ACT basis opleiding

Ontwikkel basisvaardigheden van Acceptance & Commitment Therapy

Start woensdag 13 december 2023 in Hilversum
Schrijf je in
De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.

Schrijf je in voor onze ACT Basis opleiding

Eerstvolgende startdatum
woensdag 13 december 2023 in Hilversum
Duur en studiebelasting
4 dagen | 17,5 uur per week | 2,5 EC
Investering
1195,-
Niveau
HBO
Accreditaties
SKB
Diploma
Certificaat (bij 80% actieve deelname)

Korte ACT Basis opleiding:  maak jezelf de ACT principes eigen door ermee te werken en te ervaren

Acceptance & Commitment Therapy of ACT is een ‘evidence-based’ methodiek en onderdeel van de derde generatie gedragstherapie waarbij acceptatie een grote rol speelt. Door toepassing van ACT leer je anderen accepteren van wat niet veranderd kan worden en zich committeren aan eigen waarden door voor hen belangrijke acties te formuleren en uit te voeren. De ACT Basis opleiding heeft de focus op beroepsspecifieke vaardigheden en richt zich op mensen met professionele ambities. Na het afronden van deze korte en krachtige opleiding kun je de basisprincipes van ACT toepassen in je werk.

Deze korte ACT Basis opleiding is uitermate geschikt voor professionals waarbij coaching deel uitmaakt van hun rol, die zichzelf op professioneel vlak willen ontwikkelen. Middels de ACT Basis opleiding krijg je tools om cliënten, collega’s of leerlingen te begeleiden op basis van de methodiek Acceptance & Commitment Therapy. Je vergroot en verbreedt met deze praktische korte ACT opleiding je arsenaal aan methodieken met een van de meest populaire richtingen in de hedendaagse psychologie: ACT.

Schrijf je in Download de opleidingsgids

Lesdata en tijden
Startdatum
13 dec 2023 woensdag 13 december 2023
Locatie
Hilversum
Programma ACT Basis
13 december 2023 | 10:00 - 17:00
1. Een Bevredigend en Vitaal Leven
Kennismaking met elkaar en met ACT
18 december 2023 | 10:00 - 17:00
2. Betrokken, Waardegericht Leven en Werken
Hoe kun je je leven leiden met je waarden als kompas?
15 januari 2024 | 10:00 - 17:00
3. Herkennen en Omarmen
In contact komen met 'het hier en nu'
22 januari 2024 | 10:00 - 17:00
4. Gedachten en Zelfbeeld als Keurslijf
Geachten en overtuigingen, fusie en defusie
Actief zijn, voelen en doen wat de ander nodig heeft op basis van de door zijn of haar gevoelde behoeften is essentieel bij Acceptance & Commitment Therapy.
Voor wie

Is onze ACT Basis opleiding iets voor jou?

De ACT Basis opleiding is bedoeld voor professionals waarbij coaching deel uitmaakt van hun rol, die zichzelf op professioneel vlak willen ontwikkelen. Middels de ACT Basis opleiding krijg je tools om cliënten, collega’s of leerlingen te begeleiden op basis van de methodiek Acceptance & Commitment Therapy. Je vergroot en verbreedt met deze praktische korte ACT opleiding je arsenaal aan methodieken met een van de meest populaire richtingen in de hedendaagse psychologie: ACT. Deze opleiding biedt een mooie verruiming van het theoretische kader waarbinnen je werkt en van de mogelijkheden richting jouw cliënten of andere personen die je coacht vanuit jouw professie.

In de opleiding tot ACT Coach zul je jezelf en de mensen om je heen op een heel nieuwe manier leren kennen. Vanuit een hart zo groot als de wereld.
Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de ACT Basis opleiding?

Tijdens deze toegankelijke ACT Basis opleiding op HBO niveau maak je allereerst kennis met ACT, Acceptance and Commitment Therapy. De focus ligt bij ACT op een combinatie van stoppen en bewegen. Van binnen stil zijn en aan de buitenkant actief bijdragen. Je leert de oorsprong, effecten en toepassingen van ACT kennen. Ook leer je dat ACT erop is gericht om moeilijke gevoelens te accepteren en leer je over concepten als fusie en defusie.

Naast het theoretische kader, werk je aan je competenties als coach door je te focussen op beroepsspecifieke vaardigheden als methodisch handelen, communicatie richting cliënt, reflecteren en het uitbrengen van een professioneel advies. In combinatie met de theoretische basis van ACT biedt deze training een prachtige verdieping en aanvulling voor jou als coach.

De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. We richten onze energie bij ACT op datgene wat waardevol en betekenisvol is.
Programma

Programma

De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. We richten onze energie bij ACT op datgene wat waardevol en betekenisvol is. En dus belangrijk. Ook richten we ons op het belang van ongemak accepteren en hindernissen overbruggen. Op de eerste dag nemen we je mee in een verkenning van de rijkdom en de vrijheid die ACT kan brengen. Op dag 2 leer je hoe te leven en te werken vanuit waarden, hoe waarden een richtsnoer kunnen worden voor je cliënten. ‘Zijn met wat is’ en het toelaten daarvan staat centraal op de derde dag van de ACT Basis opleiding. Op de laatste dag onderzoek je hoe een andere relatie aan te gaan met gedachten en een flexibele en vriendelijke relatie kunt aan te gaan met het zelf. StressWise Academy biedt hiermee een ACT Basis opleiding die richting geeft aan jouw leven en het leven van je cliënten. Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding.

Er worden enkele heel inspirerende boeken gelezen over ACT.
Lesmateriaal

Welke boeken heb je nodig?

Ter voorbereiding op de opleiding schaf je het volgende boek aan: Sergio van der Pluijm, Coachen 3.0 Acceptatie en commitment (2021 | 9789083123363).

Als je het prettig vindt om je in te lezen voor aanvang van de opleiding adviseren we je om dit boek alvast door te nemen. Voor de eerste lesdag ontvang je een lijst met voorschreven literatuur.

De vier pijlers van WerkGeluk, een positieve werkcultuur creëer je samen. ACT: alle zuilen in relatie tot WerkGeluk. Diverse vormen van coachen: provocatief coachen, oplossingsgericht coachen. Eigen ervaringen met diverse modellen en theorieën voor meer WerkGeluk. Timemanagement en mind management, geweldloze communicatie.
Leeruitkomsten

Het resultaat van de ACT Basis opleiding

Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basis van ACT en ontwikkel je de volgende competenties:

  • Je kunt de basisprincipes van Acceptance & Commitment Therapy toepassen in de praktijk
  • Je kunt behoeften en signalen van jezelf en anderen beter inschatten
  • Je kunt effectiever communiceren met je cliënten
  • Je kunt samen met je cliënten reflecteren en op basis hiervan een advies opstellen
  • Je hebt geleerd hoe je oude patronen kunt doorbreken doordat je je cliënten leert spontaan te handelen in nieuwe situaties
  • Je kunt cliënten leren flexibeler om te gaan met gedachten, zodat zij een vriendschappelijker relatie aangaan met zichzelf

Na afronding van deze korte en krachtige opleiding ontvang je het certificaat ACT Basis opleiding.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen om snel antwoord te krijgen op je vraag

Veelgestelde vragen

Voor vragen die je online niet kunt vinden

Contactformulier
  • Maandag: 10:00 - 16:00
  • Woensdag: 10:00 - 16:00
  • Donderdag: 10:00 - 16:00

Wat brengt de ACT Basis opleiding jou persoonlijk?

De ACT Basis Opleiding duurt slechts vier dagen. Deze opleiding is uitermate geschikt om kennis te maken met Acceptance & Commitment Therapy en er ervaring mee op te doen. Juist doordat je ACT echt belééft. Daarin onderscheiden wij ons van andere opleidingsinstituten. Onze ACT Basis opleiding is een ontwikkelingskans in je carrière. Met deze korte ACT Basis opleiding breid je je arsenaal aan coachvaardigheden uit met een moderne vorm van coaching.

De ACT Coach opleiding kost €2.985 en duurt een jaar. Als je wilt kun je dit bedrag voldoen in 10 termijnen middels automatische incasso.
Kosten

Wat kost de ACT Basis opleiding?

De ACT Basis opleiding duurt 4 dagen en kost 1195.

Schrijf je in

 

Alexander is hoofdopleider bij StressWise Academy
Docenten

Door wie wordt onze ACT Basis opleiding gegeven?

De ACT Basis Opleiding wordt gegeven door Alexander van Kleef, medeoprichter van StressWise Academy. Alexander is als trainer en coach al meer dan 30 jaar betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij schoolde zich in onder andere Psychodrama, Voice Dialogue, Mindfulness en ACT. Alexander wordt bijgestaan door drs. Imre Dietz. Imre is reeds 25 jaar actief als psycholoog NIP. Vanaf 2013 combineert zij haar psychologiepraktijk met een docentschap aan de huisartsopleiding van de Universiteit Utrecht.

Terug naar opleidingen overzicht

Ervaringen
Beoordelingen van onze studenten

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Schrijf je in voor de ACT Basis Opleiding
Of stel je vraag aan ons secretariaat via het onderstaande formulier
Locatie
Deze opleiding wordt gegeven aan de ‘s-Gravelandseweg 65 in Hilversum.