Dr. Bettine Schreuders

Dr. Bettine Schreuders

Directeur en hoofd opleidingen

Bettine Schreuders heeft 20 jaar ervaring als psycholoog NIP, zowel in de gespecialiseerde GGZ, als in haar eigen praktijk. Door haar wens om tot verdieping en zingeving te komen heeft zij een studie aan de Universiteit van Humanistiek in Utrecht gevolgd. Daarna deed zij haar promotieonderzoek in de huisartsgeneeskunde. Bettine heeft diverse publicaties op haar naam staan en is auteur van het handboek ‘Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten: handleiding voor POH-GGZ en overige zorgprofessionals.’ Met veel energie en creativiteit geeft zij sinds begin 2020 leiding aan StressWise Academy.


Alexander van Kleef

Alexander van Kleef

Hoofdopleider

Alexander is als trainer en coach al jaren betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij schoolde zich in onder andere Psychodrama, Voice Dialogue, Mindfulness en ACT. Hij heeft meer dan 20 jaar meditatie ervaring. Inspiratie vindt Alexander voor een groot deel in vier universele kwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid. Bezinning, creativiteit en actie kenmerken zijn werk als docent. Alexander is mede-oprichter van StressWise Academy en geeft vorm en leiding aan de opleiding tot ACT coach en het eerste jaar van de beroepsopleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut.


Drs. Imre Dietz

Drs. Imre Dietz

Docent ACT en psychologie

Imre Dietz is al ruim 20 jaar actief als psycholoog NIP. Zij verdiepte zich onder andere in Schematherapie, Voice Dialogue, Oplossingsgerichte Therapie, EMDR en Mindfulness. Toen zij ACT leerde kennen, vielen alle voorgaande opleidingen als puzzelstukjes in elkaar. Vanaf 2013 combineert zij haar psychologiepraktijk met een docentschap aan de huisartsopleiding van de Universiteit Utrecht en sinds 2018 bij StressWise Academy. Imre draagt met veel plezier en verwondering bij aan de ontwikkeling van de studenten.


Drs. Maaike welfing

Drs. Maaike welfing

Docent ACT en lifecoach

Maaike Welfing is ACT trainer, lifecoach en docent aan de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ. Zij is steeds op zoek geweest naar wat écht helpt om richting te kunnen geven aan haar eigen leven en bij te dragen aan de wereld om haar heen. Maaike heeft de sleutel gevonden in leren voelen, kiezen, durven doen en laten zijn. Met als resultaat zin, voldoening en levensvreugde. Weten wat je belangrijk vindt en je daarmee verbinden helpt daarbij. Haar zoektocht bracht haar op allerlei plekken en in allerlei functies. In 2010 kwam ze in aanraking met ACT, waarin alles samenkwam. Tot 2016 heeft Maaike bijgedragen aan het invoeren van ACT bij GGZ Drenthe, als trainer en als opleider van nieuwe trainers. ‘Leven, door waarden gedreven’ werd zo de basis van coaching en een weg naar vervulling.


Britta Albers

Britta Albers

Docent PSBK en coach

Na haar studie Toegepaste Onderwijskunde heeft Britta een zijstap gemaakt naar de evenementenbranche om na 15 jaar toch weer haar oude passie te gaan volgen, namelijk de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij deed dit voornamelijk in de rol van docent in het HBO, coach en mindfulnesstrainer. Door de jaren heen heeft zij ontwikkeld tot een deskundige op het gebied van psychosociale kennis en heeft ze haar werk voor een groot deel verlegd naar het geven van trainingen in het bedrijfsleven en het opleiden van therapeuten en coaches. Het is haar kracht om mensen te motiveren en inspireren. Op warme bevlogen wijze weet Britta de lesstof levend te maken en op gestructureerde heldere wijze over te dragen, daarbij gebruikmakend van haar eigen kennis en ervaring, én van de reeds aanwezige kennis en ervaring in de groep.


Drs. Jan Warndorff

Drs. Jan Warndorff

Docent filosofie en schrijver

Jan is van huis uit een wereldburger. Als kind raakte hij diep gefascineerd door de Afrikaanse natuur die hij overal om zich heen mocht ervaren. Door de jaren heen heeft deze levenservaring zich bij hem ontwikkeld tot een intense betrokkenheid op het leven zelf. Jan is geïnspireerd geraakt door achtereenvolgens Erich Fromm, het boeddhisme, Teilhard de Chardin en de Spaanse levensfilosoof, José Ortega y Gasset. Hij is in 1996 afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek, en in maart 2017 debuteerde hij als auteur met het filosofisch-spirituele boek ‘Geen idee: filosofie van het boerenverstand’ (Lemniscaat).  Als docent verzorgt Jan filosofische bezinning op de wonderlijke realiteit van het alledaagse leven.


Joris Gresnigt

Joris Gresnigt

Docent mindfulness en communicatie

Joris Gresnigt is mindfulnesstrainer, coach en docent aan de hogeschool van Den Haag, maar bovenal gewoon mens. Als mens probeert hij er met vallen en opstaan wat moois van te maken: een wereld waarin we bewust met elkaar in verbinding staan en handelen vanuit een compassievolle en duurzame keuze. In zijn bagage neemt hij jarenlange beoefening van meditatie, vele trainingen op het gebied van coaching, mindfulness, communicatie en zelfontplooiing mee, naast dagelijkse toepassing van didactische vaardigheden en coaching. Joris is als docent mindfulness en communicatie vanaf het begin betrokken bij StressWise Academy.


Drs. Alex Leupen

Drs. Alex Leupen

Docent PSBK en huisarts

Alex is bijna 30 jaar werkzaam als homeopathisch arts en inmiddels al weer 25 jaar als docent. In 2010 heeft hij de VHAN erepenning uitgereikt gekregen vanwege zijn werkzaamheden voor het homeopathisch onderwijs. Hij geeft bij verschillende instellingen voor hoger onderwijs les in medische basiskennis. Alex neemt met plezier en humor het medische deel van de opleiding PSBK bij StressWise Academy voor zijn rekening. Ook is hij columnist bij verschillende internationale tijdschriften.


Drs. Karin Brugman

Drs. Karin Brugman

Docent Voice Dialogue

Karin is als docent gespecialiseerd in het opleiden van coaches en trainers in het werken met Voice Dialogue en dramatechnieken. Zij is mede-auteur van het boek ‘Ik (k)en mijn ikken: ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue’, en het handboek voor begeleiders: ‘Coachen met Voice Dialogue’. Karin studeerde Algemene Sociale Wetenschappen en werkte vervolgens tien jaar lang als trainer en coach bij trainingsbureau De Boertiengroep. Sinds 2008 heeft ze haar eigen praktijk als trainer en (relatie)coach. Karin combineert een speelse manier van werken met diepgang en sensitiviteit.


Femke Buwalda

Femke Buwalda

Hoofddocent PSBK

Femke Buwalda is sinds 2001 werkzaam als psycholoog en docent. Haar focus ligt op de dynamiek tussen lichaam en psyche, waar zij veelvuldig onderzoek naar heeft gedaan. Dit heeft geresulteerd in een proefschrift en verschillende publicaties. Sinds 2018 is zij naast psycholoog ook diëtist waar zij haar cliënten begeleidt met gezonde keuzes op lichamelijk én psychisch gebied. Femke maakt in haar behandelingen succesvol gebruik van de principes van ACT en mindfulness. Femke is begin 2020 met plezier aan de slag gegaan bij StressWise Academy, als hoofddocent PSBK. Als docent is het haar missie om toegankelijk, praktisch, inspirerend en betrokken les te geven om te kunnen bijdragen aan een optimale leerervaring.