• Kosten, financiering en subsidies

Opleiding tot ACT-therapeut: kosten en subsidies

Geplaatst op: 16-01-2024
Door: jasper
Leestijd: 6 minuten

Als je aan een opleiding tot therapeut begint wil je zekerheid hebben over het financiële plaatje. In dit artikel vind je alle antwoorden op het gebied van kosten, financiering en subsidies voor de opleidingen van StressWise Academy.

1. Kostenoverzicht per opleiding

ACT & Psychosociaal therapeut opleiding (3 jaar)

Lesgeld: €3895 per jaar
Literatuur: €150 per jaar
Supervisie (15 uur): €40 – €85 per uur (afhankelijk van groepsgrootte)
Leertherapie (15 uur): afhankelijk van de door jou gekozen leertherapeut

ACT Therapeut opleiding (2 jaar)

Lesgeld: €3895 per jaar
Literatuur: €150 per jaar
Supervisie (15 uur): (afhankelijk van groepsgrootte)
Leertherapie (15 uur): afhankelijk van de door jou gekozen leertherapeut

ACT Coach opleiding

Lesgeld: €3895
Literatuur: €150

ACT Basis opleiding

Lesgeld: €895
Literatuur: €35

Relatietherapeut ACT opleiding

Lesgeld: €4195
Literatuur: €120

Relatietherapeut IBCT opleiding

Lesgeld: €1495 (op locatie)| €1295 (online)
Literatuur: €60

PSBK: Psychosociale Basiskennis

Lesgeld: €1650
Literatuur: €200 – €300

2. Betalingsmogelijkheden

Als je besluit om te starten met een opleiding van StressWise Academy, kun je het lesgeld op één van de volgende manieren voldoen:

Direct online betalen

De snelste en makkelijkste manier om het lesgeld te betalen, is direct tijdens de inschrijving. Dit kan vanzelfsprekend via iDeal, maar ook met een Creditcard, Paypal, Apple Pay of Bancontact. Je selecteert de betaalwijze van je voorkeur in het inschrijfformulier en wordt dan doorgestuurd naar een beveiligde betaalomgeving. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief.

Betaal op rekening

Wil je het bedrag niet direct voldoen? Dan kun je kiezen om te betalen op rekening. Je ontvangt dan een factuur per mail. Deze factuur dien je binnen 14 dagen na factuurdatum en voor de start van de opleiding te voldoen. Als je kiest voor het betalen op rekening, betaal je €10 administratiekosten.

Betaal in termijnen

Wij begrijpen dat een opleiding een flinke investering is en het totaalbedrag niet altijd in één keer te betalen is. Daarom bieden wij de mogelijkheden om in (maximaal 8) termijnen te betalen. Je kunt in dit geval een betaalafspraak maken met ons Secretariaat.

3. Subsidies

STAP-budget

Tot juli 2023 was het mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor opleidingen en training van StressWise Academy. Het STAP-budget is inmiddels afgeschaft. Het Kabinet heeft nog niet bekendgemaakt of er een vervangende regeling beschikbaar wordt gesteld. Wij zullen deze ontwikkeling goed in de gaten houden en onze site updaten wanneer nodig.

Studiefinanciering en Levenlanglerenkrediet

Het is niet mogelijk om studiefinanciering of Levenlanglerenkrediet te ontvangen voor een opleiding of training bij StressWise Academy.

Belastingvoordeel voor ZZP’ers

Wist je dat je eventueel een flink deel van je studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Het gaat er dan om dat je kosten maakt voor het op peil houden van je kennis. De belastingdienst zegt hierover: ‘Als studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om uw vakkennis op peil te houden. Als u kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.’ – Dus als je reeds werkzaam bent als therapeut of coach en een opleiding doet met als doel ‘je vakkennis op peil te houden’ kun je naar onze mening gebruikmaken van dit belastingvoordeel.

Het citaat is afkomstig van de website van de belastingdienst. Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met de belastingdienst of met je boekhouder. StressWise Academy aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het hier genoemde belastingvoordeel. Ons doel is slechts om je een tip te geven over een mogelijkheid om studiekosten terug te vragen. Doe er je voordeel mee als je in aanmerking komt.

4. Besparing bij vrijstellingen

Voor sommige van onze opleidingen kun je een vrijstelling krijgen. Bijvoorbeeld omdat je eerder al een deelmodule bij StressWise Academy hebt gevolgd. Of omdat je kunt aantonen over (een deel van) de benodigde kennis beschikt. Je leest hier voor welke opleidingen dit geldt en welk bedrag je bespaart.

Relatietherapeut ACT opleiding

Als je aan de Relatietherapeut ACT opleiding begint, is het mogelijk om een vrijstelling te krijgen wanneer je eerder de IBCT-module hebt afgerond. Het maakt niet uit of je deze module bij StressWise Academy of een ander opleidingsinstituut hebt afgerond.

Je investering voor deze opleiding bedraagt normaal gesproken €3895. Heb jij een vrijstelling voor de IBCT module? Dan wordt dit bedrag met €1495 verminderd en blijft er €2400 over.

PSBK opleiding

Het is mogelijk om een (gedeeltelijke) vrijstelling te krijgen voor het tweede deel van opleiding Psychosociale Basiskennis, medische basiskennis. Hiervoor moet je kunnen aantonen dat je de over de vereiste kennis beschikt of eerder een deelmodule hebt gevolgd. Neem hiervoor contact op met het secretariaat.

ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding

Voor de ACT & Psychosociaal Therapeut opleiding kun je geen vrijstellingen krijgen.

ACT Therapeut opleiding

Voor de ACT Therapeut opleiding kun je geen vrijstellingen krijgen.

ACT Coach opleiding

Voor de ACT Coach opleiding kun je geen vrijstellingen krijgen.

ACT Basis opleiding

Voor de ACT Basis opleiding kun je geen vrijstellingen krijgen.

Relatietherapeut IBCT opleiding

Voor de Relatietherapeut IBCT opleiding kun je geen vrijstellingen krijgen.