Je begeleiding wordt vergoed door zorgverzekeraars
ACT Therapie opleiding Groningen, post-hbo deeltijd, 2 jaar
Start opleiding ACT Therapeut: donderdag 20 januari 2022
Lees meer over de opleiding
Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als ACT en psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

ACT Therapeut opleiding bij StressWise Academy Groningen

De opleiding ACT Therapeut in Groningen is een tweejarige post-HBO opleiding. Als je in korte tijd ACT therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ HBO of WO opleiding dan is deze ACT opleiding zeer geschikt voor jou. Door onze samenwerking met beroepsvereniging NFG kun je na afronding van deze ACT opleiding als erkend therapeut aan de slag. Via een lidmaatschap van NFG kun je je diensten als psychosociaal therapeut eenvoudig laten vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt na de opleiding ACT Therapeut voor jezelf beginnen en/of via StressWise Nederland aan de slag.

Download de opleidingsgids

Je onderzoekt, ontwikkelt en verdiept in dit eerste jaar van onze ACT therapie opleiding je professionele competenties als therapeut.

ACT Therapeut, jaar 1

Je onderzoekt, ontwikkelt en verdiept in dit eerste jaar van onze ACT therapie opleiding je professionele competenties als therapeut. Je leert om te gaan met je eigen kwetsbaarheid en dat van de ander. Je ontwikkelt je in dit eerste jaar tot een toegewijde therapeut die vanuit een diep doorleefd proces van mededogen zijn cliënten kan ondersteunen. Je werkt met mensen die extra psychologische veerkracht nodig hebben. Je hebt een sterk besef van je persoonlijke waarden en weet die vorm te geven in je werk. Betekenis geven, verdieping en liefdevolle vriendelijkheid vormen de rode draad in dit eerste leerjaar van deze intensieve ervaringsgerichte opleiding tot ACT therapeut. Je werkt vanuit compassie en je weet hoe je onder verschillende omstandigheden zelf stevig en krachtig kunt blijven.

Coachen met een hart zo groot als de wereld

ACT Therapeut, jaar 2

In dit tweede en afrondende jaar van de opleiding ACT Therapeut ga je een stap verder in de ontwikkeling van je eigenheid als therapeut. ACT is voor jou een methode die je op een vrije manier kunt verbinden met je hart en met je andere competenties als ACT therapeut. Je leert ook werken met groepen en er is aandacht voor ACT binnen relatietherapie. Je werkt vanuit het besef dat naast vreugde ook pijn een onderdeel van het leven is en je kunt daar vanuit evenwicht en met een ‘open mind’ mee omgaan. Verbinden, medevreugde en gelijkmoedigheid vormen de rode draad in dit afsluitende jaar van onze opleiding tot ACT therapeut. Na de opleiding ACT Therapeut heb je een flinke ontwikkeling doorgemaakt, beroepsmatig en persoonlijk. Je bent een stevige therapeut met diepgang die werkt vanuit mededogen. Je ontvangt het diploma ACT & Psychosociaal Therapeut.

Vraag om meer info of meld je aan

Hoe kom je in aanmerking?

Om te kunnen starten met onze ACT therapie opleiding dien je in het bezit te zijn van een reguliere mensgerichte HBO of WO diploma. Vooropleidingen die in aanmerking komen zijn onder andere (toegepaste) psychologie, (ortho) pedagogiek, pedagogische hulpverlening en maatschappelijk werk. Daarnaast heb je een ACT Basisopleiding gevolgd. Als dat nog niet het geval is kun je deze bij StressWise Academy volgen. Neem voor meer informatie of advies contact op met onze organisatie manager Jen van Horen. Zij kan je precies vertellen wanneer je in aanmerking komt voor de ACT Therapeut opleiding.

Download de opleidingsgids

Onze PSBK opleiding is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

ACT Therapeut en Psychosociale Basiskennis

In onze ACT Therapeut opleiding heb je belangrijke en ingrijpende stappen gezet in het verbinden met jezelf en je omgeving. Je hebt je persoonlijke en professionele ruimte vergroot. Je hebt geleerd te werken met ACT en je hebt ontdekt wat het voor jou betekent om te leven en te werken met ‘een hart zo groot als de wereld’. Naast deze gedegen vorming als therapeut is het van belang dat je voldoende kennis hebt van zaken als het menselijk functioneren, psychopathologie en maatschappelijke inbedding van het beroep van ACT therapeut. Deze kennis doe je op in de opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK) van StressWise Academy (locatie Groningen). Deze opleiding beslaat 13 lesdagen. Met bepaalde vooropleidingen kun je vrijstelling krijgen voor PSBK. Informeer of je vrijstelling hebt voor PSBK bij onze organisatie manager Jen van Horen.

Open Dag StressWise Academy

ACT Therapeut opleiding

Na afronding van de tweejarige opleiding ACT Therapeut kun je je zelfstandig vestigen als ACT therapeut. Je kunt je als lid aanmelden bij beroepsvereniging NFG, waardoor je gebruik kunt maken van alle voordelen die dit lidmaatschap je biedt, waaronder vergoeding van je diensten door zorgverzekeraars en btw-vrijstelling. Als je wilt kun je via StressWise Nederland aan de slag met de cliënten van StressWise door het geven van therapie, coaching en/of trainingen aan individuele cliënten en/of groepen. Uiteraard kun je ook een volledig zelfstandige praktijk als ACT therapeut opzetten, waarbij je een eigen cliëntenbestand opbouwt. Verbinding met StressWise mag wel (dat vinden we prachtig) maar het hoeft natuurlijk niet.

Neem nu contact op
Voor deelname, het aanvragen van een opleidingsgids of vragen en opmerkingen