Open Dag StressWise Academy

Bezoek op 5 juli onze locatie in Hilversum

Reserveer je plek
Als student bij StressWise Academy krijg je werkgarantie bij StressWise

Open Dag StressWise Academy

Op 5 juli is er weer een Open Dag in Hilversum

Volg een verfrissende ACT-workshop, spreek onze docenten en studenten en bekijk de studiematerialen. Ontdek of de opleiding ACT Coach of de beroepsopleiding ACT & Psychosociaal Therapeut bij je past. Informeer of je in aanmerking komt voor de verkorte opleiding tot ACT Therapeut (2 jaar). Kom (van) alles te weten over de jaaropleiding tot relatietherapeut en het nieuwe Relatietherapeuten Register. Krijg een inkijkje in onze ACT Basis opleiding en onze erkende PSBK opleiding. En verken je kansen op samenwerking met StressWise.

  • 13:00 – 13:30 uur – inloop
    Tijd om rustig een parkeerplek te zoeken, te landen met een hapje en drankje, studiematerialen in te zien en een praatje te maken met een oud-student, docent of iemand uit het management van StressWise Academy.
  • 13:30 – 15:30 uur – informatie & workshop
    Kies een plek om te zitten en luister naar een korte introductie over ons opleidingsinstituut en ruime informatie over onze opleidingen en trainingen. Stel je vragen en neem deel aan een inspirerende ACT Workshop om te ervaren hoe ACT kan werken.
  • 15:30 – 16:30 uur – uitloop
    Tijd om de rest van je onbeantwoorde vragen te stellen, nog even na te praten met een hapje of drankje, de studiematerialen verder te bekijken en de mogelijkheid om een plek te reserveren of je meteen in te schrijven voor een opleiding of training.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Beroepsopleiding ACT & Psychosociaal Therapeut

Deze driejarige ervaringsgerichte opleiding vormt het hart van ons opleidingsinstituut. Deze opleiding is oorspronkelijk opgezet om de eigen therapeuten van StressWise Nederland op te leiden. Inmiddels komen er uit het hele land mensen naar Hilversum om bij ons te worden opgeleid als therapeut met focus op Acceptance & Commitment Therapy. Deze opleiding is erkend (geaccrediteerd) door Stichting SKB, waardoor je na afronding vergoeding via de zorgverzekering kunt bieden aan je cliënten. Na je diplomering kun je je diensten aanbieden van het platform van StressWise. Kom naar de open dag en ontmoet de docenten van deze en de andere opleidingen.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Verkorte opleiding ACT Therapeut

Sinds begin 2020 hebben we een verkorte versie van de beroepsopleiding in ons programma, de opleiding ACT Therapeut. De opleiding is opgezet voor afgestudeerden aan een hbo of wo ‘mensgerichte’ opleiding, zoals bijvoorbeeld psychologie of maatschappelijk werk. De opleiding is geaccrediteerd door Stichting SKB, waardoor je na je diplomering vergoeding via de zorgverzekering kunt bieden aan je cliënten. Ook kun je je diensten via het platform van StressWise aanbieden. Vraag er gerust naar op de open dag.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.

ACT Coach opleiding

In deze opleiding van een jaar maak je je de basisbeginselen van ACT eigen en leer je ermee te werken. Na deze ervaringsgerichte coachopleiding heb je een scala aan creatieve coachingsvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken tot je beschikking en kun je een eigen coachpraktijk opzetten of je kunt er je huidige beroepspraktijk mee verrijken. Ook uitermate geschikt als methodiek voor persoonlijke ontwikkeling, in het kader van zorg voor jezelf.

en ACT Basis opleiding

De vierdaagse ACT Basis opleiding is opgezet voor studenten die zich in korte tijd alle principes uit ACT eigen willen maken en ervaring willen opdoen met ACT in de praktijk. Het is een kleine training in ACT met grote invloed op je denken en handelen.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

Relatietherapie ACT opleiding bij StressWise Academy voor Relatietherapeuten Register

Jaaropleiding Relatietherapeut ACT (kwaliteitsregister)

Met de jaaropleiding tot relatietherapeut van StressWise Academy word je opgeleid tot een moderne, stevige en integere relatietherapeut op basis van de IBCT en ACT principes. De jaaropleiding start met een introductiedag, gevolgd door twee modules en een supervisiedag. Na module 3 volgt een examendag waarbij je bij een voldoende afsluiting in aanmerking komt voor een aantal accreditaties waarmee je je kan schrijven in het nieuwe Relatietherapeuten Register Nederland. In totaal volg je daarmee 14 opleidingsdagen. Kom naar de open dag om je te laten voorlichten over deze unieke opleiding en het nieuwe register.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut

IBCT Relatietherapie (module)

IBCT – Integrative Behavioral Couple Therapy – is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie, gefundeerd op de derde generatie cognitieve gedragstherapie. In IBCT help je partners eerst onderlinge verschillen beter te accepteren en tolereren. Daarna coach je ze bij het aanbrengen van positieve veranderingen in hun relatie: je helpt ze meer positieve energie in hun relatie brengen, beter communiceren en samen problemen oplossen zonder ruzie. Deze module maakt deel uit van de Relatietherapeut ACT opleiding en kan ook ‘los’ worden gevolgd. Op de open dag kun je met al je vragen over IBCT terecht.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

PSBK Psychosociale Basiskennis

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK te behalen. Dit is tevens een voorwaarde om lid te worden van een beroepsvereniging die is aangesloten bij de zorgverzekeraar. Onze PSBK opleiding is een CPION erkende registeropleiding volgens PLATO normen. Je krijgt een officieel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland. De opleiding is ervarings- en praktijkgericht, en wij garanderen de laagste studiekosten. Na afronding kom je als therapeut in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars. Vraag onze hoofddocent PSBK tijdens de open dag het hemd van het lijf.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

weerstand bij cliënten

StressWise Academy is het opleidingsinstituut van StressWise Nederland

StressWise staat voor een warme en daadkrachtige aanpak van stress, burn-out, depressie en andere hedendaagse mentale problematiek in de breedste zin van het woord. Zo zien we relatieproblemen bijvoorbeeld ook als stressvolle mentale problematiek. De therapeuten, relatietherapeuten en coaches van StressWise staan náást mensen die het moeilijk hebben en hulp vragen. Zij doen dit vanuit hun eigen menselijkheid, empathisch en betrokken. De therapeuten en coaches van StressWise ‘behandelen’ geen patiënten, maar stimuleren mensen in hun eigen proces naar herstel en heelheid. Na afronding van je opleiding bij StressWise Academy kun je je diensten als ACT & psychosociaal therapeut, relatietherapeut of coach via onze online platformen aanbieden. Wij ondersteunen je dus ook na je opleiding. Blijvend. Vanwege onze missie:

Wij helpen bij positieve verandering in mindset en gedrag. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten de kracht en de moed vinden om te kunnen leven en werken vanuit rust en overzicht. Zo dragen we bij aan een lichter en leuker leven voor velen.

Reserveer je plek Download de opleidingsgids

Meld je aan voor de Open Dag op 5 juli in Hilversum
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.