hele opleiding worden de hoofddocenten bijgestaan door professionals die hun specialisme doceren op onze Academy.

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten en alumni

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-7-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-7-2021

Alexander en Imre doorleven zichtbaar en voelbaar de ACT methodiek en hierdoor gaat het model al helemaal leven in deze 4 daagse basistraining. Zelfs online weten zij te verbinden en het juiste tempo aan te nemen waardoor het voelt als een ontspannen en inspirerende kennismaking.

Mirjam, Den Haag 24-2-2021

Een beetje onwennig en afwachtend de opleiding ingerold. Het werd een bijzondere reis, met prachtige mooie mensen vanuit verbondenheid zelfs in een corona jaar. Alexander en Imre hebben op een zeer integere en vanuit liefdevolle vriendelijkheid de lessen verzorgd met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Zoveel mogen ontdekken en vooral omarmen. De zuilen hebben zoveel prachtige invalshoeken en vertrekpunten. In deze opleiding mezelf ontmoet, en leren kennen, waardoor er daadwerkelijk iets blijvends is veranderd. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Gerda, Kropswolde 22-6-2021

Een hele leuke en leerzame ervaring, de 4-daagse introductiecursus in ACT bij StressWise. Ik heb ervan genoten en de wijsheid in ACT kunnen ervaren. Fijne docenten die de groep op een menselijke en bekwame manier meenemen. Aanrader!

Hieke, Haren 29-6-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-6-2021
Veelgestelde vragen

Ik wil me waarschijnlijk inschrijven, maar moet nog iets uitzoeken. Kan ik alvast een plek reserveren?

Je kunt een mailtje naar info@stresswiseacademy met dit verzoek. Indien dit nog mogelijk is, word je als optie op de lijst gezet. Je krijgt een seintje als het tijd in om je inschrijving definitief te maken. Houd er rekening mee dat als je dit na het seintje niet op tijd doet, je plek wel kan worden vergeven aan iemand die zich definitief inschrijft.

Is de driejarige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut geaccrediteerd?

Je deze opleiding heeft een SKB-A accreditatie.

Is al duidelijk of de opleiding gaat starten?

De opleidingen starten gegarandeerd zodra er 12 aanmeldingen voor een groep binnen zijn. Dit is sinds de start van de eerste groep in 2018 ieder half jaar het geval geweest, dus wij hebben geen reden om te verwachten dat dit komende jaren anders zal lopen.

Is het haalbaar om te blijven werken naast de opleiding?

Ja, je hebt gemiddeld 1-2 lesdagen per maand en je stage, leerwerk en opdrachten kun je zelf om je werkdagen heen plannen. Met een voltijdbaan en een druk privé-leven is dit uiteraard lastiger te combineren dan met een deeltijdbaan en voldoende vrije tijd.

Wat is het verschil tussen de opleidingen Psychosociaal Therapeut en ACT Therapeut?

De opleiding Psychosociaal Therapeut is een driejarige opleiding op HBO niveau. Deze staat open voor iedereen die HBO denkniveau heeft ongeacht vooropleiding of achtergrond.

De opleiding ACT Therapeut is een verkort traject, waarbij je alleen de laatste twee studiejaren van de driejarige opleiding volgt. Dit verkorte traject kun je zien als een Post HBO opleiding en dit is alleen mogelijk als je al een reguliere mensgerichte HBO opleiding hebt afgerond, zoals bijvoorbeeld (toegepaste) psychologie, (ortho)pedagogiek of maatschappelijk werk. Als je al ervaring hebt met een-op-een hulpverleningsgesprekken en als je al een ACT Basisopleiding hebt gevolgd.

De opleiding Psychosociaal Therapeut bestaat uit de eenjarige opleiding ACT Coach + de tweejarige opleiding tot ACT Therapeut. Je krijgt dan dus twee diploma’s: na jaar 1 als ACT Coach en na jaar 3 als ACT & Psychosociaal Therapeut.

Mensen die de opleiding ACT Therapeut volgen stromen in, in het tweede jaar van de driejarige opleiding. Zij ontvangen bij afronding van de opleiding hetzelfde diploma als ACT & Psychosociaal Therapeut. Het zijn dus verschillende routes met een zelfde resultaat.

 

Wat kost de opleiding Psychosociaal Therapeut?

De opleiding Psychosociaal Therapeut duurt drie jaar en kost € 2985,- per studiejaar. Gespreid betalen is mogelijk in 10 termijnen per studiejaar.

Houd rekening met bijkomende kosten voor literatuur, leertherapie (15 uur) en supervisie (15 uur). De kosten hiervan zijn afhankelijk van het tarief van de leertherapeut en de supervisor die de student zelf kiest.

Hoe kom ik in aanmerking voor de opleiding Psychosociaal Therapeut?

De driejarige opleiding Psychosociaal Therapeut is een opleiding op HBO niveau. De opleiding staat open voor iedereen die een MBO4 diploma, een HAVO diploma of een 21+ toets heeft behaald. Heb je dat (nog) niet? Neem dan contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Wij kunnen indien nodig een 21+ toets voor je faciliteren.

Wat is de studiebelasting van de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut?

De studiebelasting is gemiddeld ongeveer 6 uur per week.

Wat verdient een psychosociaal therapeut gemiddeld per maand?

Dit is volkomen afhankelijk van de hoeveelheid klanten die je per maand begeleidt en voor welk tarief. Stel dat je 5 dagen per week 6 klanten per dag begeleidt voor 80,- euro per klant, dan zit je op 9120,- euro inkomsten per maand. Er vanuit gaand dat je ongeveer 40% belasting moet afdragen, houdt je zo’n 5472,- euro per maand over. Daar gaan dan nog kosten vanaf voor huur van een ruimte en eventueel materialen. In de praktijk is het voor de meeste mensen niet haalbaar om 5 dagen per week 6 klanten per dag te vinden om te begeleiden. Daarom werken veel therapeuten bijvoorbeeld 2-3 dagen ergens in loondienst en 2-3 dagen in hun eigen praktijk. Enkele belangrijke factoren om als therapeut succesvol te worden zijn een goede website, bereikbaarheid en marketing. StressWise heeft dit als platform fantastisch geregeld en verwelkomt therapeuten van StressWise Academy graag om daarvan mee te profiteren. Bovendien neemt StressWise veel praktische zaken uit handen zodat jij je aandacht kunt richten op de relatie met de klant en de inhoud van de therapie.

Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar?

Ja, de kosten zijn fiscaal aftrekbaar, zolang je geen ov-abonnement / studiefinanciering / lening / beurs van DUO ontvangt en de opleiding relevant is voor je (toekomstige) beroep. Let op: deze gunstige regeling geldt wel alleen nog in 2021, vanaf 2022 wordt deze afgeschaft en zijn de opleidingskosten niet meer aftrekbaar.

Locaties
StressWise Academy opent in 2022 ook een locatie in Amsterdam
Neem nu contact op
Voor deelname, het aanvragen van een opleidingsgids of vragen en opmerkingen
ACT, ofwel Acceptance & Commitment Therapy is onderdeel van de derde generatie gedragstherapie in de psychologie.

Wat is ACT?

ACT, ofwel Acceptance & Commitment Therapy is onderdeel van de derde generatie gedragstherapie in de psychologie. ACT is voor een flink deel gebaseerd op aspecten van mindfulness en daarnaast op persoonlijke waarden en van deze waarden afgeleide acties (of gedrag). In therapie op basis van ACT ga je samen met je cliënt op zoek naar zijn of haar waarden die richting geven aan het begeleidingstraject. Onderweg kun je een veelheid aan creatieve therapeutische interventies toepassen. In ACT therapie gaat het erom je cliënt te leren accepteren wat zij niet kan veranderen en om (vaak kleine, soms grote) duurzame veranderingen in het dagelijks leven in te zetten. Dat maakt ACT tot een actieve therapie waarbij direct resultaat kan worden ervaren. Door herhaling van het (nieuwe) gedrag zal je cliënt stap voor stap een nieuw leven met nieuwe perspectieven omarmen en steeds beter gaan beseffen dat tegenslag en moeilijkheden net zozeer bij het leven horen als succes en geluk.

Mindfulness (meditatie) maakt integraal onderdeel uit van onze opleidingen en de beroepspraktijk.

ACT en Mindfulness

Mindfulness (meditatie) maakt onderdeel uit van onze opleidingen en de beroepspraktijk. Tijdens de ACT Basis Opleiding en de andere ACT opleidingen van StressWise Academy werk je aan je eigen mindfulness beoefening. Ook dat maakt onze opleidingen uniek in Nederland. Je ervaringen met mindfulness en meditatie zijn van onschatbare waarde voor je werk als ‘ACT professional’. Je cultiveert tijdens onze opleidingen een ‘mindfulle houding’, waarbij openheid en wijsheid, kwetsbaarheid en kracht, dynamiek en stilte, en luisteren (naar de ander én naar jezelf) en effectiviteit, hand in hand gaan. Een ACT professional is in onze visie een ‘mindfulle’ professional.

In de positieve psychologie gaat het juist over psychisch welbevinden en dat sluit uitermate goed aan op mindfulness en ACT.

ACT en Positieve Psychologie

De GGZ richt zich traditioneel op ‘genezing’ van psychische klachten en stoornissen. En dat is best vreemd voor een instantie die zich bezig houdt met de zorg voor onze geestelijke ‘gezondheid’. In de positieve psychologie gaat het juist over psychisch welbevinden en dat sluit uitermate goed aan op mindfulness en ACT. Psychisch welbevinden heeft verschillende dimensies. Een gevoel van richting in je leven en ervaring van zin en betekenis. Persoonlijke groei. Autonomie en zelfbepaling. Effectief gebruik van je mogelijkheden. Zelfacceptatie. Positieve en vertrouwensvolle relaties met de mensen om je heen. Bezig zijn met het welzijn van anderen. Aandacht voor waar je plezier aan beleeft, voor de mooie dingen waarbij je betrokken bent en wat je leven zinvol maakt. Het leven is vaak minder maakbaar dan je denkt. Het draait in onze visie uiteindelijk om de juiste balans tussen acceptatie en (positieve) verandering. Zo geef je betekenis aan je leven.

ACT en andere derde generatie gedragstherapieën zijn aandachts- en acceptatiegerichte therapieën. De focus ligt bij ACT niet op het actief veranderen van gedachten en gevoelens (zoals bij CGT), maar op het veranderen van gedrag.

ACT en derde generatie cognitieve gedragstherapie

De klassieke gedragstherapie (eerste generatie gedragstherapie) volgde in de jaren vijftig van de vorige eeuw de principes van de leertheorieën: operante en klassieke conditionering. Met de tweede generatie werd gedragstherapie volwassen en werd het de standaard behandelmethodiek in de ggz in Nederland. CGT (cognitieve gedragstherapie) en RET (rationeel emotieve therapie) zijn gericht op het veranderen van de inhoud van irrationele of niet-werkzame gedachten en zijn tot op heden dominant. ACT en andere derde generatie gedragstherapieën zijn aandachts- en acceptatiegerichte therapieën. De focus ligt bij ACT niet op het actief veranderen van gedachten en gevoelens (zoals bij CGT), maar op het veranderen van gedrag. Effectief gedrag, aandacht en acceptatie zijn de sleutel tot een rijk en betekenisvol leven. StressWise Academy is hiervan overtuigd en draagt deze overtuiging uit met een groot hart. Een hart zo groot als de wereld.

StressWise Academy biedt opleidingen die hun basis vinden in ACT, Acceptance & Commitment Therapy, mindfulness en positieve psychologie.

StressWise Academy is onderdeel van StressWise

StressWise Academy biedt opleidingen die hun basis vinden in ACT, Acceptance & Commitment Therapy, en andere derde generatie cognitieve gedragstherapeutisch methoden. Bij ons vind je geen schoolse leeromgeving, maar een stimulerende ervaringsgerichte praktijk, die in directe verbinding staat met collega’s uit de (complementaire) geestelijke gezondheidszorg en de cliënten van StressWise psychologen. Bij StressWise Academy sta je dus met een been in de opleiding en met het andere been in de praktijk van alledag. Stevig, krachtig en dynamisch.

Download de opleidingsgids