Nog enkele opleidingsplekken beschikbaar

Opleiding ACT Therapeut Nijmegen, je begeleiding vergoed door zorgverzekeraars

Voor psychologen, therapeuten en coaches
Bekijk de opleiding
Onze ACT opleidingen vinden ook plaats in Nijmegen
NIEUWE REGELING PER 1 MAART 2022, PROFITEER NU AL
Ontvang €2.000 subsidie voor de ACT Therapeut opleiding te Nijmegen
Onze opleiding in Nijmegen is nu flink goedkoper dankzij de STAP-subsidie
Lees meer
Start 17 maart op buitenlocatie Alphen a/d Rijn
Nieuwe opleiding: WerkGeluk Coach met perspectief
Start als Werkgeluk Coach, voor jezelf of voor StressWise
Bekijk de opleiding
De WerkGeluk Coach opleiding is een compacte coachopleiding, waarin je leert om professionals en teams te coachen op het bijzondere pad van WerkGeluk, waarden en succes.

MCT-a is een protocol van 6 tot 8 sessies met verdieping op 3 gebieden: mindfulness en ACT oefeningen, gedragsexperiment en een specifieke afsluiting.

Je eigen praktijk als ACT therapeut of ACT coach

Heb je een hbo of wo opleiding psychologie, maatschappelijk werk of een andere mensgerichte opleiding en zoek je naar een betekenisvolle richting in je leven? Kom je als psycholoog niet in aanmerking voor een gz-opleiding? Ben je coach of therapeut en wil je je specialiseren in ACT, Acceptance & Commitment Therapy? Heb je behoefte aan het opbouwen van een eigen praktijk en wil je daarbij hulp van professionals en de warmte en veiligheid van een stevige organisatie? Kom dan studeren bij StressWise Academy.

Je wordt tijdens de duur van de lesdagen ondersteund door een online opleidingsportaal. Hierin vind je per lesdag informatie over de voorbereiding van de lesdagen.

Van weinig naar veel perspectief

Je wilt verder studeren, twee of drie jaar van je leven inzetten om het werk te mogen doen wat je graag wilt doen. Vaak loop je er dan tegenaan dat je in het diepe springt, maar niet zeker weet of je ook daadwerkelijk een goedlopende praktijk hebt. StressWise Academy lost dit voor je op door je op te leiden tot een stevige therapeut of coach en je te helpen met het opbouwen van je praktijk en cliënten bestand. Voor de opleiding ACT therapeut die start op 10 maart in Nijmegen zijn nog enkele opleidingsplekken beschikbaar. Als je je nu aanmeldt voor de ACT therapeut opleiding in Nijmegen die start op 10 maart, krijg je gegarandeerd €1.000 korting per jaar vanwege de nieuwe STAP-subsidie. Dus je betaalt nu maar €1.985 per jaar.

StressWise Academy ACT opleidingen
Met een hart zo groot als de wereld
De studenten van StressWise Academy zijn enthousiast over onze ACT opleidingen

‘Ik had verwacht er een methodiekje bij te leren, maar het veranderde alles’

Voorjaar 2020 startte ik aan de opleiding ACT therapeut. Met zo’n 10 jaar ervaring als arts binnen de psychiatrie, hoopte ik mijn therapeuten-skills bij te schaven en nieuwe modellen en technieken eigen te maken. Al gauw merkte ik dat deze opleiding een compleet ander beroep deed op mij als leerling en een nieuw licht wierp op alles wat ik dacht te weten en kunnen. Ik heb opnieuw leren zien, horen, denken en communiceren. Deze opleiding leert je tegelijkertijd hoe je anderen kunt helpen vrijheid en levensvreugde (terug) te vinden. De combinatie van theorie, lesdagen, intervisie, supervisie, leertherapie en retraites zet je persoonlijke ontwikkeling tot therapeut in een soort turbo-stand. Voor mij kwam dit op het juiste moment: ik geniet enorm van deze reis en zie de vruchten nu al terug in mijn werk, relaties en vooral mijn levensgeluk.

Daniella Waley, student StressWise Academy seizoen 2020/21

Geaccrediteerde, praktische, ervaringsgerichte ACT opleidingen

Bij StressWise Academy wordt je opgeleid tot erkend ACT therapeut of coach. Ons opleidingsinstituut is verbonden aan StressWise Nederland, waardoor jij als student in direct contact staat met het werkveld. Onze opleidingen zijn dan ook ervaringsgericht en praktisch; je staat met een been in de praktijk. Met de geaccrediteerde opleidingen Psychosociaal Therapeut en ACT Therapeut kun je lid worden van een beroepsvereniging en je begeleiding laten vergoeden door zorgverzekeraars. En je krijgt als afgestudeerde aan onze opleiding cliënten doorverwezen via het platform van StressWise. Wij zorgen ook na de opleiding goed voor je. StressWise Academy is een erkend opleidingsinstituut, waardoor al onze opleidingen btw-vrij zijn. Bovendien kun je voor onze opleidingen de nieuwe STAP-subsidie van €1.000 aanvragen. Zo worden onze opleidingen wel heel interessant. Lees verder en ontdek onze ervaringsgerichte opleidingen.

Over StressWise Academy
Bekijk de video hieronder
Een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren.
Na de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars.

Geaccrediteerde opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut

De opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut op hbo niveau duurt drie jaar. Met een stage, supervisie, intervisie, leertherapie en praktijkopdrachten is de opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut een intensieve deeltijd opleiding, waarbij ervaren en doen belangrijke uitgangspunten zijn. Deze ervaringsgerichte beroepsopleiding stimuleert dagelijkse meditatie bij de cursisten. Onze kernwaarden: betekenis, verbinding, kwetsbaarheid, compassie en ontwikkeling komen als thema’s telkens terug. Na de opleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als zelfstandig psychosociaal therapeut werken en een lidmaatschap bij een beroepsvereniging voor therapeuten aanvragen. Zo kan jouw begeleiding worden vergoed door zorgverzekeraars.

Ontdek deze beroepsopleiding

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Geaccrediteerde opleiding ACT Therapeut te Nijmegen

Als je een hbo of wo diploma (toegepaste) psychologie, (ortho) pedagogiek, pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk of een andere reguliere mensgerichte opleiding hebt, kun je de driejarige beroepsopleiding in twee jaar volgen. We verwachten wel dat je een basisopleiding in ACT hebt gevolgd. Als dat niet het geval is kun je de vierdaagse ACT Basis opleiding van StressWise Academy bij wijze van schakelprogramma volgen. Met de verkorte opleiding ACT Therapeut in Nijmegen kun je al binnen twee jaar specialiseren en aan de slag als psychosociaal therapeut met vergoedingen van zorgverzekeringen voor je begeleiding. Neem voor meer informatie of advies contact op met onze organisatie manager Jen van Horen. Zij kan je precies vertellen wanneer je in aanmerking komt voor de ACT Therapeut opleiding Nijmegen. (Nu €2.000 korting met STAP-garantie)

Ontdek de verkorte opleiding

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding.

Ervaringsgerichte ACT Coach opleiding van een jaar

De ACT Coach opleiding is een eenjarige opleiding, waarbij je je de basisbeginselen van ACT of Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop de ruimte om ermee te oefenen. In de opleiding ACT Coach zet je een belangrijke en ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving. Supervisie, intervisie en praktijkopdrachten maken deel uit van deze ervaringsgerichte opleiding tot ACT Coach. Na de ACT Coach opleiding van 12 volle lesdagen kun je als zelfstandig coach werken. Tevens kun je besluiten om door te gaan met jaar twee en drie van de beroepsopleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut.

Ontdek de ACT Coach opleiding

De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep.

Ervaringsgerichte ACT Basis opleiding van 4 dagen

De ACT Basis opleiding is een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. De ACT Basis opleiding is opgezet voor psychologen, coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De opleiding is tevens een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze opleiding ACT Therapeut en nog niet over de nodige kennis en ervaring met ACT beschikken.

Ontdek de ACT Basis opleiding

Relatietherapeut ACT opleiding omvat drie modules en is daarmee een volledige en praktische opleiding tot relatietherapeut

Geaccrediteerde opleiding Relatietherapeut ACT van 4 dagen

De geaccrediteerde relatietherapie opleiding ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT) wordt gegeven op maandag 8, 15, 22 en 29 november. IBCT is een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie, waarvan ACT ook deel uitmaakt. De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners die basiskennis hebben van ACT (en liefst ook enige ervaring). Kortom voor iedereen met een hbo of wo achtergrond die zich graag een gestructureerde, praktische en innovatieve werkwijze eigen wil maken om te werken met relatieproblemen in partnerrelaties. Mocht je nog geen kennis hebben van ACT, dan kun je bij ons de korte ACT Basis opleiding volgen ter voorbereiding van de opleiding Relatietherapie IBCT.

Ontdek de relatietherapie opleiding

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Psychosociale Basiskennis (PSBK), CRKBO erkend en met laagste prijsgarantie

Onze opleiding PSBK voldoet aan alle normen van de zorgverzekeraars (PLATO normen) en is CPION geaccrediteerd. Na de opleiding ontvang je een officieel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs en word je in het register van CPION opgenomen. Hierdoor is het direct na afronding van onze beroepsopleiding mogelijk een aanvraag te doen voor lidmaatschap van een beroepsvereniging, waardoor vergoeding via zorgverzekeraars mogelijk wordt. Tijdens de opleiding PSBK doe je niet alleen psychosociale basiskennis op, maar krijg je tevens inzicht in basale medische kennis. Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. inleiding in de psychologie, basisbegrippen, biopsychologie, ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, geheugen, persoonlijkheidsleer en intelligentie. Zoals bij al onze opleidingen werk je met casussen en speelt je eigen ervaring een grote rol.

Ontdek de PSBK opleiding

Goede docenten. Inhoudelijk goede stof en boeken. De eindtoets criteria mochten wat helderder vooraf. Maar dit mocht de pret (en het resultaat) niet drukken. Ik raad de opleiding aan wanneer iemand zijn PSBK wilt halen OF eenvoudigweg omdat je jezelf wilt verdiepen in psychosociale- en medische basiskennis. Het is een mooie basis voor verdere diepgang op alle fronten.

Tim, Veldhoven 4-07-2022

De ACT coach opleiding biedt een mooie en heldere toepasbare methodiek. Waardevol en bruikbaar zowel voor mezelf als voor mij als coach. Goede begeleiding/docenten en fijne opzet van de leergang. Aan te raden!

Judith, Utrecht 4-07-2022

Ik heb de psbk als zeer leerzaam en inspiratie vol ervaren.
Fijne mix van docenten met kennis.

Dus dank en ik hoop op een vervolg op deze opleiding.
Hoeft wat mij betreft niet met examen en wel met dag workshops met thema…als stress of psychologie.

Wilma Werkheim

Wilma Werkheim, VREELAND 4-07-2022

Ik heb de opleiding tot ACT coach (jaar 1) als ontzettend leerzaam en inspirerend ervaren. Er is veel ruimte om zowel zelf te ervaren als ontzettend veel te leren van het oefenen met elkaar. De kennis en ervaring van de docenten draagt bij aan een hele inspirerende setting.

Julia, Amstelveen 4-07-2022

De ACT-coachopleiding heb ik ervaren als een mooie verdieping op de coachopleiding die ik al had gevolgd. Ik heb op speelse wijze ACT leren kennen en ik leerde hoe ik met mijn cliënten kan dansen met de hexaflex. Ik kijk ontzettend uit naar de komende twee jaren, omdat ik verder ga met de opleiding tot psychosociaal ACT-therapeut.

Marielle van Sleen, Zwolle 30-06-2022

De 4-daagse ACT basiscursus was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb de cursus als intensief maar leerzaam ervaren. Het oefen van de theorie met mede cursisten heeft de methodiek voor mij tot leven gebracht. Tijdens de lessen waren er diverse ontspannende meditatie momenten waar ik ontzettend van genoten heb. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Een verhelderende cursus met een top docent.

Astrid, Tilburg 26-03-2022

ik vond het boeiend! iedereen was heel open en nieuwsgierig . ik heb veel geleerd en wil me verder verdiepen in ACT

Ali m Pickering, Amsterdam 23-03-2022

Een zeer persoonlijke waardevolle inspirerende opleiding waar ik heel anders en veel rijker ben uitgekomen dan ik er in ging.

Tineke, Kollumerpomp 5-07-2021

Het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding tot ACT coach. Een jaar met betrokken en warme docenten (Alexander en Imre), hele lieve medestudenten wat het een zeer leerzaam en warm jaar maakte. ACT is een prachtige manier om met je coachees de diepte in te gaan. De zes zuilen geven op ieder vlak een invalshoek. Ook over mijzelf heb ik veel geleerd dit jaar.

Petra, Veenendaal 1-07-2021

Mijn ervaring met StressWise is alleen maar positief geweest. Ik heb me welkom en op m’n gemak gevoeld. De docenten van StressWise bieden een vertrouwelijke en prettige leeromgeving. Lesdagen bestonden gedeeltelijk uit theorie en vooral veel oefenen met medestudenten. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn huidige werk kan gebruiken. Daarnaast merk ik dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik heel blij mee ben.

Anna, van den Berg 30-06-2021
Kernwaarden
Wat wij belangrijk vinden

Betekenis Geven

Wij willen werken aan een samenleving waarin jij je vrij kunt voelen om te zijn wie je bent.

In Verbinding Zijn

Van moment tot moment in verbinding met alles en iedereen.

Kwetsbaar Zijn

Openheid vereist kracht en moed; alleen door kwetsbaar te zijn zul je werkelijk groeien.

Bekijk alle kernwaarden
Veelgestelde vragen
Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor wie is StressWise Academy bedoeld?

StressWise Academy richt zich op studenten met een ‘open mind’, die zich kunnen vinden in onze kernwaarden: van betekenis willen zijn, willen verbinden, kwetsbaar durven zijn, compassievol kunnen zijn en (blijvend) willen ontwikkelen. We bieden opleidingen voor mensen die voor het eerst iets willen leren over ACT en/of coaching en ook opleidingen voor professionals die al werkzaam zijn in het begeleiden van mensen zoals hulpverleners, psychologen, coaches, counselors, therapeuten, maatschappelijk werkers en trainers.

StressWise Academy is er voor bevlogen mensen die zich willen ontwikkelen tot professioneel Psychosociaal Therapeut en/of Coach met een hart zo groot als de wereld. Mensen met een hart voor mindfulness, Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en positieve psychologie. Mensen die zelf (willen) leven vanuit aandacht, acceptatie, wijsheid en compassie en anderen willen begeleiden om als zodanig te kunnen leven en werken.

De therapie opleidingen vormen een gedegen professionele basis voor het opzetten van een eigen praktijk als psychosociaal therapeut of relatietherapeut. De coachopleiding zorgt ervoor dat je over voldoende stevigheid, zekerheid en flexibiliteit beschikt om zelfstandig als coach te kunnen werken en voor een flinke uitbreiding van je kennis en vaardigheden als zelfstandig coach. De ACT Basisopleiding is een korte opleiding waar je snel en stevig de basis van ACT leert kennen. Als je na de therapieopleiding onze kernwaarden actief wilt uitdragen behoort samenwerking met StressWise Nederland tot de mogelijkheden.

Wat kun je na het volgen van onze ACT opleidingen

Als ACT & Psychosociaal Therapeut NFG kun je je eigen praktijk opzetten als ACT Therapeut en ACT Coach of als meer generalistisch georiënteerd Psychosociaal Therapeut. Als je wilt kun je onder bepaalde voorwaarden een samenwerking met StressWise Nederland aangaan (zie stresswise.nl) of je laten ondersteunen door onze organisatie. Je staat er dan niet alleen voor. Als ACT & Psychosociaal Therapeut help je je cliënten om te gaan met hedendaagse klachten en problematiek die vaak hun oorsprong hebben in moeilijke gedachten en emoties en die tot uiting komen in inadequaat gedrag. Als ACT Coach kun je je zelfstandig vestigen als coach of je kunt je coachingsvaardigheden inzetten in je huidige werk of een toekomstige baan. Onze ACT opleidingen worden ook vaak gezien als waardevolle trajecten voor persoonlijke ontwikkeling. Neem gerust contact met ons op.

Hoe kom ik in aanmerking voor de opleiding Psychosociaal Therapeut?

De driejarige opleiding Psychosociaal Therapeut is een opleiding op HBO niveau. De opleiding staat open voor iedereen die een MBO4 diploma, een HAVO diploma of een 21+ toets heeft behaald. Heb je dat (nog) niet? Neem dan contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Wij kunnen indien nodig een 21+ toets voor je faciliteren.

Hoe kom ik in aanmerking voor de opleiding Relatietherapeut ACT?

Deze opleiding is in principe bedoeld voor therapeuten en psychologen die hun aanbod willen uitbreiden met relatietherapie op basis van ACT. De opleiding is daarnaast opengesteld voor geïnteresseerden uit andere beroepsgroepen. Informeer in dat geval bij onze organisatie manager om de mogelijkheden te bespreken. Het is noodzakelijk dat je de basis van ACT al goed beheerst, daarom stellen wij als toelatingseis dat je al een ACT Basisopleiding hebt afgerond.

Hoe werkt het platform van StressWise?

Je krijgt eerst te maken met onze medewerkers van HR. Zij maken je wegwijs in de systemen en leggen je alles uit. Onze medewerkers van de servicedesk in Groningen worden geïnformeerd waar en waarvoor jij beschikbaar bent. Zij zitten altijd klaar voor de cliënten en geven praktische informatie over bijvoorbeeld kosten, vergoedingsmogelijkheden en dergelijke. Vervolgens zetten zij cliënten naar jou door voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek vul je een online formulier in om te laten weten of je gaat starten. De servicedesk stuurt de client dan een bevestiging toe met praktische informatie. Na afloop vul je opnieuw een online formulier in om op te geven hoeveel sessies je gedaan hebt. De financiële afdeling zorgt ervoor dat jij je geld krijgt en de cliënt een factuur. Je kunt voor een laag tarief (8,50) gebruik maken van de ruimtes die StressWise op verschillende locaties aanbiedt of je kunt (als je ruimte aan de voorwaarden voldoet) ook werken vanuit een eigen praktijkruimte.

Ik wil me waarschijnlijk inschrijven, maar moet nog iets uitzoeken. Kan ik alvast een plek reserveren?

Je kunt een mailtje naar info@stresswiseacademy met dit verzoek. Indien dit nog mogelijk is, word je als optie op de lijst gezet. Je krijgt een seintje als het tijd in om je inschrijving definitief te maken. Houd er rekening mee dat als je dit na het seintje niet op tijd doet, je plek wel kan worden vergeven aan iemand die zich definitief inschrijft.

Is de driejarige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut geaccrediteerd?

De opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut is geaccrediteerd bij de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de categorie SKB-A. Na het afronden van de opleiding kun je lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, zoals de NFG. Hierdoor wordt een vergoeding van je begeleiding door zorgverzekeraars mogelijk. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals btw-vrijstellingen.

Is het lesgeld inclusief of exclusief btw?

Alle opleidingen van StressWise Academy zijn vrijgesteld van btw. De bedragen die je ziet, zijn dus de bedragen die je betaalt.

Kan ik gebruik maken van het ‘Leven lang leren Krediet’?

Nee.

Is het haalbaar om te blijven werken naast de opleiding?

Ja, je hebt gemiddeld 1-2 lesdagen per maand en je stage, leerwerk en opdrachten kun je zelf om je werkdagen heen plannen. Met een voltijdbaan en een druk privé-leven is dit uiteraard lastiger te combineren dan met een deeltijdbaan en voldoende vrije tijd.

Kan ik studiefinanciering ontvangen voor de opleidingen?

De opleidingen van StressWise Academy geven je helaas geen recht om studiefinanciering aan te vragen bij DUO.

Wat is het verschil tussen de opleidingen Psychosociaal Therapeut en ACT Therapeut?

De opleiding Psychosociaal Therapeut is een driejarige opleiding op HBO niveau. Deze staat open voor iedereen die HBO denkniveau heeft ongeacht vooropleiding of achtergrond.

De opleiding ACT Therapeut is een verkort traject, waarbij je alleen de laatste twee studiejaren van de driejarige opleiding volgt. Dit verkorte traject kun je zien als een Post HBO opleiding en dit is alleen mogelijk als je al een reguliere mensgerichte HBO opleiding hebt afgerond, zoals bijvoorbeeld (toegepaste) psychologie, (ortho)pedagogiek of maatschappelijk werk. Als je al ervaring hebt met een-op-een hulpverleningsgesprekken en als je al een ACT Basisopleiding hebt gevolgd.

De opleiding Psychosociaal Therapeut bestaat uit de eenjarige opleiding ACT Coach + de tweejarige opleiding tot ACT Therapeut. Je krijgt dan dus twee diploma’s: na jaar 1 als ACT Coach en na jaar 3 als ACT & Psychosociaal Therapeut.

Mensen die de opleiding ACT Therapeut volgen stromen in, in het tweede jaar van de driejarige opleiding. Zij ontvangen bij afronding van de opleiding hetzelfde diploma als ACT & Psychosociaal Therapeut. Het zijn dus verschillende routes met een zelfde resultaat.

 

Wat verdient een psychosociaal therapeut gemiddeld per maand?

Dit is volkomen afhankelijk van de hoeveelheid klanten die je per maand begeleidt en voor welk tarief. Stel dat je 5 dagen per week 6 klanten per dag begeleidt voor 80,- euro per klant, dan zit je op 9120,- euro inkomsten per maand. Er vanuit gaand dat je ongeveer 40% belasting moet afdragen, houdt je zo’n 5472,- euro per maand over. Daar gaan dan nog kosten vanaf voor huur van een ruimte en eventueel materialen. In de praktijk is het voor de meeste mensen niet haalbaar om 5 dagen per week 6 klanten per dag te vinden om te begeleiden. Daarom werken veel therapeuten bijvoorbeeld 2-3 dagen ergens in loondienst en 2-3 dagen in hun eigen praktijk. Enkele belangrijke factoren om als therapeut succesvol te worden zijn een goede website, bereikbaarheid en marketing. StressWise heeft dit als platform fantastisch geregeld en verwelkomt therapeuten van StressWise Academy graag om daarvan mee te profiteren. Bovendien neemt StressWise veel praktische zaken uit handen zodat jij je aandacht kunt richten op de relatie met de klant en de inhoud van de therapie.

Zijn de studiekosten fiscaal aftrekbaar?

Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar onder bepaalde voorwaarden. Allereerst is deze regeling alleen van toepassing op studiekosten die zijn gemaakt tot en met het jaar 2021. Vanaf 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. De overheid heeft deze regeling vervangen door het STAP-budget. Voor studiekosten die je tot en met het jaar 2021 hebt gemaakt, geldt verder de voorwaarde dat je in die periode geen recht had op studiefinanciering van DUO. Daarnaast is het belangrijk dat de opleiding bedoeld is voor je (toekomstige) beroep. Dit zijn voorwaarden van de Belastingdienst. Voor meer informatie over het aftrekken van studiekosten, kun je contact opnemen met de Belastingdienst.

Zijn de opleidingen voltijd of deeltijd?

Al onze opleidingen zijn deeltijdopleidingen, met gemiddeld 1-2 lesdagen per maand.

Over Ons
Lees meer over onze organisatie en over de mensen
Opleidingsgids aanvragen
Ontvang direct jouw opleidingsgids in je mailbox
Gids aanvragen
Je gegevens worden niet gedeeld.