Opleiding MindfulnessPLUS Coach

Start MindfulnessPLUS Coach opleiding najaar 2020
Meer informatie

Opleiding Mindfulness Coach: Mindfulness Plus

De opleiding Mindfulness coach is een krachtige coach opleiding voor coaches die willen werken met een actieve vorm van mindfulness: mindfulness Plus. De Mindfulness Plus coach opleiding is opgezet voor ervaren coaches – met ervaring of affiniteit met mindfulness – die mindfulness krachtig willen inzetten en daarbij handig gebruik willen maken van gedragsverandering op basis van Acceptance & Commitment Therapy. ACT combineert de open, niet-oordelende, accepterende houding van mindfulness met het onderzoeken van voor de coachee belangrijke waarden. De Mindfulness Plus coach opleiding is een waarde(n)volle aanvulling op de ‘toolbox’ van de zelfstandige coach, maar ook zeer geschikt voor coaches die in een organisatie werkzaam zijn.

Studiegids downloaden

Mindfulness Plus: Coachen Met Zijn Voelen Doen…

De focus ligt bij Mindfulness Plus op de combinatie van stoppen, ‘stil zijn’ en bewegen. Je leert met volle aandacht hier en nu aanwezig te zijn – de basis van ‘mindful coachen’ – opmerkzaam te zijn bij voelen, bij jezelf en de ander, en vandaaruit te handelen. Actief zijn, voelen en doen wat de coachee nodig heeft op basis van de door zijn of haar gevoelde behoeften. Je leert hoe je de coachee van dienst kunt zijn om het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen te vergroten. De coachee ontdekt keuzevrijheid in het handelen, leert talenten (verder) te ontwikkelen en belemmeringen te doorbreken of te accepteren. Het resultaat: effectiever gedrag vanuit verbondenheid met zichzelf, de directe omgeving (werk en prive) en de wereld.

Coachen Met Mindfulness Plus

De Mindfulness coach opleiding is een actieve ‘training’ op HBO+ niveau waarin je in zes dagen de essentie van mindfulness Plus ontdekt en de rijkdom ervan ervaart. De focus van coachen met mindfulness Plus ligt op vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. Je leert de coachee de energie te richten op datgene wat waardevol en betekenisvol is, en dus belangrijk. En daarbij ongemak te accepteren en hindernissen te overbruggen. Mindfulness Plus geeft je de ruimte om op een creatieve, speelse en warme manier te coachen en samen met je coachee op een ‘ontdekkingreis’ te gaan die in alle opzichten verfrist en boeit. Je kunt na de opleiding de techniek van mindfulness Plus effectief toepassen vanuit de opgedane kennis en eigen ervaring.

Contact opnemen

Met Mindfulness Een Stap In Professionele Ontwikkeling

Vanuit mindfulness leer je technieken die mensen kunnen helpen

– Vanuit verbondenheid met hier en nu te kunnen leven;

– Minder vanuit patronen (de automatische piloot) te reageren;

– Beter met lastige emoties, gedachten en situaties om te gaan;

– De signalen van het lichaam beter te snappen en te hanteren;

– Effectiever om te gaan met stress;

– En meer te genieten van dat wat er is.

“Mocht je nog geen hart hebben dat zo groot is als de wereld, dan krijg je het als je hier de opleiding volgt. Wat een fijne plek is dit zeg! Ik leer ontzettend veel. Ik kan iedereen de StressWise Academy aanbevelen.”
- Hans Peter, Almere

Met Mindfulness Plus Help Je Mensen

De Mindfulness coach opleiding leert je om te coachen in de richting van een bevredigend en vitaal leven. Met mindfulness Plus krijg je technieken aangereikt waarmee je de coachee helpt

– Een meer flexibele realtie met zichzelf aan te gaan;

– Realistische doelen te stellen op basis van unieke waarden;

– Actief en ondernemend te zijn;

– Werk en levensgeluk te vergroten door bewuster te leven.

Je draagt kortom bij aan een ‘rijk’ en zinvol leven.

Geen Opleiding Mindfulness Trainer

StressWise Academy biedt geen opleiding tot mindfulness trainer. De opleiding mindfulness trainer wordt door een aantal opleidingsinstituten in Nederland op een goede manier verzorgd; StressWise Academy ziet derhalve geen toegevoegde waarde in een eigen opleiding tot mindfulness trainer. Anders dan in opleidingen tot mindfulness trainer – waar je met groepen leert en werkt – werk je in de opleiding tot Mindfulness coach met individuen. Dus ook voor mindfulness trainers die graag ‘een op een’ zouden willen werken is de opleiding tot Mindfulness coach een mooie aanvulling en verdieping.

Mindfulness In Leven En Werk

De opleiding Mindfulness coach staat dus zeker ook open voor mindfulness trainers. Door het succes van mindfulness en doordat een certificaat voor een opleiding tot mindfulness trainer vrij gemakkelijk is te behalen, zijn er inmiddels enkele duizenden mindfulness trainers in Nederland. Hierdoor is het vaak lastig om als mindfulness trainer voldoende deelnemers voor je groep te genereren. De kennis en vaardigheid van veel mindfulness trainers beperkt zich tot MBSR groepstraining. De opleiding tot Mindfulness coach geeft je de mogelijkheid om je te onderscheiden en een nieuwe doelgroep aan te trekken die niet alleen behoefte heeft aan stressreductie, maar bovendien op zoek is naar nieuwe betekenis en zin in het leven. Vanuit de zijn-modus, voelen en vooral ook doen…

Studiegids downloaden
Contact opnemen
Voor deelname, aanvragen van een studiegids of vragen en opmerkingen.