Opleiding ACT Coach

Start ACT Coach opleiding 26 september 2020
Meer informatie

Opleiding ACT Coach

De opleiding tot ACT coach is een eenjarige HBO opleiding. Je maakt je de basisbeginselen van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) eigen en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop ruimte om ermee te oefenen. In de opleiding tot ACT coach zet je bovendien een belangrijke ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving.

Studiegids downloaden

Inhoud ACT Opleiding

In de eenjarige opleiding tot ACT coach zul je jezelf en de mensen om je heen (op de opleiding, maar ook thuis en op je werk) op een heel nieuwe manier leren kennen. Vanuit een hart zo groot als de wereld. We werken bij StressWise Academy vanuit onze vijf kernwaarden: betekenis geven, verbinden, kwetsbaar zijn, compassievol zijn en ontwikkelen. Je vergroot je persoonlijke en professionele ruimte. Je leert te werken met de basisvaardigheden van ACT om effectief als ACT coach te kunnen werken, je doet ruime ervaring op met mindfulness en doet kennis op van de nieuwste stroming binnen de psychologie: positieve psychologie. Je ontdekt wat het voor jou betekent om te leven en te werken met een hart zo groot als de wereld.

Contact opnemen

Coaching En Gesprekstechnieken

Hoe voer je een gesprek? Welke interventie is nodig? Hoe ondersteun je een ander om in zijn of haar kracht te zijn; onafhankelijk en in verbinding met het eigen liefdevolle hart. Het professioneel voeren van gesprekken speelt een belangrijke rol, waarbij het leren van de technieken en vaardigheden ondersteunend zijn aan het ontdekken van je eigenheid als coach en aan een compassievolle benadering met creativiteit, inventiviteit en diversiteit in interventiemogelijkheden. Met een hart zo groot als de wereld als basis voor elke ondersteuning.

Na De Eenjarige Opleiding Tot ACT Coach

Na afronding van de opleiding tot ACT Coach kun je professioneel aan de slag als ACT Coach voor jezelf, het bedrijf waar je werkt of je kunt je verbinden met StressWise Nederland en mogelijk een samenwerking aangaan. Ook kun je besluiten om in te stromen in het tweede jaar van de beroepsopleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut.

“Mocht je nog geen hart hebben dat zo groot is als de wereld, dan krijg je het als je hier de opleiding volgt. Wat een fijne plek is dit zeg! Ik leer ontzettend veel. Ik kan iedereen de StressWise Academy aanbevelen.”
- Hans Peter, Almere

Wat Is ACT?

Acceptatie en Commitment Therapie is onderdeel van de derde generatie gedragstherapie in de psychologie. ACT is voor een flink deel gebaseerd op mindfulness en daarnaast op persoonlijke waarden en waardevolle acties. In coaching op basis van ACT ga je samen met je cliënt op zoek naar zijn of haar waarden die richting geven aan het coachingstraject. In ACT gaat het om leren accepteren wat je niet kunt veranderen en veranderen wat je kunt (en wilt). En dat is exact wat nodig is om een waardevol leven te leiden.

ACT En Mindfulness

Mindfulness (meditatie) maakt integraal onderdeel uit van de opleiding tot ACT coach en de beroepspraktijk. Tijdens deze opleiding werk je dagelijks aan je eigen mindfulnessbeoefening. Je ervaringen hierbij zijn van onschatbare waarde voor je werk als coach. Je cultiveert een ‘mindfulle houding’, waarbij openheid en wijsheid, kwetsbaarheid en kracht, dynamiek en stilte, en luisteren (naar je cliënt én naar jezelf) en effectiviteit, hand in hand gaan.

ACT En Positieve Psychologie

De GGZ richt zich traditioneel op curatie van psychische klachten en stoornissen; in de positieve psychologie gaat het om het bevorderen van geestelijke gezondheid. Aandacht voor wat goed gaat in je leven, voor datgene waar je plezier aan beleeft, voor de mooie dingen waarbij je betrokken bent en wat je leven zinvol maakt. Dat is wat positieve psychologie kan brengen. Dit maakt het juist zo’n goede aanvulling op mindfulness en ACT; het leven is vaak minder maakbaar dan we denken. Het draait uiteindelijk om de juiste balans tussen acceptatie en verandering.

ACT Binnen StressWise Academy

StressWise Academy biedt opleidingen die hun basis vinden in mindfulness en ACT. Bij ons vind je geen schoolse leeromgeving, maar een stimulerende ervaringsgerichte praktijk, die in directe verbinding staat met collega’s uit de complementaire gezondheidszorg en de cliënten van StressWise. Bij StressWise Academy sta je dus met een been in de opleiding en met het andere been in de praktijk van alledag.

Direct inschrijven

De ACT Coach Opleiding Binnen Onze Academy

De opleiding tot ACT coach maakt, samen met de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis), deel uit van het eerste jaar van de beroepsopleiding tot ACT therapeut van drie jaar. Na afronding van de opleiding ACT coach kun je eventueel doorstromen in het tweede jaar van de opleiding tot ACT therapeut om je therapeutische vaardigheden te versterken en je kennis te verdiepen. Onze opleiding tot ACT coach is dus niet alleen een prachtige zelfstandige coach-opleiding, het is tevens een ideale basis voor, en voorbereiding op de beroepsopleiding tot ACT therapeut.

Studiegids downloaden
Contact opnemen
Voor deelname, aanvragen van een studiegids of vragen en opmerkingen.