• Kosten, financiering en subsidies

Krijg ik subsidie voor een opleiding tot ACT-therapeut?

Geplaatst op: 07-01-2024
Door: jasper
Leestijd: 3 minuten

Als je start met een opleiding, is het soms mogelijk om subsidie te ontvangen of de studiekosten af te trekken van de belasting. Soms is het echter lastig te achterhalen waar je wel of geen recht op hebt. In dit artikel zetten we jouw mogelijkheden op een rijtje.

STAP-budget

Tot juli 2023 was het mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor opleidingen en training van StressWise Academy. Het STAP-budget is inmiddels afgeschaft. Het Kabinet heeft nog niet bekendgemaakt of er een vervangende regeling beschikbaar wordt gesteld. Wij zullen deze ontwikkeling goed in de gaten houden en onze site updaten wanneer nodig.

Studiefinanciering en Levenlanglerenkrediet

Het is niet mogelijk om studiefinanciering of Levenlanglerenkrediet te ontvangen voor een opleiding of training bij StressWise Academy.

Belastingvoordeel voor ZZP’ers

Wist je dat je eventueel een flink deel van je studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Het gaat er dan om dat je kosten maakt voor het op peil houden van je kennis. De belastingdienst zegt hierover: ‘Als studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om uw vakkennis op peil te houden. Als u kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.’ – Dus als je reeds werkzaam bent als therapeut of coach en een opleiding doet met als doel ‘je vakkennis op peil te houden’ kun je naar onze mening gebruikmaken van dit belastingvoordeel.

Het citaat is afkomstig van de website van de belastingdienst. Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met de belastingdienst of met je boekhouder. StressWise Academy aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het hier genoemde belastingvoordeel. Ons doel is slechts om je een tip te geven over een mogelijkheid om studiekosten terug te vragen. Doe er je voordeel mee als je in aanmerking komt.

Grote investering? Betaal in delen

Wij begrijpen dat een opleiding een flinke investering is en het totaalbedrag niet altijd in één keer te betalen is. Daarom bieden wij de mogelijkheden om in (maximaal 6) termijnen te betalen. De betalingen verlopen per automatische incasso. Als je in delen betaalt, rekenen wij €25 aan administratiekosten. Je kunt in dit geval een betaalafspraak maken met ons Secretariaat.