Actueel
Corona en het beleid van StressWise Academy
Samen vinden we een weg uit de crisis
StressWise Academy gaat heel zorgvuldig om met corona. Wij overleggen graag met studenten, docenten en medewerkers.

Harrie Kolsteeg is directeur van het opleidingsinstituut voor ACT opleidingen, StressWise Academy

Corona in Nederland; wat betekent dit voor ons opleidingsinstituut?

Eind 2021. Corona is nog steeds niet onder controle en niemand weet hoe lang deze pandemie zich nog voortsleept. In de maatschappij uit deze moeilijke omstandigheid zich in polarisatie onder de bevolking. StressWise Academy wil een baken van troost, rust en wijsheid zijn in de huidige hectische tijd. Daarom houden wij ons aan de kaders en adviezen die de overheid ons geeft. Wij hanteren de regels die gelden voor het het hbo en bekijken van dag tot dag in breed overleg (met studenten, docenten en andere stakeholders) welke aanpassingen wij dienen te doen en welke vrijheden wij ons mogen permitteren. Wil jij meedenken? Stuur mij een e-mail: harrie@stresswiseacademy.nl.

Harrie Kolsteeg, directeur StressWise Academy

De vier pijlers van WerkGeluk, een positieve werkcultuur creëer je samen. ACT: alle zuilen in relatie tot WerkGeluk. Diverse vormen van coachen: provocatief coachen, oplossingsgericht coachen. Eigen ervaringen met diverse modellen en theorieën voor meer WerkGeluk. Timemanagement en mind management, geweldloze communicatie.

Ons coronabeleid in het kort, de basis

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bent je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als zij al gevaccineerd zijn. Laten we elkaar beschermen. Kom echt alleen naar de lesdag als je geen corona-achtige klachten hebt (of negatief getest bent).
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Wij kunnen dit niet eenzijdig waarborgen; wij hebben jullie daarvoor nodig. Samen komen we heel ver.
  • Geef andere mensen geen hand, maar een ‘boks’. Was regelmatig je handen. Hoest en nies in je elleboog. Bij binnenkomst kun je je handen desinfecteren of je handen wassen met water en zeep.
Wij willen graag weten of je in ons team past, en hierbij draait het voornamelijk om onze kernwaarden. Als jij deze waarden weet uit te dragen in je leven en je werk dan is er een grote kans dat we in de nabije toekomst samenwerken.

Ventilatie en mondkapjes

  • Wij houden de tussendeuren en ramen zoveel mogelijk open en tussendoor zetten we ook buitendeuren open om te luchten. Neem voor de zekerheid een warme trui mee om niet te koud te worden. Uiteraard verwarmen we alle ruimtes zo goed mogelijk.
  • Vanaf 6 november geldt een mondkapjes-plicht in gebouwen waar een toegangsbewijs niet verplicht is. Aangezien wij ons conformeren aan het hbo betekent dat dat je een mondkapje opzet als je rondloopt. Als je zit mag het mondkapje af. Zorg ervoor dat je een mondkapje bij je hebt.
  • Ons streven is om zoveel mogelijk lessen live te laten plaatsvinden en niet online.
  • Je hoeft bij StressWise Academy geen coronapas met QR-code te laten zien voor toegang.
Goed samenwerken gaat niet vanzelf. In deze module maken we kennis met Positieve psychologie en Prosocial.

Wij informeren je direct als er iets verandert

Mocht er iets veranderen in de situatie in Nederland en mochten er wijzigingen in het coronabeleid voor het hoger onderwijs aan de orde zijn, dan nemen wij gepaste maatregelen die geen (of zo min mogelijk) schade opleveren voor de kwaliteit van ons onderwijs en de gezondheid van studenten, docenten en medewerkers. Veilig onderwijs op onze locaties heeft de voorkeur. (Gedeeltelijk) online onderwijs is een goed alternatief als het niet anders kan.

Naar de opleidingen

Omhoog