• Relatietherapeut opleiding

Na de relatietherapeut opleiding hulp bij het opstarten van een praktijk

Geplaatst op: 11-02-2024
Door: harrie
Leestijd: 3 minuten

Een opleidingsinstituut kan jou als afgestudeerde relatietherapeut heel goed ondersteunen bij het opstarten van je eigen praktijk. Daarmee kan de opleiding jouw overgang van student naar praktijkvoerende relatietherapeut soepel laten verlopen. StressWise Academy geeft je bovendien de mogelijkheid om na je opleiding gebruik te maken van een online platform waar potentiële cliënten je kunnen vinden.

Supervisie na de relatietherapeut opleiding

Aan de opleiding tot relatietherapeut zijn ervaren relatietherapeuten verbonden voor het geven van supervisie. Als je bent afgestudeerd kun je gebruik blijven maken van het netwerk van supervisoren van de opleiding, die je kunnen begeleiden bij klinische en zakelijke vraagstukken. Dit geeft je natuurlijk waardevolle inzichten uit de praktijk, maar ook morele ondersteuning.

Netwerkmogelijkheden

De opleiding tot relatietherapeut moedigt deelname aan beroepsverenigingen voor relatietherapeuten aan. Een beroepsvereniging kan je als afgestudeerde aan de opleiding helpen om relaties op te bouwen met collega’s, verwijzers en potentiële cliënten. Daarnaast is de opleiding betrokken geweest bij het opzetten van het Relatietherapeuten Register dat als doel heeft om de kwaliteit van relatietherapie in Nederland te waarborgen en om relatietherapeuten samen te brengen. Daarnaast is het Register een platform waar relatietherapeuten zich als professional kunnen presenteren aan potentiële cliënten.

Hulpmiddelen en bronnen na de opleiding

Een opleidingsinstituut kan afgestudeerden toegang geven tot (juridische) documenten en voorbeelden van bedrijfsplannen en de online zichtbaarheid vergroten door de relatietherapeut te presenteren als professional. Dit kan, zeker in de beginfase bij het opzetten van een praktijk voor relatietherapie, zeer behulpzaam zijn bij het werven van cliënten.

Relatietherapeuten Register

Als afgestudeerde van de relatietherapeut ACT opleiding kun je je laten registreren als register-A relatietherapeut in het Relatietherapeuten Register. Dit Register is een initiatief uit het werkveld en bevat tevens de Beroepscode en het Beroepsprofiel. Daarnaast kun je er het opleidingsprofiel voor de opleiding tot relatietherapeut vinden.

RelatietherapieWijzer

StressWise Academy heeft een samenwerking met het online platform RelatietherapieWijzer. Hier kun je je als relatietherapeut profileren, zodat cliënten zich kunnen melden bij jouw (toekomstige) praktijk.

Alumni netwerk

Een opleiding tot relatietherapeut kan eenvoudig een alumni-netwerk opzetten en afgestudeerden in staat stellen om in contact te blijven met hun peers en de opleiding, wat doorgaande professionele ontwikkeling, ondersteuning en mogelijkheden tot verwijzing kan opleveren.

Een opleidingsinstituut kan dus een belangrijke rol spelen in jouw succes als afgestudeerde relatietherapeut bij het opstarten en ontwikkelen van je eigen praktijk. Natuurlijk staat het je geheel vrij om wel of geen gebruik te maken van de mogelijkheden. Deze ondersteuning kan het verschil maken tussen een moeizame start en een succesvolle lancering van jouw (nieuwe) carrière als relatietherapeut.